Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

10 Νοε 2022

Δελτίο Τύπου

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 


Η ΕΣΚ ΟΤΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους που έκαναν το βήμα και συμμετείχαν στην απεργία, παραμερίζοντας ψέματα και αυταπάτες για εύκολες λύσεις από τα πάνω, ξεπερνώντας ακόμα και το φόβο που καλλιεργείται από την εργοδοσία σε αυτές τις περιπτώσεις. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που έδωσαν το παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, πολλοί από αυτούς μάλιστα για πρώτη φορά. Είναι γεγονός, ότι τα απεργιακά μπλοκ του κλάδου, στις συγκεντρώσεις που διοργάνωσαν τα σωματεία, οι ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ  πλημμύρησαν από εργαζόμενους που για πρώτη φορά κατέβηκαν στο δρόμο, απαιτώντας εδώ και τώρα την ενίσχυση του εισοδήματός τους, συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις, φθηνά τρόφιμα και ρεύμα για όλους.

Μέσα σε αυτούς ξεχώρισε η πρωτόγνωρη συμμέτοχή εκατοντάδων εργαζόμενων από τον όμιλο ΟΤΕ. Εργαζόμενοι από τα τεχνικά τμήματα, τα τηλεφωνικά κέντρα, το Cosmote TV, την πληροφορική και από άλλα τμήματα κατέβηκαν μαζικά και οργανωμένα στα πανό των εργατικών σωματείων, στέλνοντας βροντερό μήνυμα σε κυβέρνηση, εργοδοσία και εργατοπατέρες ότι δεν συμβιβάζονται με τη ζωή που σχεδιάζουν για αυτούς και τις οικογένειές τους για να αυξάνονται τα κέρδη μίας χούφτας παρασίτων που καρπώνονται τον κόπο και των ιδρώτα τους. Παράλληλα αποτελεί μήνυμα ελπίδας το ότι οι εργαζόμενοι στον όμιλο δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια όπως ελπίζουν η διοίκηση και οι αυλικοί τους, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που με αφορμή τις εξελίξεις για νέα ΣΣΕ αλλά και τη συμπλήρωση ενός έτους από τις ΣΣΕ του αίσχους στις θυγατρικές, φουντώνει ο θυμός και η αγανάκτηση συνολικά μέσα στα τμήματα.

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει πιο ενισχυμένους, πιο δυνατούς, βγαίνοντας μπροστά για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων που γεννά η σημερινή εποχή. Η απεργία και η μεγαλειώδης συγκέντρωση ήταν ένας σταθμός για την κλιμάκωση της πάλης, για να είναι οι εργαζόμενοι πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Η ΕΣΚ ΟΤΕ θα μπει μπροστά για να κλιμακωθεί ο αγώνας των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ. Κόντρα σε κυβερνήσεις και επίδοξους σωτήρες που νομοθετούν για τα κέρδη των λίγων. Κόντρα στην απογοήτευση και την αποστράτευση που θέλει τους εργαζόμενους παρατηρητές, επιβάλλοντας ΣΣΕ σε όλες τις εταιρίες του ομίλου.

Καλούμε άμεσα, μέσα στον Νοέμβρη να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις Μελών σε όλα τα σωματεία του ομίλου, στα παραρτήματα και στην Αττική, με θέμα τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας.

 

Απαιτούμε:

  • Διαπραγμάτευση σε ΟΤE - COSMOTE και επαναδιαπραγμάτευση στις υπόλοιπες θυγατρικές, ΣΣΕ με αυξήσεις για όλους πάνω από τον πληθωρισμό.
  • Ένταξη όλων των εργαζόμενων του ομίλου στα μισθολογικά κλιμάκια της ΣΣΕ του 2009 προσαυξημένα κατά 15% με επαναφορά των μισθολογικών ωριμάνσεων και του χρονοεπιδόματος με αναγνώριση της μέχρι τώρα προϋπηρεσίας.
  • 5νθήμερο, 7ώρο, 35ώρο.
  • Κατάργηση κάθε διαχωρισμού, ανεξάρτητα από την εργασιακή σχέση ή/και σε παλιούς και νέους όπως αυτοί επιβλήθηκαν με τη ΣΣΕ του 2015.
  • Αύξηση αμοιβών για υπερωρίες, νυχτερινή εργασία, εκτός έδρας.
  • Κατάργηση του Stand By και αντικατάστασή του (όπου χρειάζεται) από βάρδιες.
  • Διασφάλιση των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας.
  • Κάλυψη όλων των εξόδων της τηλεργασίας από τον εργοδότη για όσο χρόνο διαρκεί.
  • Ενιαίος Εσωτερικός Κανονισμός Προσωπικού με βάση τον ΕΚΠ του ΟΤΕ σε όλες τις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου.


Επισκέπτες