Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

3 Νοε 2022

Να σταματήσει τώρα ο εκβιασμός στους εργαζόμενους με αφορμή την έρευνα στιγμής

 

Και εκεί που νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα στον όμιλο ΟΤΕ έρχεται η πραγματικότητα να μας διαψεύσει. Γιατί το τελευταίο διάστημα, διάφοροι προϊστάμενοι και τμηματάρχες, πότε με το καρότο και πότε με το μαστίγιο, εκβιάζουν τη συμμέτοχη των εργαζομένων στην πολυδιαφημιζόμενη έρευνα στιγμής. Έτσι από τη μία έχουμε τραπεζώματα και κεράσματα για να μην «κοκκινήσει» το τμήμα, ενώ από την άλλη τρομοκρατία και εκβιασμό για «τσεκούρι» στην αξιολόγηση εφόσον οι εργαζόμενοι δεν εκφράσουν την ευχαρίστηση και την ευγνωμοσύνη τους μέσω των απαντήσεών τους, για το ότι εργάζονται στον όμιλο ΟΤΕ.

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω είχαμε τη χθεσινή αδιανόητη δήλωση συνδικαλιστικού στελέχους της πλειοψηφούσας παράταξης στην ΟΜΕ ΟΤΕ, ο οποίος σε περιοδεία σε χώρο δουλειάς, παρότρυνε τους εργαζόμενους όχι μόνο να συμμετέχουν, αλλά «να κρίνουν με βάση την πραγματικότητα και όχι με το θυμικό». Περασμένα ξεχασμένα δηλαδή όσα έγιναν στις θυγατρικές, το χτύπημα στις ΣΣΕ, τη διάλυση θεσμικών δικαιωμάτων 40 ετών. Πιο εργοδοτικός πεθαίνεις…

Συνάδελφοι ας μη γελιόμαστε. Όσο μεγάλη και αν είναι η συμμέτοχή στην έρευνα στιγμής, όσο και να κοκκινήσουν οι δείκτες τις έρευνας, δεν θα υπάρξει καμία καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας, καμία βελτίωση του εισοδήματός μας. Το μαρτυρούν οι δεκάδες έρευνες στιγμής που έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Γνωρίζουμε, άλλωστε, όλοι τις επισκέψεις των στελεχών της διοίκησης μετά την ολοκλήρωση κάθε έρευνας και ιδιαίτερα στα τμήματα που οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν «βόλευαν» την εργοδοσία. Γνωρίζουμε όλοι ότι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι οι δείκτες «κοκκίνησαν» γιατί δεν καταλαβαίνουμε τις ερωτήσεις. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι οι ερωτήσεις της έρευνας είναι δομημένες με τέτοιο τρόπο που ότι και να απαντήσεις είναι στην τελική ανώδυνο για την εργοδοσία.

Ο μόνος τρόπος να αλλάξουν τα πράγματα προς το συμφέρον των εργαζομένων είναι η μαζική συμμέτοχή μας στην πραγματική «έρευνα» που τρομάζει την εργοδοσία. Και αυτή είναι η απεργία. Η αξία της οποίας επιβεβαιώνεται το τελευταίο διάστημα σε 10δες χώρους δουλειάς που μετράνε κατακτήσεις, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Καλούμε λοιπόν τους εργαζόμενους να χαλάσουν τα σχέδια της διοίκησης και των κολαούζων της στο συνδικαλιστικό κίνημα στον ΟΤΕ και να απέχουν μαζικά από μία διαδικασία που υποτιμά συστηματικά τη νοημοσύνη τους.

Τους καλούμε επίσης να δείξουν τα δόντια τους στις 9 Νοέμβρη, ημέρα της πανεργατικής απεργίας, νεκρώνοντας τους χώρους δουλειάς και πλημυρίζοντας τις εργατικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, απαιτώντας εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα βελτίωσης του βιοτικού τους επιπέδου από την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Στον όμιλο ΟΤΕ αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την επιβολή ενιαίας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους με αυξήσεις, χωρίς διαχωρισμούς.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/11, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Επισκέπτες