Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

17 Οκτ 2022

Για τη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων CTS με θέμα την επαναδιαπραγμάτευση της ΣΣΕ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 

Ο φόβος τους δεν κρύβεται! Αποκαλύπτεται μέσα από νομοθετικά τερατουργήματα για να μπει φρένο στη συλλογική οργάνωση και πάλη, μέσα από την καταστολή, την ποινικοποίησή των αγώνων. Και όταν αυτά δεν φτάνουν, έρχεται σαν τελευταία δικλίδα ασφαλείας ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που διασφαλίζει την πολυπόθητη για τον εργοδότη εργασιακή ειρήνη.

Αυτή την εργασιακή ειρήνη διασφάλισε η ηγεσία του σωματείου μας, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων της CTS με κεντρικό θέμα το αίτημα της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης, αίτημα που απαιτεί η πλειοψηφία των εργαζομένων. Αίτημα δίκαιο και αυτό γιατί πλέον ο μισθός δεν φτάνει για να βγει ο μήνας και μάλιστα την ίδια ώρα που τα κέρδη του ομίλου γιγαντώνονται. Η «Ενιαία Δύναμη» που κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ, αδιαφορώντας για την μεγάλη χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και των οικογενειών τους, καταψήφισε αυτή την πρόταση, «τιμώντας έτσι την υπογραφή των 18 εκπροσώπων της», όπως δήλωσαν οι ίδιοι στη συνέχεια. Η πρόταση που έβαλε σε ψηφοφορία είναι ντροπή για ένα εργατικό σωματείο(!!!): Ότι αυτό θα κάνει ότι είναι δυνατό, έτσι ώστε ο πρόεδρος του ομίλου να τηρήσει την υπόσχεσή του για έκτακτο οικονομικό βοήθημα στους εργαζόμενους! Με λίγα λόγια οι εκλεγμένοι συνάδελφοι της ΕΔΕ έκαναν το καθήκον τους προκειμένου να μη θιγούν οι επενδύσεις και η κερδοφορία των μετόχων, παρακαλώντας για ψίχουλα που εξανεμίζονται πριν καλά καλά ο εργαζόμενος τα βάλει στην τσέπη.

 Ήρθε η ώρα συνάδελφοι επιτέλους όλοι αυτοί να πάρουν την απάντηση που τους πρέπει. Κανένας εφησυχασμός, καμία υποταγή. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε δείξει την τεράστια δύναμή μας.

Όλοι στην απεργία 9 Νοέμβρη. Να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς στον όμιλο ΟΤΕ

Οι αντίπαλοί των εργαζομένων, η μεγαλοεργοδοσία, οι κυβερνήσεις και τα συνδικαλιστικά στηρίγματά τους στο εργατικό κίνημα συντονισμένα βαράνε στον ίδιο ρυθμό. Ανάλογη θα πρέπει να είναι και η απάντησή μας.

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι ο πρώτος μεγάλος κρίσιμος σταθμός για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Είναι ο μόνος δρόμος που αδιαμφησβήτητα φέρνει αποτελέσματα με βάση την πείρα από 10άδες χώρους δουλειάς, που απέρριψαν εκβιαστικά διλήμματα, την εργοδοτική τρομοκρατία, τα τσιράκια της επιχείρησης που έσπερναν την απογοήτευση λέγοντας ότι τίποτα δεν βγαίνει αφού η εργοδοσία είναι παντοδύναμη. Ακριβώς τα ίδια αντιμετωπίζουμε και εμείς στον όμιλο ΟΤΕ. Είναι ο μόνος δρόμος για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη βελτίωση του εισοδήματός μας, για να μην παγώσουν τα σπίτια μας και τα σχολεία που μορφώνονται τα παιδιά μας.

Η επιτυχία της θα δώσει αντικειμενικά ώθηση και στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στη CTS αλλά και συνολικά στον όμιλο. Πάλεψε τώρα για:

 

·       Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

·       Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

·       Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.

·       Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

·       Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

 

Κόντρα στην απογοήτευση που καλλιεργούν και τους θρέφει, οργανωνόμαστε στο κλαδικό συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ και στα επιχειρησιακά μας σωματεία αλλάζοντας τους συσχετισμούς, έτσι ώστε επιθετικά να μπουν μπροστά διεκδικήσεις δουλειάς και ζωής με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, τις δυνατότητες της εξέλιξης της επιστήμης και της τεχνολογίας.

 

Οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι δυνάμεις της ΕΣΚ ΟΤΕ, είμαστε σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι θα πάρουν στο τέλος την κατάσταση στα χέρια τους, θα δείξουν την τεράστια δύναμη που έχουν και μέσα από το συλλογικό αγώνα τους θα επιβάλουν τους όρους δουλειάς και αμοιβής που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες τους σήμερα.

Επισκέπτες