Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

22 Σεπ 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για την πρόθεση παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης από το HR

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 

Εχθές, Τετάρτη 21/9, κλιμάκιο της ΕΣΚ ΟΤΕ επισκέφτηκε τις κτιριακές εγκαταστάσεις των αποθηκών στην Πάρνηθα με σκοπό τη συνολική ενημέρωση των συναδέλφων. Με μεγάλη μας έκπληξη όμως πληροφορηθήκαμε από τη διοίκηση των εγκαταστάσεων, ότι η περιοδεία στους χώρους των αποθηκών «απαγορεύεται, αν προηγουμένως δεν έχει δοθεί άδεια από το ΗR». Με λίγα λόγια η διοίκηση του ΟΤΕ, αυθαίρετα και παράνομα, επιχείρησε να εμποδίσει την είσοδο εκλεγμένων αντιπροσώπων των εργαζομένων σε εργασιακό χώρο!

Για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα μάλιστα, ισχυρίστηκαν ότι αυτό γίνεται για την ασφάλειά μας έτσι ώστε να προετοιμαστεί ιδιαίτερος χώρος μακριά από τους «κινδύνους» της αποθήκης. Αυτά είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις»  και μόνο ως δικαιολογίες ακούγονται για κάποιον που γνωρίζει τις απαράδεκτες συνθήκες στις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοι στις αποθήκες. Συνθήκες ακραίας εντατικοποίησης, αφού το προσωπικό δεν φτάνει για τον τεράστιο όγκο δουλειάς που τα τελευταία χρόνια συνεχώς πολλαπλασιάζεται. Με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην τηρούνται ούτε τα βασικά μέτρα ασφαλείας για να βγει έγκαιρα η παραγωγή.

Τα παραπάνω τα γνωρίζουν πολύ καλά οι κύριοι της διοίκησης, όπως επίσης πολύ καλά γνωρίζουν όλα τα εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί στο χώρο τα τελευταία χρόνια, τις επαγγελματικές ασθένειες και τα μυοσκελετικά προβλήματα που βασανίζουν την πλειοψηφία των συναδέλφων στις αποθήκες συνολικά. Κι όμως δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για να δημιουργηθούν κατάλληλες ανθρώπινες συνθήκες εργασίας (όπως κυλικείο για να μπορούν να ξεκουραστούν στο διάλειμμά τους οι εργαζόμενοι, φιάλες πόσιμου νερού σε κάθε χώρο, τήρηση των διαλειμμάτων κ.α.). Αυτά οφείλει να κάνει η διοίκηση για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων της,  σε έργα που της αποφέρουν ….τέτοια κερδοφορία!!!

Αυτή την εικόνα επιχείρησε να κρύψει με την προσπάθειά της να εμποδίσει την είσοδο στους εκλεγμένους συναδέλφους της ΕΣΚ ΟΤΕ, ανεπιτυχώς βέβαια, αφού η περιοδεία πραγματοποιήθηκε κανονικά. Ωστόσο ενημερώνουμε το HR και τη διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ, για την επόμενη φορά που θα επισκεφτούμε οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ότι δεν θα ανεχτούμε οποιαδήποτε προσπάθεια παρακώλυσης και δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης. Ευθύνη όμως έχει και η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος στον ΟΤΕ, που με τη στάση της όλα αυτά τα χρόνια, έχει απαξιώσει τα σωματεία στη συνείδηση των εργαζομένων, δίνοντας χώρο στην εργοδοσία για τέτοιες απαράδεκτες  αντεργατικές ενέργειες, στοχοποιώντας εργαζόμενους καλλιεργώντας κλίμα τρομοκρατίας για να επιβάλλει την «εργασιακή ειρήνη» ή αλλιώς,  τη  σιγή νεκροταφείου, στους χώρους δουλειάς.

Ας μην έχουν αυταπάτες. Θα συνεχίσουμε να είμαστε το αποκούμπι και η διέξοδος για τους εργαζόμενους. Να τους ενώνουμε απέναντι στην συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης – αστικών κομμάτων - επιχειρηματικών ομίλων. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι εργαζόμενοι πρέπει  να προετοιμάσουν την αντεπίθεσή τους σε όλες τις εταιρίες του ομίλου και με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία στις 9 Νοέμβρη.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Για να ενημερώνουμε τους εργαζόμενους  και να  είμαστε δίπλα τους, σε κάθε τους πρόβλημα

Επισκέπτες