Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

1 Σεπ 2022

ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΡΟΥΤΖΟΥΝΗ ΕΥΑΝΘΙΑΣ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 

Με σύσταση προς την εταιρία για την αποκατάσταση της συναδέλφου στην παλαιότερη θέση που εργαζόταν, τελειώνει το πόρισμα της επιθεώρησης εργασίας. Επιπλέον με βάση τη γνωμοδότηση του ΣΕΠΕ, αποδεικνύεται ότι η διοίκηση κινείται αυθαίρετα  και   με μονομέρεια , με ορούς βλαπτικής μεταβολής σε σχέση με τα συγκροτημένα δικαιώματα των εργαζομένων.  Θυμίζουμε ότι η συναδέλφισσα προσέφυγε στην εν λόγο υπηρεσία, καταγγέλλοντας τη μονομερή και απαράδεκτη απόφαση της εργοδοσίας για την αλλαγή της ειδικότητάς της από οικονομικός, σε τεχνικό πεδίου.

Το θετικό αυτό αποτέλεσμα στέλνει μήνυμα στην εργοδοσία του ΟΤΕ, που τρομοκρατεί και εκβιάζει με αλλαγή ειδικότητας εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα προκειμένου να «αποχωρήσουν» από την εταιρία, με τα διάφορα προγράμματα που κατά καιρούς ανακοινώνει. Αυτός ήταν άλλωστε ο κύριος σκοπός της στοχοποίησης μίας εργαζόμενης συνδικαλίστριας, εκλεγμένης μάλιστα στο ΔΣ της ΟΜΕ ΟΤΕ αλλά και στο ΔΣ του ΣΕΤΗΠ, όπως η Ευανθία Ρουτζούνη, της οποίας η δράση από τι φαίνεται «ενοχλεί».

Η χρονική περίοδος που συμβαίνουν όλα αυτά μόνο τυχαία δεν είναι. Η εργοδοσία συνολικά ξεδιπλώνει όλο το αντεργατικό πλαίσιο που εδώ και χρονιά έχει σχεδιάσει και τώρα βάζει σε εφαρμογή με τη βοήθεια όλων των νομών που έχουν περάσει όλες οι κυβερνήσεις με αποκορύφωμα το αντεργατικό τερατούργημα του νόμου Χατζηδάκη, με το χτύπημα που αυτός επιδιώκει να δώσει στα εργατικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα. Τα παραδείγματα συνδικαλιστικών διώξεων από άλλους εργασιακούς χώρους την τελευταία περίοδο είναι αμέτρητα. Με τραμπουκισμούς, απολύσεις και συλλήψεις τίμιων αγωνιστών συνδικαλιστών, κυβέρνηση και εργοδοσία, προσπαθούν να βάλουν το εργατικό κίνημα στο χέρι. Και όλα αυτά την ίδια ώρα που πληθαίνουν οι εστίες αγώνα και διεκδίκησης για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για συλλογικές συμβάσεις στο ύψος που επιτάσσει η εποχή και οι ανάγκες μας.

Είναι ζητήματα αυτονόητα για το συνεπές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης αυτών των αγώνων, όπως αυτοί που δόθηκαν μέσα στο κατακαλόκαιρο (στη ΛΑΡΚΟ, στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και αλλού). Το ίδιο όμως δεν ισχύει για τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες όπως αυτές που βρίσκονται στο τιμόνι της ΟΜΕ ΟΤΕ, αλλά και στα πρωτοβάθμια σωματεία του ομίλου. Αυτές οι ηγεσίες σιώπησαν σε κάθε μονομερή αλλαγή ειδικότητας που επέβαλε η εργοδοσία εξαναγκάζοντας πολλούς εργαζόμενους σε αποχώρηση. Οι ίδιες ηγεσίες σφυρίζανε αδιάφορα και στην παλαιότερη θετική απόφαση του ΣΕΠΕ για την μονομερή κατάργηση του Λογαριασμού Νεότητας από της εργοδοσία. Ακόμα και τώρα σχεδόν 2 χρόνια μετά το μετασχηματισμό του ομίλου δεν βγάζουν άχνα προκειμένου να μην θιχτούν οι πολύτιμες επενδύσεις που ανακοινώνουν τα διευθυντικά στελέχη. Στηρίζουν σθεναρά οποιαδήποτε απόφαση αυγατίζει τα κέρδη των μετόχων, εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με αποκορύφωμα την υπογραφή των εκτρωματικών ΣΣΕ σε CTS, Γερμανό και E-value.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Στις νέες ακόμα ποιο δύσκολες συνθήκες που έχουμε μπροστά μας θα είμαστε δίπλα τους. Για να δυναμώσει ο αγώνας, για να πολλαπλασιαστούν τα θετικά παραδείγματα, για κατακτήσεις όπως αυτές που έχουν οι εργαζόμενοι σε δεκάδες χώρους δουλειάς, που έχουν ήδη γίνει φάρος για τους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας

Η οργάνωση, πολλαπλασιάζει την δύναμη του ενός. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί


Επισκέπτες