Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

14 Σεπ 2022

Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου εργαζομένων Γερμανός Τετάρτη 14/9 στις 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ (Γ’ Σεπτεμβρίου 110)

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 

Εργαζόμενε, εργαζόμενη στη Γερμανός,

Την ώρα που ο όμιλος που εργαζόμαστε πανηγυρίζει για τους θετικούς δείκτες κερδοφορίας μέσα σε αυτές της συνθήκες, εμείς βλέπουμε το μισθό μας να εξαντλείται πριν ακόμα τελειώσει ο μήνας. Και η κατάσταση δείχνει να μην έχει τέλος. Η κυβέρνηση μας συστήνει υπομονή αφού οι συνθήκες είναι έκτακτες. Μας μιλάνε για έναν δύσκολο χειμώνα που θα είναι δύσκολος για όλους. Έχουν το θράσος να παρουσιάζουν τα διαφορά pass ως αντιστάθμισμα στην τεράστιά απώλεια του εισοδήματος μας. Εργάζονται για να συνηθίζουμε σε αυτή την άθλια κατάσταση για εμάς και τις οικογένειές μας.

Από κοντά ο εργοδότης μαζί με την ηγεσία του σωματείου μας. Μα καλούνε να χαρούμε για την τεράστια κερδοφορία που χτίσαμε με τα χέρια και τον ιδρώτα μας. Κερδοφορία που απολαμβάνουν οι μέτοχοι της εταιρίας σταθερά, την ώρα που στηρίζονται οικονομικά από πάνω με επιδοτήσεις από τα κρατικά ταμεία. Ταμεία που γεμίζουμε εμείς με τη φορολογία μας. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά συμφωνήσανε σε μία απαράδεκτη ΣΣΕ πριν ένα χρόνο χωρίς να ρωτήσουν κανένα μας, πετώντας στα σκουπίδια κεκτημένα δικαιώματα 40 ετών, καταδικάζοντάς μας στο μισθολογικό μεσαίωνα.

Τα εργατικά ατυχήματα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο αφού η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο. Τα τεράστιά κενά δεν αναπληρώνονται. Στις αποθήκες ένας εργάτης βγάζει τη δουλειά που θα έπρεπε να βγάζουν τρείς. Η ίδια ιστορία και στα καταστήματα με ωράρια λάστιχο και συνεχές άγχος για την κάλυψη των στόχων. Για όλα αυτά το σωματείο είναι απλά παρατηρητής. Η ευθύνες του εξαντλούνται σε συστάσεις για μεγαλύτερη προσοχή και σε διαφήμιση του bonus  φιλοδώρημα της εργοδοσίας.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Χωρίς εμάς δεν λειτουργούν ούτε τα καταστήματα ούτε οι αποθήκες. Αυτό το δρόμο δείξανε 10άδες σωματεία από χώρους δουλειάς που πάλεψαν για το δικό τους συμφέρον και όχι των εργοδοτών. Με τη μαζική συμμέτοχή μας στη ΓΣ του σωματείου μας απαιτούμε να μπει τώρα ένα φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε. Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας. Απαιτούμε τώρα να ξεκινήσει ο αγώνας μας για:

  • Την επαναδιαπραγμάτευση της εκτρωματικής σύμβασης στη Γερμανός. Την καταγγελία της το Νοέμβρη που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την υπογραφή τους εάν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.
  • Την υπογραφή νέων ΣΣΕ για τη μητρική και τις θυγατρικές του ομίλου, με εισαγωγικό κλιμάκιο αυτό που ίσχυε το 2011, με ταυτόχρονη αύξηση των μισθών πάνω από το ύψος του πληθωρισμού. Την κατάργηση κάθε απαράδεκτου διαχωρισμού που επέβαλε η εργοδοσία όλα τα προηγούμενα χρόνια.
  • Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο 5ημερο 35ωρο και κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
  • Το ξεπάγωμα των κλιμακίων και τριετιών, καθώς και την ένταξη στα αντίστοιχα μισθολογικά κλιμάκια με αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας.
  • Την αυτόματη αναπροσαρμογή του μισθού προκειμένου να καλύπτει τις απώλειες από την αύξηση του πληθωρισμού.
  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις για την κάλυψη των κενών σε καταστήματα και αποθήκες.
  • Ουσιαστικά μέτρα ΥΑΕ. Να μπει τέλος τώρα στα εργατικά ατυχήματα.
  • Μία προσέλευση στα καταστήματα. Κανένας εργαζόμενος με σπαστό ωράριο.
  • Διαχωρισμός καθηκόντων των εργαζομένων στα καταστήματα (εισπράξεις, πωλήσεις κλπ), μακριά από τη λογική του «όλοι όλα» που ενισχύει την εντατικοποίηση.
  • Απαρέγκλιτη τήρηση των ωραρίων. Η κάλυψη των κενών σε εργαζόμενους είναι ευθύνη της εργοδοσίας είτε στα καταστήματα είτε στις αποθήκες. Δεν θα γίνουμε λάστιχο για τα κέρδη της.

Τα παραπάνω αιτήματα δεν είναι μόνο ρεαλιστικά αλλά και αναγκαία σήμερα. Η οργάνωση του αγώνα για την κατάκτησή τους είναι κριτήριο για τους εργαζόμενους, για το ποια δύναμη είναι στο πλευρό τους και ποια απέναντι.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους, αποφασιστικά και μαζικά να ενισχύσουν τις δυνάμεις που ξέρουν να οργανώνουν, να διεκδικούν και  αγωνίζονται. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων και διευρυμένων αναγκών τους σήμερα.

Βάζουμε μπροστά τις δίκες μας ανάγκες

Περνάμε στην αντεπίθεση

Επισκέπτες