Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

28 Ιουν 2022

ΑΛΛΟΥ ΒΑΡΟΥΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ …. ΑΛΛΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ Η ΝΥΦΗ…

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η τοποθέτηση της πλειοψηφίας  του Συλλόγου Εργαζομένων στην Cosmote - Evalue  για τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ας αναρωτηθούμε….

Ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες των καιρών να περιμένουμε τις διαπραγματεύσεις για την επόμενη Συλλογική Σύμβαση και μέχρι τότε να τσοντάρουμε με καμιά διατακτική; Και να πούμε κι ευχαριστώ για το bonus που έχουμε δουλέψει διπλά και τριπλά και η πλειοψηφία των εργαζομένων στην Cosmote - Evalue, δηλαδή οι ενοικιαζόμενοι συνάδελφοι μας, δεν το παίρνουν καν…

Ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών να κλειστούμε στο σπίτι μέχρι να πέσει η τιμή των καυσίμων; Και με τα έξοδα της τηλεργασίας που πέφτουν πάνω μας τι γίνεται; Μήπως να ανάψουμε κεριά γιατί έχει ακριβύνει και η ΔΕΗ ;

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ακρίβεια να σαρώνει κάθε πτυχή της ζωής μας,  να μη προλαβαίνει να περάσει το πρώτο 10ημερο που πληρωνόμαστε και να αδειάζει το πορτοφόλι,  με τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη να επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τη ζωή μας και να υπάρχουν συνάδελφοί μας που πραγματικά δεν τους φτάνει ο μισθός ούτε για τα προς το ζην.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που έχουν ακολουθήσει όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και συνεχίζει ακάθεκτη και αυτή της ΝΔ. Αυτή είναι η κανονικότητα που μας πήραν τα αυτιά όλο το προηγούμενο διάστημα, αυτή την  κανονικότητα και τις ανάγκες μας καλούν οι πλειοψηφίες του Συλλόγου Εργαζομένων στην CosmoteEvalue να υπερασπιστούμε. Να χειροκροτήσουμε το γεγονός ότι την περίοδο που οι τσέπες μας έχουν πάρει φωτιά, ο Όμιλος ΟΤΕ θα δώσει μέρισμα στους μετόχους του πάνω από 500.000.000 ευρώ.

ΩΣ ΕΔΩ

 Δεν θα ανεχτούμε να ζούμε έτσι. Οι ανάγκες των καιρών λοιπόν απαιτούν να πάρουμε οι εργαζόμενοι την κατάσταση στα χέρια μας και με τον αγώνα μας να βάλουμε φρένο στην πολιτική που μας οδηγεί στη φτώχεια. Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη στην Cosmote - Evalue να πάρει θέση, να πιστέψει στη δύναμη και τα αποτελέσματα που απέδειξαν ότι μπορούν να έχουν οι αγώνες μας σήμερα, όπως στην COSCO, στην Efood, στους οικοδόμους με υπογραφή συμβάσεων με αυξήσεις και δικαιώματα.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις πλειοψηφίες της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ. Είναι οι δυνάμεις που μας έφεραν μέχρι εδώ, που έχουν βάλει την υπογραφή τους στις κατάπτυστες συμβάσεις σε όλες τις θυγατρικές του Ομίλου ΟΤΕ, ενισχύοντας τους διαχωρισμούς που επιβάλει η διοίκηση.

Είναι η ώρα να τους βάλουμε στην άκρη και μπει στο επίκεντρο μια σύμβαση που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους και το σύνολο των όρων και συνθηκών που δουλεύουμε. Τέτοιο σχέδιο σύμβασης για την Cosmote - Evalue υπάρχει και το έχουν καταθέσει οι ταξικές δυνάμεις.

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ – ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Τώρα είναι η ώρα όλοι οι εργαζόμενοι στη Cosmote - Evalue οργανωμένα και συλλογικά, μέσα από το σωματείο μας, με ζωντανές διαδικασίες που θα έχουμε λόγο, θα αποφασίζουμε και θα δρούμε, να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς και ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης απέναντι στην ακρίβεια.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Την κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας και την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Cosmote Evalue.
  • Την καταγγελία της απαράδεκτης σύμβασης που υπογράφθηκε το 2021 καθώς και του Ενιαίου Κανονισμού Προσωπικού (ΕΚΠ).
  • Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με κατώτερο μισθό τα 1.008€ μεικτά στα πρότυπα της σύμβασης του 2009, με ταυτόχρονη αύξηση των μισθών πάνω από το ύψος του πληθωρισμού. Την κατάργηση παλιών – νέων εργαζομένων. Ενιαίο ΕΚΠ για όλο τον Όμιλο ΟΤΕ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:

  • Μέτρα προστασίας στο χώρο δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας. Αραίωση των ορόφων ως ελάχιστη προστασία από τον κορονοϊό και από το θόρυβο.
  • Stop στην εντατικοποίηση της δουλειάς – δεν ανεχόμαστε να φεύγουμε από τη βάρδια μας εξαντλημένοι ή μισολιπόθυμοι.
  • Γιατρός εργασίας σε όλες τις βάρδιες και σε κάθε κτίριο.
  • Πρόληψη και αναγνώριση των επαγγελματικών ασθενειών.
  • Προστασία της μητρότητας και της πατρότητας.
  • Σταθερό πρόγραμμα εργασίας ως όρο για την προστασία της οικογενειακής και προσωπικής μας ζωής. Πρωινές βάρδιες στους συναδέλφους μας που είναι γονείς.
  • Για όσο ισχύει η τηλεργασία, να αναλάβει το κόστος της η εργοδοσία. Καμία βλαπτική μεταβολή στους όρους δουλειάς μας. Η τηλεργασία να είναι εθελοντική – επιστροφή στους χώρους δουλειάς με τήρηση ανθρώπινων συνθηκών και μέτρα προστασίας σε όλες τις πλευρές της ζωής μας.

Επισκέπτες