Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

28 Απρ 2022

Όποιος προωθεί τον εκφυλισμό του συνδικάτου είναι νεροκουβαλητής της εργοδοσίας

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 

Αγαπητοί Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι ,

5,5 μήνες έχουν περάσει από τις εκλογές του σωματείου μας και την ανάδειξη του νέου Προεδρείου της Τοπικής Διοικούσας Θεσσαλονίκης του Συλλόγου Εργαζομένων Cosmote και η πλειοψηφία της Ε.Δ.Ε. συνεπής στη στρατηγική υπηρέτησης της εργοδοσίας, που έχουν χαράξει οι παρατάξεις την αποτελούν (πρώην ΑΚΕ-Συμμαχία), δεν ασχολείται με τα προβλήματα των συναδέλφων υποβαθμίζοντας την λειτουργία του συνδικάτου.

Σε μια εποχή που η φτώχεια χτυπά τη πόρτα κάθε εργαζόμενου οι κύριοι της Ε.Δ.Ε. δεν ένιωσαν την ανάγκη να αρθρώσουν ούτε λέξη για το γεγονός ότι η ακρίβεια στα βασικά ήδη διατροφής και οι συνεχείς αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα , φυσικό αέριο και καύσιμα έχουν εξανεμίσει το εισόδημα των συναδέλφων. Ούτε καν τολμούν να ανοίξουν το ζήτημα για τον τεράστιο όγκο δουλειάς για την συνεχώς αυξανόμενη εντατικοποίηση και για τα εξαντλητικά ωράρια .

Την ώρα που θα έπρεπε όλο δυναμικό του σωματείου να είναι στους χώρους δουλειάς και να καταγράφει ποιοι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα η πλειοψηφία δεν συγκαλεί καν το ΔΣ για να συζητηθούν τα τρέχοντα ζητήματα. 

Προφανώς για τα στελέχη της Ε.Δ.Ε. δεν είναι μείζον ζήτημα το αυξημένο κόστος ενέργειας και οι φουσκωμένοι λογαριασμοί , δεν τους ενδιαφέρει ότι μπορεί ένας εργαζόμενος του Ομίλου ΟΤΕ που είναι ταυτόχρονα συνδρομητής της ΟΤΕ Estate να του κόψουν το ρεύμα λόγω της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής  ενώ ταυτόχρονα τον καλούν να τηλεργαστεί.  Ίσως μάλιστα να το θεωρούν και λογικό να συμβαίνει καθώς με δημόσιες τοποθετήσεις επικροτούσαν την «απελευθέρωση της ενέργειας» καθώς η αγορά θα αυτορυθμιστεί.

Εμείς συνεπείς στο δρόμο που ορίζει η δικαίωση των αιτημάτων των εργαζομένων  προσπερνάμε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και θα συνεχίσουμε  να ασχολούμαστε: 

  • Με τα θέματα ακρίβειας και χαμηλών μισθών και πως οι εργαζόμενοι, με την συμμετοχή τους στην Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη, έδωσαν μία πρώτη απάντηση ενάντια στα σχέδια Κυβέρνησης και Εργοδοσίας.
  • Με το περιεχόμενο των ΣΣΕ που πρέπει να διεκδικήσουμε σε ΟΤΕ και Cosmote καθώς η εργοδοσία με αφορμή τη τηλεργασία έδειξε τις προθέσεις να μετακυλήσει σε εμάς το κόστος της παραγωγικής διαδικασίας και την τήρηση κανόνων υγείας και ασφάλειας.
  • Με την ανάγκη δρομολόγησης λεωφορείου για να μειωθεί το δυσβάστακτο κόστος μετακίνησης λόγο της αύξησης της τιμής της βενζίνης.
  • Με τη χορήγηση νέων αυτοκινήτων στους συναδέλφους στο τμήμα Πωλήσεων.
  • Με τα προβλήματα στην τράπεζα αίματος και τα παραθεριστικά κέντρα της Πολιτιστικής Λέσχης Προσωπικού Ο.Τ.Ε. Νομού Θεσσαλονίκης.
  • Με την προετοιμασία του απεργιακού εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Απαιτούμε τη σύγκλιση τακτικού ΔΣ σε ώρα που να μπορεί να το παρακολουθήσει κάθε συνάδελφος έτσι ώστε να γίνει σοβαρή και σε βάθος συζήτηση  για τα συγκεκριμένα προβλήματα των συναδέλφων. Να μπορεί να γίνεται έλεγχος για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, όσο αφορά την υλοποίησή τους και να μπορεί να γίνεται καλύτερος σχεδιασμός.

Δεν θα αφήσουμε να διαλύσει  το Σωματείο η συνδικαλιστική κλίκα των Προέδρων ειδικού σκοπού που αφού μεταφέρουν την γραμμή της εργοδοσίας μετά την υπογραφή κάθε κουρελόχαρτου αντί για ΣΣΕ φεύγουν τρέχοντας με την εθελούσια στο χέρι.

Δίνουμε απάντηση στον εργοδοτικό συνδικαλισμό την Κυριακή στην συγκέντρωση για τη Πρωτομαγιά στις 11.00 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Επισκέπτες