Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

14 Απρ 2022

Για την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΥΠ-ΓΕΡΜΑΝΟΣ στις αποθήκες του Αυλώνα

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 Συναδέλφισες και Συνάδελφοι της Γερμανός,

Την Παρασκευή 8 Απρίλη κλιμάκιο των συνδικαλιστικών εκπροσώπων της εργοδοσίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Σωματείου ΠΑΣΥΠ Γερμανός,  Πέτρο Τσιουμάνη ήρθε να κάνει περιοδεία στις Αποθήκες του Αυλώνα. Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία της 6ης Απρίλη φαίνεται ότι θορύβησε τα στελέχη της εργοδοσίας και έστειλαν τον εκπρόσωπο τους να «ηρεμήσει τα πνεύματα». Στην ομιλία του δεν βρήκε τίποτα να πει για την μεγάλη απεργία και για τα αιτήματα της που έχουν αγκαλιαστεί από το σύνολο της εργατικής τάξης. Δεν άρθρωσε ούτε λέξη για το γεγονός ότι η ακρίβεια στα βασικά είδη διατροφής και οι συνεχείς αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και καύσιμα έχουν εξανεμίσει το εισόδημα των συναδέλφων στην Γερμανός και ειδικά στο κομμάτι των Logistics . Δεν μίλησε καν για τον τεράστιο όγκο δουλειάς, για την συνεχώς αυξανόμενη εντατικοποίηση και για τα εξαντλητικά ωράρια .

Ήταν αναμενόμενο για εμάς, η ηγεσία του σωματείου μας να μην βρει χρόνο να μιλήσει, στην πρώτη επίσκεψη της στις αποθήκες του Αυλώνα, για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Άλλωστε η απώλεια κεκτημένων δικαιωμάτων ετών, η κατάργηση επιδομάτων εξειδικευμένων εργαζομένων (π.χ χειριστές Κλαρκ, λογιστές κτλ.) και η μείωση του μέσου μισθού των εργαζομένων στην Γερμανός, έχουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κου Τσιουμάνη και της εργοδοτικής συνδικαλιστικής παράταξης που εκπροσωπεί.

Βρήκε όμως χρόνο να επιτεθεί σε πρωτοπόρους εργαζόμενους, σε αγωνιστές που προσπαθούν 2 χρόνια τώρα μέσα στην πανδημία, οι εργαζόμενοι στις αποθήκες να μην σκύψουν το κεφάλι και να μην αποδεχτούν να δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες, αλλά οργανωμένοι να διεκδικούν ανθρώπινες συνθήκες και αξιοπρεπές εισόδημα. Ο Πρόεδρος του σωματείου μας χαρακτήρισε τους εργαζόμενους, που δρουν με πυξίδα συμφέροντα της εργατικής τάξης, «ανθρώπους της εργοδοσίας» .

Ντράπηκε και η Ντροπή η ίδια, αυτός που για να ανέβει στον Αυλώνα έκανε ολόκληρη συνεννόηση με την εργοδοσία για να μαντρώσουν τους εργαζόμενους να τον ακούσουν, αυτός που υπέγραψε μια ΣΣΕ μνημείο διάλυσης εργασιακών δικαιωμάτων και μισθολογικών κεκτημένων, ο μεσίτης των επερχόμενων εθελούσιων απολύσεων, είπε τους εργαζόμενους «ανθρώπους της εργοδοσίας». Δεν ξέρουμε αν είχε καθρέφτες στο σημείο που αγόρευε ο εκπρόσωπος του εργοδοτικού συνδικαλισμού στη Γερμανός και μπερδεύτηκε αλλά αν θέλει να ξεμπερδευτεί και να μάθει τη γνώμη των εργαζομένων για τη ΣΣΕ, που συνδιαμόρφωσε με την εργοδοσία, ας εκπληρώσει την καταστατική διάταξη και ας καλέσει συνέλευση μελών του Σωματείου στην Αττική να γίνει μια ζωντανή συζήτηση και να βγάλει ο κάθε εργαζόμενος τα συμπεράσματα του.

Υ.Γ Πρόεδρε επειδή φαίνεται ότι τα έχεις πιστέψει τα αποτελέσματα που έβγαλε η «κάλπη» με την 1η με την 2η ή με την 3η , (βλέπεις κάθε μέρα έβγαζε και διαφορετικά) και οι πλάτες των στελεχών της εργοδοσίας σε έχουν φουσκώσει με αλαζονεία, κάλεσε την συνέλευση των μελών του Σωματείου μας να δούμε με τι πρόσημο θα κριθούν τα πεπραγμένα της παράταξης που εκπροσωπείς.

 

Επισκέπτες