Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

11 Μαρ 2022

Καθρεφτάκια και χάντρες για τους ιθαγενείς – εργαζόμενους
Αυτές είναι οι περίφημες παροχές διοίκησης CTS – ηγεσίας του Συλλόγου

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 

Λίγες ώρες μετά την πρώτη γενική συνέλευση στην ΤΔΕ Δυτικής Κρήτης, όπου οι συνάδελφοι πήραν απόφαση καταδίκης της απαράδεκτης ΕΣΣΕ και του ΕΚΠ, ενημερωθήκαμε με ανακοίνωση του σωματείου για «παροχές» για τους εργαζόμενους που ήρθαν μετά από «διάλογο» με την εργοδοσία.

Την ώρα που ο μισθός – φιλοδώρημα που συμφώνησαν με υπογραφές και σφραγίδες με την εργοδοσία δεν φτάνει να βγει ο μήνας, ιδιαίτερα για τους νέους εργαζόμενους που αμείβονται με 750€ το μήνα, αυτοί συνεχίζουν την κοροϊδία. Άραγε ξέρουν πόσο έχουν έρθει οι λογαριασμοί του ρεύματος; Γνωρίζουν πόσο έχει φτάσει η βενζίνη, τα βασικά αγαθά στο σούπερ μάρκετ, πόσα χρήματα χρειάζεται για να ζεσταθεί μία οικογένεια; Άραγε γνωρίζουν ότι ένα νοίκι είναι πάνω από μισό μηνιάτικο;

Εκεί όμως που ξεπέρασαν τον εαυτό τους είναι στο ότι η «…η διοίκηση θα εξετάσει με ευαισθησία τις περιπτώσεις των εργατικών ατυχημάτων, των οποίων η αναρρωτική άδεια διαρκεί πάνω από 30 μέρες…». Δεν λένε κουβέντα για το ότι τα εργατικά ατυχήματα είναι εγκληματικές ενέργειες της εργοδοσίας, η οποία μέσα από εκβιασμούς και πιέσεις για να βγουν τα χρονοδιαγράμματα και οι στόχοι, καταστρατηγεί τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Στην καλύτερη και για να διώξει την ευθύνη από πάνω της, κάνει συστάσεις για την τήρησή τους από τους ίδιους τους εργαζόμενους, φυσικά κραδαίνοντας το μαστίγιο της αξιολόγησης εάν καθυστερήσουν οι στόχοι παραγωγικότητας. Δεν λένε κουβέντα για το ότι είναι οι ίδιοι που πέταξαν στα σκουπίδια την κατάκτηση των παλαιότερων εργαζομένων για συσσώρευση των αναρρωτικών αδειών, αφήνοντας «ξεκρέμαστους» 10δες εργαζόμενους με χρόνια προβλήματα υγειάς.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν επίσης ότι οι αποζημιώσεις του stand by, δεν διαφέρουν από την πληρωμή που γινόταν έτσι κι αλλιώς με την προηγούμενη σύμβαση και φυσικά δεν αγγίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων. Τέλος, μας λένε στα μούτρα ότι «αφού δεν σου φτάνει ο μισθός, πάρε δάνειο από την εταιρία», λες και δεν θα το πληρώσουμε εμείς οι ίδιοι από τον μισθό μας. Τους ενημερώνουμε εάν δεν το έχουν καταλάβει, ότι οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να παίρνουν δάνειο, όχι για διασκέδαση, αλλά για να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το πρόβλημα δεν εξαφανίζεται δηλαδή, αλλά μεταφέρεται αναγκαστικά στο μέλλον.

Απορρίπτουμε την κοροϊδία. Παίρνουμε το σωματείο στα χέρια μας

Η λύση για τους εργαζόμενους δεν είναι στο συνδικαλισμό του «ρεαλισμού», της  «συνεννόησης» με τον εργοδότη, που αντικειμενικά η ενίσχυση της κερδοφορίας του περνά μέσα από το «τσάκισμα» των μισθών και των δικαιωμάτων των εργαζόμενών του. Ο συνδικαλισμός τους βρομάει μούχλα και σαπίλα.

Η λύση έρχεται μέσα από τη συμμετοχή των εργαζομένων στα συλλογικά όργανα του σωματίου, στις Γενικές Συνελεύσεις του όπως αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο. Οι εργαζόμενοι έμαθαν να βρίσκονται στο περιθώριο, συνήθισαν στη δηλητηριώδη λογική της ανάθεσης που εργατοπατέρες και διοίκηση καλλιέργησαν όλα αυτά τα χρόνια. Τις συνέπειες της βιώνουμε όλοι. Ήρθε ο καιρός όλα αυτά να αλλάξουν.

Μέσα από τις ΓΣ μας κάνουμε το φόβο τους πραγματικότητα:

  • Να καταψηφιστούν οι απολογισμοί δράσης στις ΓΣ των ΤΔΕ που συναίνεσαν και στήριξαν την αρνητική σύμβαση, ενάντια στη βούληση της πλειοψηφίας των μελών τους. Επίσης στις ΤΔΕ που αρνήθηκαν να συγκροτήσουν ΓΣ όταν οι συνάδελφοί ζητούσαν να καταγγελθεί η σύμβαση. Σε αυτές τις ΤΔΕ, οποιαδήποτε υπερψήφιση του απολογισμού ισοδυναμεί με συμφωνία με την εκτρωματική σύμβαση που υπέγραψε η ηγεσία του συλλόγου.
  • Να απολογηθούν και να ανακληθούν όσοι αντιπρόσωποι πήγαν κόντρα στις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων υπερψηφίζοντας, ενάντια στη θέληση των συναδέλφων τους, την εκτρωματική ΣΣΕ.
  • Να κατατεθούν σε κάθε ΓΣ των Περιφερειακών Τμημάτων ψηφίσματα καταδίκης της εκτρωματικής σύμβασης και του ΕΚΠ που υπέγραψε η ηγεσία του συλλόγου.

 

Ανοίγουμε δρόμο για την καταγγελία της εκτρωματικής ΕΣΣΕ και του ΕΚΠ στο τέλος του έτους. Απαιτούμε τη διεκδίκηση νέας σύγχρονης σύμβασης στη βάση της ΣΣΕ του 2009, με εισαγωγή ΟΛΩΝ των εργαζομένων στο 1ο μισθολογικό κλιμάκιο ως βάση για πραγματικές αυξήσεις. Διεκδικούμε ενιαίο ΕΚΠ για όλο τον όμιλο, στα πρότυπα του εν ισχύ κανονισμού της μητρικής εταιρίας.

Επισκέπτες