Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

28 Μαρ 2022

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 

Με ένα απαράδεκτο εξώδικο, γεμάτο προσβολές, ψέματα και ανακρίβειες, η εργοδοσία της CTS βάζει στο στόχαστρο την συναδέλφισσα Ρουτζούνη Ευανθία, με σκοπό την εξαναγκαστική αλλαγή της εργασιακής της ειδικότητας, από οικονομικός σε τεχνικό πεδίου! Είναι φανερό, ότι η επίθεση σε μία συνδικαλίστρια, εκλεγμένη μάλιστα στο ΔΣ της ΟΜΕ ΟΤΕ με την παράταξη της ΕΣΚ, δεν κατευθύνεται μόνο στην ίδια, αλλά στέλνει εκβιαστικό μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους, για τη δυνατότητά της να αλλάζει το εργασιακό τους αντικείμενο κατά βούληση, μονομερώς και ανεμπόδιστα, στα πλαίσια της λογικής του «όλοι – όλα».

Παράλληλα, η συγκεκριμένη συνδικαλιστική δίωξη, έχει σκοπό τη γενικότερη τρομοκράτηση, κυρίως μεγάλων σε ηλικία εργαζόμενων, γυναικών και εργαζόμενων με προβλήματα υγείας, οι οποίοι στοχοποιούνται διαχρονικά για «εθελούσιες» απολύσεις, οι οποίες θα πάρουν μαζικά χαρακτηριστικά το αμέσως επόμενο διάστημα. Η παράταξη της ΕΣΚ μάλιστα, με πρωτοπόρα την συναδέλφισσα Ευανθία, έκανε συχνά παρεμβάσεις στη διοίκηση και σε προϊσταμένους, μετά από καταγγελίες για ανάλογα περιστατικά, τα οποία και αναδεικνύαμε στις ανακοινώσεις μας. Με αφορμή αυτά αναδείξαμε επίσης ότι τα μεγάλα λόγια της διοίκησης για το equality και το diversity, δεν είναι τίποτα άλλο από διαφημιστικά παραμύθια για να χτίζεται το ψεύτικο προφίλ μιας δήθεν «σύγχρονης» επιχείρησης. Η δράση της συναδέλφισσας λοιπόν ενόχλησε την εργοδοσία, η επίθεση της οποίας ήταν προμελετημένη και αναμενόμενη. Η διοίκηση έχοντας συνηθίσει την πλήρως συμβιβασμένη ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος στον όμιλο διώκει συνδικαλιστές που αντιστέκονται στις αντεργατικές επιλογές της.

Η χρονική περίοδος που συμβαίνουν αυτά δεν είναι τυχαία. Η εργοδοσία συνολικά, εκμεταλλευόμενη το νομοθετικό τερατούργημα Χατζηδάκη, επιτίθεται στα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές που οργανώνουν τον αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική που τσακίζει μισθούς και δικαιώματα. Σε συνδικαλιστές που δεν είναι του χεριού τους, αλλά μάχονται στο πλάι των εργαζομένων απέναντι στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, όπως ακριβώς αυτούς που δέχονται εκατοντάδες εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ. Είναι όμως βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάνουμε πίσω. Η ΕΣΚ θα συνεχίσει με μεγαλύτερο πείσμα να πρωτοστατεί καθημερινά  για την υπεράσπιση  των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, για ζητήματα υγείας και ασφάλειας, καθώς και στην οργάνωση της πάλης για την καταγγελία της κατάπτυστης ΣΣΕ με τις ατομικές συμβάσεις της CTS και όλων των θυγατρικών.

Η παράταξη της ΕΣΚ, οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο, καλούμε την εργατική τάξη στον όμιλο ΟΤΕ να στρατευτεί δίπλα στους εργαζόμενους, συνδικαλιστές και μη, που στοχοποιούνται από την εργοδοσία. Να απορρίψουν συνολικά τους εκβιασμούς και να προετοιμαστούν για την επόμενη δύσκολη περίοδο όπου η εργοδοσία αναμφίβολα θα σκληρύνει τη στάση της. Και αυτό γιατί ο πολυδιαφημιζόμενος ψηφιακός μετασχηματισμός απαιτεί μεγαλύτερες θυσίες προκειμένου να διατηρηθεί η εξωπραγματική κερδοφορία του ομίλου, καθώς και η πρωτοπορία του στον κλάδο. Αυτό μαρτυρούν οι τελευταίες ΣΣΕ, όπου ισοπεδώνουν κατακτήσεις 40 ετών και δίνουν το ελεύθερο σε μία διοίκηση να δρα ανεξέλεγκτα μέσα στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε επίσης την Ομοσπονδία του ΟΤΕ και τον Σύλλογο εργαζομένων CTS, να πάρουν ξεκάθαρη θέση καταδικάζοντας τέτοιες συμπεριφορές, παρέχοντας την ανάλογη στήριξη συνολικά στους εργαζόμενους και απέναντι στην εργοδοσία.

Επισκέπτες