Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

28 Μαρ 2022

Σάββατο 2 Απρίλη στις 11.00 π.μ. Γενική Συνέλευση Εργαζομένων CTS Αττικής

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 

Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

 ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΓΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 11.ΟΟ π.μ. ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ

 

Το Σάββατο 2 Απρίλη συγκροτείται η Γενική Συνέλευση μελών Αττικής, του Συλλόγου εργαζομένων CTS, μιά διαδικασία πρωτόγνωρη για τους εργαζόμενους όχι μόνο στη CTS αλλά και για όλο τον όμιλο. Μία ΓΣ όπου θα πρέπει να ακουστεί δυνατά το αίτημα καταγγελίας της απαράδεκτης σύμβασης που ισοπεδώνει δικαιώματα 40 ετών. Αίτημα που κυριάρχησε στις γενικές συνελεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως και σήμερα στην περιφέρεια και αποτυπώνεται στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα των εργαζομένων.

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη η ηγεσία του Συλλόγου με ανακρίβειες και αβάσιμα επιχειρήματα προσπαθεί ανεπιτυχώς να υπερασπιστεί την σύμβαση που ψήφισε και υπέγραψε. Δεν διστάζει μάλιστα να διαστρεβλώσει τον ίδιο τον σκοπό του σωματείου, τον ταξικό του ρόλο, που δεν είναι άλλος από το να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Αυτός είναι και ο λόγος που καλλιεργούν την απογοήτευση μιλώντας για «κόκκινες γραμμές της διοίκησης», για τετελεσμένα τα οποία τάχα δεν μπορούσαν να ανατραπούν. Χωρίς ντροπή προβάλουν την εικόνα του σωματείου «κοινωνικού εταίρου», που βάζει πλάτη για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης. Τα παραπάνω φυσικά δεν είναι ξένα για τους εργαζόμενους συνολικά στον όμιλο. Η ηγεσία του συλλόγου ξεχνά από ότι φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Έχουν «καεί» από τη στρατηγική αυτή που μας οδήγησε στην ήττα, στην παράδοση κατακτήσεων που χρειάστηκαν πάνω από 30 χρόνια αγώνες των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ.

Είναι αποκαλυπτικό πλέον ότι αυτό που φοβάται η συμβιβασμένη πλειοψηφία του Συλλόγου είναι η ίδια η συμμετοχή των εργαζομένων στις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου. Θέλουν να διατηρήσουν την εύθραυστη πλειοψηφία που κατέχουν στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων, του ανώτερου οργάνου του Σωματείου που συγκροτείται στις 9 Απρίλη και μπορεί να αποφασίσει την καταγγελία της σύμβασης στο τέλος του έτους.

Όμως ο μισθός δεν φτάνει για να βγει ο μήνας, για να πληρωθεί το ρεύμα και το φυσικό αέριο. Για να γεμίσει το καλάθι στο σούπερ μάρκετ. Επιπλέον η εργοδοσία πραγματικά έχει «ξεφύγει». Επιβάλει ελαστικό ωράριο επικαλούμενη τη σύμβαση, τρομοκρατεί με αλλαγές εργασιακού αντικειμένου εκατοντάδες εργαζόμενους. Απειλεί με ένα απαράδεκτο αξιολόγιο για την κάλυψη των «άπιαστων» στόχων, για την εντατικοποίηση της εργασίας.

Είναι καθήκον όμως του κάθε εργαζόμενου να τους χαλάσει τα σχέδια, να ανοίξει το δρόμο για την αλλαγή των συσχετισμών υπέρ του. Για αυτό και η Γενική Συνέλευση Αττικής πρέπει να έχει τεράστια συμμετοχή.

  • Για την καταγγελία της εκτρωματικής σύμβασης στο τέλος του έτους.
  • Για να μπει φρένο στο σχεδιασμό εργοδοσίας – εργατοπατέρων για την επέκτασή της στη μητρική εταιρία και στην Cosmote.
  • Για διεκδίκηση από κοινού με τους εργαζόμενους στη μητρική και στις υπόλοιπες θυγατρικές του ομίλου νέας, σύγχρονης ΣΣΕ, στα πλαίσια της σύμβασης του 2009 και την ένταξη στο 1ο μισθολογικό κλιμάκιο που αυτή προέβλεπε, ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των εργαζομένων στον όμιλο, ως βάση για αυξήσεις.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, δεν υπάρχουν εργολάβοι λύσεων. Δεν υπάρχουν «αυθεντίες» που αναλαμβάνουν  την όποια διεκδίκηση μίας σύμβασης. Οι εργαζόμενοι «χορτάσαμε» από τέτοιες «αυθεντίες», που στο τέλος η μόνη τους έννοια ήταν τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Με τη συμμετοχή μας στο κίνημα μας χτίζουμε το μέτωπο της ανατροπής, όχι μόνο της σύμβασης, αλλά και των αντεργατικών πολιτικών που οδήγησαν στην υπογραφή της. Για να μην πληρώσει ο λαός τον λογαριασμό του πολέμου, την ακρίβεια και τη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια που εξανεμίζουν το ήδη τσεκουρωμένο εργατικό – λαϊκό εισόδημα.

Η επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας 6 Απρίλη, μπορεί και πρέπει να συμβάλλει, στην παραπάνω κατεύθυνση.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Επισκέπτες