Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

16 Φεβ 2022

Για το 47ο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, αντιπρόσωποι στο 47ο συνέδριο της ΟΜΕ – ΟΤΕ

Οι αντιπρόσωποι της ΕΣΚ σας καλούμε να στηρίξετε και να ισχυροποιήσετε το ψηφοδέλτιο μας στις εκλογές του Συνεδρίου ώστε να δυναμώσει ο κοινός αγώνας και το μέτωπο απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας του Ομίλου ΟΤΕ. Ώστε να ενισχύσουμε το ρεύμα αντεπίθεσης για να παρθούν πίσω όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις και έχουν «χτυπήσει», και στον ΟΤΕ, δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων. Ώστε να διαμορφώσουμε τους όρους που θα εμποδίσουν την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη.

Οι αντιπρόσωποι της ΕΣΚ καλούμε:

  • Εσένα που προβληματίζεσαι για τον νέο κύκλο μεγάλης επίθεσης της εργοδοσίας στα δικαιώματα μας και για τη συνολική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη ζωή μας και των οικογενειών μας. Ένα μεγάλο κομμάτι των εργαζόμενων στον όμιλο ΟΤΕ έχασε κεκτημένα δικαιώματα 50ετίας ενώ η αντιμετώπιση στο μέτωπο της πανδημίας κινείται στην λογική «ανοσίας της αγέλης» με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τους 23.000, τα νοσοκομεία να συνεχίζουν να στενάζουν και να έχουν μετατραπεί σε «μιας νόσου», με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές είτε λόγω covid είτε από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Το εμβόλιο αντί να χρησιμοποιείται ως όπλο του λαού για την καταπολέμηση της πανδημίας γίνεται μοχλός για περαιτέρω χτύπημα της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
  • Εσένα που προβληματίζεσαι από την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής από τη ΝΔ η οποία, πιστή στις επιταγές της ΕΕ και συνεχίζοντας από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει μέτρα με μοναδικό κριτήριο την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Τέτοιου είδους μέτρα είναι οι  αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί, και χτυπούν όσα δικαιώματα έχουν απομείνει, οι νόμοι που επιδιώκουν να βάλει η κυβέρνηση και η εργοδοσία ακόμα περισσότερο «στο χέρι» τα σωματεία και φυσικά οι νόμοι που μοιράζουν  πακτωλό χρημάτων προς τους ομίλους στο όνομα της ανάπτυξης και της στήριξης της «επιχειρηματικότητας».
  • Εσένα που προβληματίζεσαι καθώς οι μεγαλοστομίες για ψηφιακό μετασχηματισμό από τον οποίο μπορούμε δήθεν να βγούμε «όλοι κερδισμένοι» προσκρούουν στην πραγματικότητα που βιώνουμε οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ. Στην εταιρεία που «ηγείται» σε αυτόν το μετασχηματισμό, οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μειώσεις μισθών, απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, μονιμοποίηση της τηλεργασίας σαν μια ακόμα ελαστική σχέση εργασίας που επέφερε νέα προβλήματα στους εργαζόμενους και όλων των άθλιων συνεπειών της εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη και του συνόλου των αντεργατικών νόμων που πέρασαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
  • Εσένα που προβληματίζεσαι για τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας και τον άθλιο Εσωτερικό Κανονισμό προσωπικού που υπεγράφησαν στις θυγατρικές CTS, Evalue και Γερμανός όπου συνολικά εργάζονται περίπου 8.000 εργαζόμενοι στο σύνολο των περίπου 15.500. Σύμβαση που υπογράφθηκε κόντρα στην θέληση και τις διαθέσεις των εργαζομένων, παραγνωρίζοντας τις αποφάσεις τους και χρησιμοποιώντας απαράδεκτες αντισυνδικαλιστικές μεθόδους με σκοπό όχι να διασφαλίσουν και να διευρύνουν τα δικαιώματα των συναδέλφων αλλά για να εξυπηρετήσουν την εργοδοσία στην προσπάθεια διασφάλισης και αύξησης της κερδοφορίας του Ομίλου

Για όλα αυτά τα ζητήματα πάλευε και παλεύει η ΕΣΚ μέσα και στην ΟΜΕ – ΟΤΕ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους αντιπροσώπους του συνεδρίου. Στις 18-20 Φλεβάρη να πάρουμε θέση τι Ομοσπονδία θέλουμε:

  • Μια ομοσπονδία που δεν θα διαγράφει σωματεία αλλά αντίθετα θα δυναμώνει με νέα σωματεία.
  • Μια ομοσπονδία που θα γίνει ασπίδα προστασίας για τους χιλιάδες εργαζόμενους που βιώνουν την εργασιακή εκμετάλλευση και τον εργασιακό μεσαίωνα.
  • Μια ομοσπονδία που θα είναι κομμάτι των δεκάδων άλλων εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών, των εκατοντάδων σωματείων που στις 26 Φλεβάρη θα διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας κόντρα στην ακρίβεια που χτυπάει το εισόδημα των εργαζομένων σε οποιαδήποτε εταιρεία και αν εργάζονται, κόντρα στις αυξήσεις στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο που μαζί με το νοίκι του μήνα εξατμίζει τον οποιονδήποτε μισθό και εμείς χρειαζόμαστε υπογλώσσιο για να το διαχειριστούμε, κόντρα στην απαράδεκτη πολιτική που ακολουθείται στην πανδημία και στην προστασία της υγείας μας προκειμένου να θησαυρίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην υγεία.
  • Μια ομοσπονδία που θα ενισχύσει την προσπάθεια των σωματείων, των ομοσπονδιών και των εργατικών κέντρων που προσπαθούν να κουρελιάσουν στην πράξη το νόμο Χατζηδάκη και όλους τους αντεργατικούς νόμους, όπως το έκαναν οι εργαζόμενοι στην Cosco και στην Efood, που μέσα σε αυτές τις συνθήκες με μαζικό αγώνα κατόρθωσαν και απέσπασαν κατακτήσεις κόντρα σε «θεούς και δαίμονες».

Σε αυτό το κάλεσμα χωρούν όλοι όσοι αναγνωρίζουν την πραγματικότητα ότι τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με αυτά των εργαζομένων. Η διατήρηση και η αύξηση της κερδοφορίας τους περνάει μέσα από το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, την εντατικοποίηση της εργασίας μας και την σαπίλα που αναδύεται σε όλο το φάσμα της ζωής μας.

Σε αυτό το κάλεσμα χωρούν όλοι όσοι στο ερώτημα με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες, με τα μονοπώλια ή με τον λαό, απαντούν με τους εργαζόμενους και τον λαό.

Σας καλούμε σε αυτό το συνέδριο να μην δεχτείτε να γίνετε συνένοχοι στην κατακρεούργηση των συλλογικών συμβάσεων, στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων, στο ροκάνισμα του εισοδήματός μας, στην απώλεια ζωών από τα φυσικά φαινόμενα και την ιδιωτικοποίηση της υγείας. Στηρίζοντας την ΕΣΚ να ορθώσουμε τοίχος αντίστασης  απέναντι στην εφαρμογή αυτών των πολιτικών μέσα στον Όμιλο ΟΤΕ και στο σύνολο του κλάδου διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις εργασίας με εξίσωση των δικαιωμάτων προς τα πάνω, με πραγματικές αυξήσεις για όλους.


Επισκέπτες