15 Δεκ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ CTS

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 

Η διοίκηση της CTS προχωρά σε ωμό εκβιασμό εργαζομένων που επέλεξαν να υπογράψουν την ατομική σύμβαση που προβλέπει η τελευταία αρνητική ΣΣΕ, με την «επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος». Με προσωπικό ηλεκτρονικο μήνυμα προς τον καθένα ξεχωριστά, τους ενημερώνει ότι «η υπογραφή με επιφύλαξη ισοδυναμεί με άρνηση υπογραφής και απόρριψή της πρότασης της εταιρείας». Επιπλέον τους προειδοποιεί ότι εάν δεν υπογράψουν «χωρίς επιφυλάξεις», θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες «από 1/11/2021 εφαρμοστέες εκ του νόμου μειώσεις».

Πρόκειται για απαράδεκτη και αυθαίρετη ενέργεια από την πλευρά της διοίκησης, η οποία αποθρασυμένη από την ισχυροποίηση του διευθυντικού δικαιώματος που υπέγραψε η ηγεσία του Συλλόγου της CTS, θεωρεί ότι έχει το ελεύθερο πλέον να τρομοκρατεί κατά βούληση τους εργαζόμενους. Εύλογα δημιουργούνται τα ερωτήματα:

  • Τι είναι αυτό που φοβάται η διοίκηση της CTS και ζητά την ανεπιφύλακτη και χωρίς την επίκληση στα νόμιμα δικαιώματα υπογραφή;
  • Υπάρχει κάποια νομική παρατυπία στην πρωτοφανή πρόβλεψη για υπογραφή ατομικών συμβάσεων, ως όρος μάλιστα, που περιλαμβάνεται μέσα στη ΣΣΕ;

Καλούμε τη διοίκηση της CTS να σταματήσει να εκβιάζει τους εργαζόμενους. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητά την άνευ όρων παράδοση των μισθολογικών και θεσμικών δικαιωμάτων τους, ιδιαίτερα όταν αυτοί επικαλούνται τα νόμιμα δικαιώματά τους. Καλούμε παράλληλα την ηγεσία της διοίκησης του Συλλόγου της CTS να κρατήσει επιτέλους τα προσχήματα και να πάρει θέση απέναντι στις απαράδεκτες αξιώσεις της διοίκησης. Υπενθυμίζουμε σε περίπτωση που το έχουν ξεχάσει, ότι ο Σύλλογος παραμένει εργατικό σωματείο και όχι μηχανισμός υπεράσπισης των συμφερόντων της εργοδοσίας.

Καλούμε τέλος την ΟΜΕ ΟΤΕ να πάψει την αμέτοχη παρατήρηση, να αναλάβει άμεσα δράση με τη συγκρότηση έκτακτου ΔΣ, με θέμα την λήψη αποφάσεων για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα σωματεία μέλη της.

Επισκέπτες