Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

13 Δεκ 2021

ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ!

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 Η εργοδοτική ηγεσία του Συλλόγου εργαζομένων της CTS, απέδειξε και με το παραπάνω την αφοσίωσή της  στην υπεράσπιση της απαράδεκτης ΣΣΕ που συμφώνησε με την εργοδοσία. Μίας σύμβασης που ισοπεδώνει εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα δεκαετιών, ενώ παράλληλα προσφέρει «γη και ύδωρ» σε μία διοίκηση που ισχυροποιείται με την άδεια του σωματείου. Μιας διοίκησης που θα εκβιάζει καθημερινά από εδώ και πέρα για τη συμπίεση του μισθού μας προς τον κατώτατο. Που θα απειλεί με μεταθέσεις, με σπαστά ωράρια και ποινές. Μιας διοίκησης που θα αυξήσει την καθημερινή πίεση στο κατακόρυφο, με τρομοκρατία, με μεγαλύτερη εντατικοποίηση για να πιαστούν οι άπιαστοι στόχοι που ήδη επιβάλει, με δουλειά όποτε και για όσο γουστάρει, χωρίς να νοιάζεται για το αν έχεις παιδιά ή οικογενειακές ανάγκες. Και πάντα με την απειλή της απόλυσης χωρίς να τη δεσμεύει πλέον τίποτα.

 

Αν κάτι μας απέδειξε η έκτακτη ΣΑ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11/12 είναι ότι από όλους τους εργαζόμενους στη CTS, οι μόνοι που θα μπορούσαν να ψηφίσουν μία τέτοια εκτρωματική σύμβαση, είναι οι 33 αντιπρόσωποι της «Ενιαίας Δύναμης», μαζί με τους 18 του ΔΣ της ίδιας παράταξης. Όποιος συνάδελφος έλαβε μέρος στις διαδικασίες της συνέλευσης, κατάλαβε ότι ήταν ορκισμένοι να φέρουν εις πέρας το σχέδιο που μαζί με την εργοδοσία οργάνωσαν και υλοποίησαν. Ακόμα και πριν ξεκινήσει καλά -καλά η διαδικασία, απέκλεισαν έναν αντιπρόσωπο από την ΕΣΚ ο οποίος είχε λάβει πρόσκληση κανονικά και παρευρίσκονταν στο χώρο.

Οι 33 αντιπρόσωποι της «Ενιαίας Δύναμης» ενέκριναν τελικά την σύμβαση, την ώρα που αρκετοί από αυτούς  είχαν εντολή από τις τοπικές διοικούσες, από τις οποίες εκλέγονται, να την καταψηφίσουν. Η στάση τους μόνο προδοτική μπορεί να χαρακτηριστεί απέναντι σε συναδέλφους που εργάζονται δίπλα τους, που τους εμπιστεύτηκαν για να υλοποιήσουν τις αποφάσεις τους.

Οι συγκεκριμένοι αντιπρόσωποι απολογούνται στην ΓΣ της ΤΔΕ που ανήκουν. Στις επερχόμενες τοπικές συνελεύσεις, όπως και στην ΓΣ Αττικής, ξεμπέρδεψε με τα βαρίδια που ξεπουλάνε τις αποφάσεις σου και σε οδηγούν με το ζόρι στην ήττα. Τα ψέματα τελείωσαν! Έχουν διαλέξει στρατόπεδο. Όσο παραμένουν ως δήθεν «εκπρόσωποί» σου θα σε κοροϊδεύουν. Είναι πλέον υπερασπιστές της διοίκησης ενάντια σε κάθε δικαίωμα που μας έχει απομείνει. Δεν μπορεί να σε εμποδίσει κανένας από το να τους ξηλώσεις!

Οδήγησε στην ερχόμενη ΣΑ τον πραγματικό εκπρόσωπό σου που δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο να μην εκφραστείς. Οδήγησε την επόμενη ΣΑ σε κατάργηση της εκτρωματικής ΣΣΕ, σε αναδίπλωση την εργοδοσία, σε πλήρη απαξίωση τους «πονηρούληδες» που την υπερασπίζονται.

 

Το μόνο που μπορεί πλέον να τους τρέφει είναι η απογοήτευση των εργαζομένων και τίποτα άλλο.

  • Μην τους κάνεις τη χάρη να διαγραφείς από το σωματείο, αυτό ακριβώς θέλουν.
  • Μην τους κάνεις τη χάρη την ώρα που γκρεμίζονται μπροστά στα μάτια σου να γίνουν πάλι κυρίαρχοι της ζωής, της δική σου και των παιδιών σου.

Δεν τους χρωστάς μία. Έχουν βολευτεί πάνω στο σβέρκο σου και δεν θέλουν αυτό να αλλάξει. Αποτίναξέ τους για να πάρεις ανάσα.

Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα της ΣΑ, ο δρόμος άνοιξε. Αποκαλύφθηκαν οι στυγνοί εκτελεστές και το προσωπικό τους συμφέρον. Αποκαλύφθηκε το πόσο λίγοι και πόσο φοβισμένοι είναι. Τώρα είναι η ώρα για τη μάχη που θα παραμερίσει αυτή τη φύρα και θα ανοίξει το δρόμο για την αλλαγή των συσχετισμών,  για διεκδικήσεις, για ενιαία ΣΣΕ για όλους, με μισθό αντάξιο της αξίας μας, που θα καλύπτει τις ανάγκες μας.

Επισκέπτες