Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

23 Δεκ 2021

Άνοδος των ταξικών δυνάμεων στις εκλογές του ΠΑΣΥΠ – ΟΤΕ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που στις εκλογές του ΠΑΣΥΠ-ΟΤΕ ψήφισαν τις ταξικές δυνάμεις, την ΕΣΚ – ΟΤΕ. Το σχεδόν τριπλάσιο ποσοστό της ΕΣΚ (από 4,31% πήγε στο 11,42% σε σχέση με τις εκλογές του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ το 2017), έφερε την παράταξή μας στη 2η θέση και μεταφράζεται σε 3 έδρες στο ΔΣ και 2 αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

 

Οι εκλογές διεξήχθησαν μακριά από τους εργαζόμενους αφού μόνο η ΕΣΚ προσπάθησε να ανοίξει τη συζήτηση μέσα στους χώρους δουλειάς για το διακύβευμα των εκλογών, τις ΣΣΕ, την κατεύθυνση που πρέπει να έχει το σωματείο και το συνδικαλιστικό κίνημα. Το συνολικό αποτέλεσμα κρίνεται αρνητικό για τους εργαζόμενους του αφού η «Ενιαία Δύναμη Εργαζομένων», η παράταξη που προέκυψε από το γάμο ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, παρέμεινε πολύ ισχυρή λαμβάνοντας 76% των ψήφων. Βέβαια, όπως αποδεικνύεται και από τις εξελίξεις στη CTS ο συσχετισμός δεν είναι παγιωμένος και οι εργαζόμενοι μπορούν να παρέμβουν και να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις παραμερίζοντας τις εργοδοτικές πλειοψηφίες των σωματείων.

 

Από πλευράς μας δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αποτελούμε τη φωνή των εργαζόμενων στα όργανα του σωματείου. Κατά τη διάρκεια των εκλογών και των συζητήσεων με τους συναδέλφους κατέστη ξεκάθαρό ότι, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε κάθε εργαζόμενος, είναι καθολική η απόρριψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και Κανονισμών Προσωπικού όπως αυτά που υπεγράφησαν στις θυγατρικές. Για αυτό εμείς δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να οργανώσουμε τον αγώνα των εργαζόμενων για:

  • Τη διεκδίκηση και υπογραφή ΣΣΕ στον ΟΤΕ και σε όλες τις θυγατρικές με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω κόντρα στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας τους οποίους έχει αναλάβει να υλοποιήσει εργολαβικά η «Ενιαία Δύναμη»
  • Να μπει ένα τέλος στην εντατικοποίηση της εργασίας και να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις
  • Να ανοίξει η συζήτηση για το απαράδεκτο καθεστώς stand by
  • Μαζικοποίηση του σωματείου. Δεν παραδίδουμε το όπλο που έχουμε στους εντολοδόχους της εργοδοσίας
Επισκέπτες