21 Δεκ 2021

ΓΙΑ ΤΙΣ «ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ» ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Την Τρίτη 21/12 στελέχη της ΕΣΚ προχωρήσαμε σε καταγγελία στο ΣΕΠΕ Ν. Ιωνίας, για την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ να καταβάλει μειωμένο το δώρο σε εκατοντάδες εργαζόμενους των θυγατρικών CTS, E-value και Γερμανός. Η διοίκηση εμφανώς θορυβημένη από αυτή την εξέλιξη αποφάσισε να κάνει τα πράγματα χειρότερα, πληροφορώντας τους εργαζόμενους ότι ο λόγος που δεν τους κατέβαλε ολόκληρό το δώρο ήταν η καθυστέρηση της υπογραφής της ατομικής τους σύμβασης όπως προβλέπει η νέα ΣΣΕ! Ομολόγησε δηλαδή ότι αυθαίρετα και τιμωρητικά αποφάσισε μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων να τους ψαλιδίσει το εισόδημα!

Για να βάλουμε τα πράγματα λοιπόν στη θέση τους. Το δώρο των Χριστουγέννων καταβάλλεται εως 21/12 χωρίς αυτό να επιδέχεται καμιά αναβολή, παράταση, εκκαθάριση σε μεταγενέστερο χρόνο κλπ όπως ψευδώς δήλωνε η εργοδοσία. Στις θυγατρικές του ομίλου ΟΤΕ η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων υπέγραψαν τις ατομικές τους συμβάσεις έως και τις 20 Δεκέμβρη. Συνεπώς η εργοδοσία είναι υποχρεωμένη να καταβάλει το σύνολο του δώρου εως 21/12.

Μετά τα αλλεπάλληλα ηλεκτρονικά μηνύματα που έστειλε η εργοδοσία προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, στο τέλος μας ενημέρωσε ότι θα καταβάλει το σύνολο του δώρου έως και τις 30/12.  Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους ότι οι καταγγελίες μας στο ΣΕΠΕ παραμένουν εν ισχύ και σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το σύνολο του δώρου έως την παραπάνω ημερομηνία, θα ζητήσουμε να ξεκινήσουν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η διαδικασία του αυτοφώρου για τους υπευθύνους. Θα αποσύρουμε τις καταγγελίες μας μόνο εφόσον εξοφληθεί το σύνολο του δώρου των Χριστουγέννων εως 30/12.

Ενημερώνουμε επίσης τους εργαζόμενους ότι μπροστά σε αυτή την αδιανόητη ενέργεια της εργοδοσίας και παρά τις εκκλήσεις μας, οι διοικήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων καθώς και της ΟΜΕ δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους δακτυλάκι. Παραμένουν όπως φαίνεται φρουροί των συμφερόντων της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους, ακόμα και μετά τις υπογραφές τους με τις οποίες παρέδωσαν κεκτημένα δικαιώματα 10ετιών.

Επισκέπτες