20 Δεκ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Με έκπληξη δεχτήκαμε δεκάδες καταγγελίες από εργαζόμενους ότι οι διοικήσεις της CTS, της e-Value και της ΓΕΡΜΑΝΟΣ κατέβαλαν το δώρο Χριστουγέννων μειωμένο. Πολλοί από αυτούς μάλιστα πληροφορηθήκαν από το HR ότι αυτή η μείωση οφείλεται στην ρύθμιση από τις μειώσεις της τελευταίας σύμβασης και την δημιουργία της προσωπικής διαφοράς και ότι τυχόν διαφορά θα καταβληθεί με την εκκαθάριση!

Η διοίκηση προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με αστείες εξηγήσεις, την ώρα που το δώρο υπολογίζεται στο σύνολο της εργασιακής χρονιάς και καμία σχέση δεν έχει με τις μειώσεις των τελευταίων δύο μηνών, την υπογραφή των ατομικών συμβάσεων ή την δημιουργία προσωπικής διαφοράς. Η μειωμένη καταβολή του δώρου είναι μονομερής αυθαίρετη ενέργεια από την πλευρά της διοίκησης και αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Κανένας δεν μπορεί να παίζει με τα δικαιώματά μας!


Οι ταξικές δυνάμεις θα προχωρήσουν σε καταγγελία στο σώμα επιθεώρησης εργασία και θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στο αστυνομικό τμήμα, ζητώντας να ξεκινήσει παράλληλα η προβλεπόμενη διαδικασία του αυτοφώρου όπως προβλέπει ο νόμος

Δεν μπορεί κανένας να παίζει με το μισθό των εργαζομένων που παράγουν τα δισεκατομμύρια που διαφημίζει η εργοδοσία. Το Χριστουγεννιάτικο δώρο είναι ανακούφιση για εκατοντάδες οικογένειες εργαζομένων. Ιδιαίτερα τώρα  που διοίκηση και εργατοπατέρες αποφάσισαν με την τελευταία ΣΣΕ, είτε να τους μειώσουν το μισθό είτε να τους αφήσουν στάσιμους, την ίδια ώρα που τα είδη πλατιάς κατανάλωσης έχουν γίνει απλησίαστα.

 

ΥΓ. Θα καλούσαμε τις διοικήσεις των σωματείων της CTS, της e-Value και της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» όπως και της ομοσπονδίας να παρέμβουν αλλά είναι πολύ πρόσφατοι οι πανηγυρισμοί τους για τους εκβιασμούς της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους που μας κάνει βάσιμα να πιστεύουμε ότι θα είναι μάταιος κόπος η όποια επίκλησή τους.

 

Επισκέπτες