13 Δεκ 2021

ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ


Τη Δευτέρα 13/12 ξεκίνησε η διαδικασία των ηλεκτρονικών εκλογών για τον ΠΑΣΥΠ-ΟΤΕ. Όπως και στα υπόλοιπα σωματεία που χρησιμοποίησαν την ηλεκτρονική διαδικασία έτσι και αυτή τη φορά εκφράσαμε την αντίθεσή μας τόσο γιατί αποξενώνει τους εργαζόμενους από το σωματείο όσο και γιατί είναι μια αντιδημοκρατική διαδικασία στην οποία δεν διασφαλίζεται ούτε η μυστικότητα της ψήφου ούτε το ποιος ψηφίζει.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας λάβαμε καταγγελία από συνάδελφο ότι του έχει αποσταλεί link μέσω του οποίου έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΥΠ-ΟΤΕ. Προχωρήσαμε σε κατάθεση ένστασης με την οποία ζητήσαμε να διερευνηθεί η καταγγελία του συναδέλφου όπως και να μας δοθεί το μητρώο μελών και η λίστα με τους παραλήπτες των e-mail με τα links για να μπορέσουμε να ελέγξουμε, κατά το δυνατόν, ποιος ψηφίζει. Η απάντηση που λάβαμε ήταν η ακόλουθη:

« Η Εφορευτική Επιτροπή, υπό την εποπτεία των Δικαστικών Αντιπροσώπων, διενήργησε έλεγχο, προέβη στα νόμιμα και δέοντα και η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά κατά την ομόφωνη απόφαση των ανωτέρω.»

Είναι, προφανές, ότι οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας του σωματείου, της «Ενιαίας Δύναμης», είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν αγκιστρωμένοι στις καρέκλες τους ώστε να μπορούν να υπογράφουν ΣΣΕ σαν αυτές που υπέγραψαν οι εκπρόσωποι της «Ενιαίας Δύναμης» στις θυγατρικές. Στα πλαίσια αυτά μάλλον αποφάσισαν να ψηφίσουν και τα δέντρα.

Και η παραπάνω εξέλιξη πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για όλους τους συναδέλφους. Τους καλούμε να ψηφίσουν ΕΣΚ για ζωντανά σωματεία που οι εργαζόμενοι θα έχουν λόγο και ρόλο και όχι σωματεία μηχανισμούς εξυπηρέτησης των συμφερόντων της εργοδοσίας.

 

ΨΗΦΙΣΕ ΕΣΚ

ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Επισκέπτες