3 Δεκ 2021

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ - ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Στις 26/11 στα πλαίσια της στάσης εργασίας που προκήρυξε το ΣΕΤΗΠ κλιμάκιο εργαζομένων με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΕΤΗΠ, Αλέκο Περράκη, συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης του ομίλου ΟΤΕ. Σε αυτή έγινε ξεκάθαρο από την πλευρά της εργοδοσίας ότι η ημερομηνία 5/12 για την υπογραφή της ατομικής σύμβασης, έχει μπει για λογιστικούς λόγους, ώστε να γίνει η όποια εκκαθάριση εντός του έτους και ότι δεν πρόκειται για καταληκτική ημερομηνία.

Άλλωστε, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει οριστεί η διεξαγωγή της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων, το ανώτερο όργανο του Συλλόγου της CTS, που θα κρίνει την ισχύ της σύμβασης για τη συγκεκριμένη θυγατρική.

Επιστρατεύουν στελέχη και προϊσταμένους να κάνουν τη βρόμικη δουλειά!

Παρά τις παραπάνω διαβεβαιώσεις, στελέχη της διοίκησης ξαμολήθηκαν για πολλοστή φορά μέσα στη διάρκεια των τελευταίων 15 ημερών. Οι επιθεωρητές πωλήσεων εμφανίστηκαν  στα καταστήματα κάθε περιφέρειας, από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη, πιάνοντας κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά, προσπαθώντας να τον πείσουν για τα «οφέλη» της υπογραφής του στην ατομική σύμβαση.

Οι παραπάνω κύριοι ξεπερνώντας κάθε όριο «επιχειρησιακού έργου» και «ορθής πολιτικής» της εταιρίας, δίνουν τελεσίγραφα, ότι «μέχρι τις  5/12 πρέπει να υπογράψετε τις ατομικές συμβάσεις». Δεν επιδιώκουν να κάνουν κάποια ενημέρωση, την οποία, βέβαια, οι εργαζόμενοι την είχαν στα email τους έτσι κι αλλιώς από τους Προέδρους και Διευθύνοντες συμβούλους των θυγατρικών. Πρόκειται για ωμό εκβιασμό και χειραγώγηση. Παλιά τους τέχνη κόσκινο η δημιουργία κλίματος έντασης και ανασφάλειας, μεθοδεύοντας την συναίνεση και την υποταγή των εργαζομένων μπροστά στο ασφυκτικό χρονικό περιθώριο.

Εκείνο όμως που ξεπερνάει κάθε όριο είναι η προδοτική στάση «εκπροσώπων» του συνδικαλιστικού κινήματος, με προεξάρχοντα τον πρόεδρο του σωματείου της Cosmote e-Value X. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ, που συμβάλλουν στην απαράδεκτη στάση της διοίκησης και των στελεχών της. Όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοι από την Cosmote e-Value, τηλεφωνεί προσωπικά και προτρέπει τους εργαζόμενους «να υπογράψουν την ατομική σύμβαση, γιατί είναι προς το συμφέρον τους(!)». Τους προτρέπει, δηλαδή, να δεχτούν την άνευ όρων απεμπόληση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους, κάτι δηλαδή που δεν μπορούσε να το επιβάλει μονομερώς ο ίδιος ο εργοδότης.

Αυτόν και όλους τους υπόλοιπους δήθεν «εκπροσώπους» των εργαζομένων τον παραπέμπουμε στην κρίση των εργαζομένων τους οποίους καλούμε να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες του εκβιασμού και του αποπροσανατολισμού. Οι ΕΣΣΕ, με ότι αυτές προασπίζουν, δεν καταργήθηκαν και θα ισχύουν όσο οι εργαζόμενοι οργανώνουν την συλλογική πάλη τους για την υπεράσπιση και τη διασφάλιση τους. Τους καλούμε ιδιαίτερα τώρα που η ΣΑ είναι μπροστά μας να μην υπογράψουν, να αναμένουν τις εξελίξεις που αυτή θα σηματοδοτήσει, όχι μόνο για την CTS αλλά και για τις υπόλοιπες θυγατρικές του ομίλου.

ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ


Επισκέπτες