Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

7 Δεκ 2021

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/12 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ CTS ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΣΕ ΜΕ ΕΞΙΣΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 

Το Σάββατο 11/12 στη Συνέλευση Αντιπροσώπων του Συλλόγου εργαζομένων της CTS, θα κριθεί η ισχύς της απαράδεκτης σύμβασης που μας επέβαλε εργοδοσία και εργατοπατέρες χωρίς τη θέλησή μας. Σε περίπτωση που το σχέδιο της εργοδοσίας επικρατήσει, η επόμενη μέρα θα είναι πολύ πιο δύσκολη για όλους τους εργαζόμενους όχι μόνο στη CTS, αλλά και για όλο τον όμιλο. Και αυτό γιατί εκτός από μισθολογικές απώλειες, η ΣΣΕ προβλέπει την κατάργηση όλου του πλέγματος προστασίας που είχαμε κεκτημένο εμείς οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ.

 

Πρόκειται για την απόλυτη ισχυροποίηση του διευθυντικού δικαιώματος με την ανεξέλεγκτη παρέμβαση της εργοδοσίας στον τρόπο που θα δουλεύουμε, την διευθέτηση του ωραρίου ακόμα και με επιβολή «σπαστού», τον τόπο εργασίας που πλέον σταματά να είναι σταθερός. Καταργείται η ασπίδα προστασίας του «πειθαρχικού», το οικογενειακό επίδομα, δυσκολεύουν οι όροι που δίνεται, το μειωμένο πλέον, «επίδομα φύλαξης τέκνων». Η εργοδοσία κερδίζει 5 μεροκάματα το χρόνο από την κατάργηση των ημιαργιών, της αργίας του Αγίου Πνεύματος και των ονομαστικών αδειών. Κλέβει στην κυριολεξία εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την τσέπη μας, αφού της επιτράπηκε από την εργοδοτική πλειοψηφία της ΟΜΕ και του συλλόγου μας, η μονομερής κατάργηση του ταμείων νεότητας, αλληλοβοήθειας και συνταξιοδοτικού της Cosmote.

 

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/12 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ CARAVEL

 

Έχουμε τη δύναμη να αποτρέψουμε το μαύρο μέλλον που μας επιφυλάσσουν. Με τη συμμετοχή μας στην απεργία που έχει προκηρύξει το ΣΕΤΗΠ για την Αττική, το Σάββατο 11/12 και τη συγκέντρωση στις 11:00 έξω από το ξενοδοχείο Caravel, τόπο που θα πραγματοποιηθεί η ΣΑ. Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν χέρι στα δικαιώματά μας, να παρεμβαίνουν κατά βούληση στον οικογενειακό μας προγραμματισμό.

 

Έχουν θορυβηθεί από τις αντιδράσεις, γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν απορρίψει την απαράδεκτη ΣΣΕ. Για αυτό και προσπαθούν με ψέματα και διαστρεβλώσεις να πείσουν ότι οι απώλειες περιορίζονται μόνο στα μισθολογικά, ότι αφορούν μόνο τους παλαιότερους εργαζόμενους. Η ίδια η διοίκηση της CTS παρεμβαίνει φανερά στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Συλλόγου, τρομοκρατώντας με ψεύτικα χρονοδιαγράμματα, προσπαθώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα μπροστά στη ΣΑ. Το προεδρείο του συλλόγου μας όχι μόνο επιτρέπει αυτή την απαράδεκτη παρέμβαση, αλλά σε διατεταγμένη υπηρεσία στελέχη της προσπαθούν να δέσουν χειροπόδαρα τους συναδέλφους με την υπογραφή των ατομικών συμβάσεων.

 

Η χθεσινή ανακοίνωση της εργοδοσίας που ήρθε μετά από καταγγελία, αποκαλύπτει ακόμα ένα ψέμα τους. Ποτέ δεν υπήρχε καταληκτική ημερομηνία για την υπογραφή των ατομικών συμβάσεων. Η ομολογία τους δεν τους αθωώνει. Αντίθετα δείχνει το πόσο αδίσταχτοι είναι, πόσο μακριά θα φτάσουν για να κατοχυρωθεί η σύμβαση λαιμητόμος. Αποκαλύπτεται όμως και κάτι πολύ χειρότερο. Ότι το σωματείο μας έχει παραδοθεί στα χέρια της εργοδοσίας. Από αποκούμπι των εργαζομένων, ασπίδα προστασίας των δικαιωμάτων τους, έχει μετατραπεί σε μηχανισμό χειραγώγησης για την προώθηση των συμφερόντων της.

 

Με την κατάργηση της απαράδεκτης ΣΣΕ δεν ανοίγει μόνο ο δρόμος για την διεκδίκηση μίας νέας απλά καλύτερης σύμβασης. Το κίνημα των εργαζομένων στη CTS αποκτά πολλαπλάσια δυναμική, αφού θα έχει στείλει ισχυρό μήνυμα στην διοίκηση και τους κολαούζους της στα συνδικαλιστικά όργανα ότι δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία. Δεν παραιτούμαστε από τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες μας, σήμερα. Απαιτούμε την αποκατάσταση των απωλειών όπως μας είχαν υποσχεθεί πριν σχεδόν 11 χρόνια οι «εκπρόσωποί» μας, τότε που τα δικαιώματά μας θυσιαζόντουσαν για να ξεπεράσει ο όμιλος ΟΤΕ την  κρίση του. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω, την πραγματική δηλαδή κατάργηση των διαχωρισμών που μας έχει επιβάλει η εργοδοσία και οι εργατοπατέρες στα πρωτοβάθμια σωματεία του ομίλου και την ΟΜΕ.

 

Πολύ περισσότερο ανοίγει ο δρόμος για την απαλλαγή των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων στον ΟΤΕ από τα νύχια της εργοδοσίας. Οι κατακτήσεις των εργαζομένων στην e-food, στη Cosco, στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, στους οικοδόμους, δείχνουν το χαρακτήρα και την κατεύθυνση, που θα πρέπει σήμερα να έχει ένα σωματείο για να έχει προοπτική ο αγώνας, να είναι νικηφόρος. Τα παραπάνω, μαζί με τις τελευταίες εξελίξεις στον ΟΤΕ φανερώνουν ότι η αλλαγή των συσχετισμών, η ανασύνταξή του εργατικού κινήματος είναι προϋπόθεση για νέες κατακτήσεις, προς όφελος των εργαζόμενων και των οικογενειών τους. Φανερώνουν παράλληλα και την μεγάλη ευθύνη που μας βαραίνει όλους τους εργαζόμενους ξεχωριστά, για να γίνει αυτό πραγματικότητα.

Επισκέπτες