Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

17 Νοε 2021

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 «Οι Εργαζόμενοι Μίλησαν! 

Αποφάσισαν με τις Γενικές Συνελεύσεις τους, τι διεκδικούν»

Στο ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων CTS που πραγματοποιήθηκε στις 16/10, αποφασίστηκε η συγκρότηση έκτακτης Συνέλευσης Αντιπροσώπων, του ανώτερου οργάνου του σωματείου η οποία θα πραγματοποιηθεί έως τις 10 Δεκέμβρη. Κεντρικό θέμα συζήτησης της συνέλευσης είναι το αίτημα της πλειοψηφίας των εργαζομένων στη CTS για την άμεση καταγγελία της απαράδεκτης σύμβασης, που ψήφισε και υπέγραψε η ηγεσία του συλλόγου, η παράταξη της «Ενιαίας Δύναμης», προς όφελος της εργοδοσίας.

Σε αυτή την απόφαση συνέβαλαν οι δεκάδες αποφάσεις των Γενικών συνελεύσεων των Τοπικών Διοικουσών στην επαρχία, όπως και η συγκρότηση της ΓΣ Αττικής που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων, της παράταξης της ΕΣΚ. Η τελευταία έχει μεγάλη σημασία αφού ήταν η πρώτη εδώ και 50 χρόνια στην Αττική, σπάζοντας το καθεστώς δεκαετιών που ήθελε τους εργαζόμενους παρατηρητές των εξελίξεων, ανήμπορους να καθορίσουν με τις αποφάσεις τους την πορεία του σωματείου.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από την απόφαση για Σ.Α. είναι ότι οι εργαζόμενοι έχουν την δύναμη να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, όταν ενώνονται κάτω από τα δίκαια αιτήματά τους, απορρίπτοντας τις φωνές που τους καλούνε σε παροπλισμό απέναντι σε έναν προκλητικό εργοδότη. Έναν εργοδότη που έμαθε όλα αυτά τα χρόνια να τους ξεζουμίζει ανεμπόδιστα με τη βοήθεια των συνεργατών του στο συνδικαλιστικό κίνημα στον ΟΤΕ. Η απόφαση για έκτακτη Σ.Α. είναι μία πρώτη νίκη των εργαζομένων, είναι η υλοποίηση των αποφάσεων που πήραν οι ίδιοι μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις τους.

 

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

 

Το πρώτο και σημαντικότερο αίτημα που κρίνεται από τη ΣΑ είναι η καταγγελία της ΣΣΕ. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Εκεί θα κριθεί η διατήρηση ή όχι συγκροτημένων δικαιωμάτων δεκαετιών που κατέκτησαν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους. Για αυτό καλούμε όλους τους συνέδρους πανελλαδικά που θα συμμετάσχουν και θα καθορίσουν με την ψήφο τους το μέλλον χιλιάδων εργαζόμενων, ανεξάρτητα από την παράταξη που εκλέχτηκαν, να πράξουν με βάση το συμφέρον το δικό τους και των οικογενειών τους. Είναι άλλωστε συνάδελφοι που εργάζονται δίπλα μας. Αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με εμάς. Δεν κρίνεται μόνο η παρούσα σύμβαση. Κρίνεται ο χαρακτήρας όλων των ΣΣΕ που θα υπογραφούν τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια. Κρίνεται ο ίδιος ο θεσμός των ΣΣΕ στον ΟΤΕ, αλλά και στον κλάδο.

Καλούμε επίσης τις ΤΔΕ που δεν έχουν οργανώσει ακόμα Γενικές Συνελεύσεις να το κάνουν. Με αποφάσεις απόρριψης της Συλλογικής Σύμβασης να δυναμώσουν το μέτωπο που ζητά την καταγγελία της. Ιδιαίτερα καλούμε τα μέλη των ΤΔΕ, που οι διοικήσεις τους αρνούνται πεισματικά τη συγκρότηση ΓΣ καθοδηγούμενοι από αυτούς που ψήφισαν και υπογράψαν τη ΣΣΕ. Να προχωρήσουν στο μάζεμα υπογραφών απαιτώντας τώρα να γίνουν συνελεύσεις, να βάλουν φρένο στις επιδιώξεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Καλούμε κυρίως τους  εργαζόμενους να μην υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις που η διοίκηση θα στείλει την επόμενη περίοδο έως να πραγματοποιηθεί η ΣΑ και οι εξελίξεις που αυτή θα επιφέρει. Γι’ αυτό και απαιτούμε να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ακόμα και μέσα στο Νοέμβρη.

 

Τίποτα δεν έχει τελειώσει!

 

Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη όχι μόνο για τον καθορισμό του μισθού μας, των θεσμικών δικαιωμάτων, συνολικά των όρων δουλειάς. Είναι κρίσιμη καθώς αντιμετωπίζουμε έναν εργοδότη που στοχεύει στον έλεγχο συνολικά του συνδικαλιστικού κινήματος στο ΟΤΕ. Γνωρίζει ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί πολύ πιο εύκολα να χειραγωγεί συνειδήσεις, να επιβάλει χωρίς αντιδράσεις αρνητικές συμβάσεις που εξυπηρετούν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά του. Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι δεν είναι παντοδύναμος, όπως κάποιοι θέλουν να  τον παρουσιάζουν. Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας, σπάζοντας τις αλυσίδες αυτών που τόσα χρόνια καλλιεργούν τη λογική της ανάθεσης, μιλώντας για τάχα προσωρινές θυσίες, που είναι πάντα μόνιμες και πάντα για το καλό του εργοδότη αλλά ποτέ για το καλό των εργαζομένων. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Ήρθε η ώρα να πάρουμε ξανά τα σωματεία στα χέρια μας, μακριά και πέρα από την επιρροή της εργοδοσίας. Μακριά από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, που τώρα  ξεκάθαρα κατανοούμε όλοι ποιος είναι ο ρόλος του!

 

Έχουμε το Δίκιο με το μέρος μας, μπορούμε να το επιβάλλουμε μέσα από τους Αγώνες μας!

 

Επισκέπτες