11 Νοε 2021

Ο κατήφορος δεν έχει τέρμα!

 


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

    Η πλειοψηφία του ΔΣ στο ΠΚΕ  με πρόσχημα την πανδημία του COVID-19 διεξάγει τα τελευταία ΔΣ μέσω Viber-κλήσεων και διάρκεια ενός τετάρτου της ώρας. Χωρίς καμία  ουσιαστική δυνατότητα συζήτησης ή ελέγχου των αποφάσεων. Αυτόν τον κατήφορο, προσπαθήσαμε να τον σταματήσουμε ζητώντας επανειλημμένα να γίνουν ΔΣ δια ζώσης, με συγκεκριμένη θεματολογία για τα Τμήματα του ΠΚΕ, για μια σειρά ζητημάτων που να καλύπτουν  τα μέλη του ΠΚΕ, δηαδή τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

    Θέσαμε την αναγκαιότητα  για κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν έστω και …..από απόσταση. Κύρια σε ότι αφορά στην βελτίωση της πολιτιστικής δραστηριότητας  των εργαζομένων μελών του ΠΚΕ,  τα οποία,  προφανώς, και  δεν έγιναν δεκτά με τη πρόφαση ότι:  «η συζήτηση από viber, είναι κουραστική».

Η πραγματικότητα όμως είναι οι δυνάμεις αυτές που έχουν την πλειοψηφία και  στο ΠΚΕ υπηρετούν έναν στόχο:

Την αποδυνάμωση και την υποτίμηση του ρόλου του ίδιου του ΠΚΕ, σε διεκπεραιωτή επί της ουσίας, των μηνιαίων συνδρομών των μελών του, προκειμένου να αυξάνονται τα έσοδα στο Ταμείο.

ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ όμως ΚΑΙ Καταγγέλλουμε ότι  οι πλειοψηφίες του πολιτιστικού κέντρου των εργαζομένων του ΟΤΕ πέρασαν από το στάδιο της απλής διεκπεραίωσης σε  καταστρατήγηση ακόμα και του ίδιου του καταστατικού  του σε επίθεση ενάντια στις  ίδιες τις διαδικασίες που καλούνται οι εργαζόμενοι και μέλη του ΠΚΕ μέσω των Γενικών Συνελεύσεων,  να  συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις.

Στις 27/10/2021 έγινε ΔΣ στο οποίο πάρθηκε από την πλειοψηφία η  απόφαση να γίνουν εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία από τις 15 έως 19 Νοεμβρίου, χωρίς όμως πρώτα να γίνει Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση (ΓΑΣ). Θέλουν να κάνουν εκλογές αποφεύγοντας να λογοδοτήσουν  για τον απολογισμό του τρίχρονου, τον οικονομικό προϋπολογισμό και την κατάθεση προγράμματος δράσης. Την ίδια στιγμή αφαιρούν την δυνατότητα από την εξελεγκτική επιτροπή να εκθέσει τον οικονομικό έλεγχο με βάση την θεσμική ευθύνη που απορρέει από τον ρόλο της. Ουσιαστικά, παρακάμπτουν την Γενική Συνέλευση που έχει τον σημαντικότερο ρόλο, ως κατεξοχήν όργανο αποφάσεων, σύμφωνα με το καταστατικό (άρθρο 8)  στο να παίρνονται  αποφάσεις.

Τρέχουν να εφαρμόσουν το νομοσχέδιο – έκτρωμα  Χατζηδάκη

Υιοθετούν της αμφίβολης εγκυρότητας ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που παθητικοποιούν σωματεία και εργαζόμενο.

Έχουν παραδώσει εδώ και χρόνια,  όλο το μητρώο του συλλόγου στην Εργοδοσία και τώρα το παραδίδουν σε όποια εταιρία θα διεξάγει την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Αρνούνται ευθύνη που πρέπει να έχει το ΔΣ και που δεσμεύεται με τις αποφάσεις του. Μας απαγορεύουν την πρόσβαση στο μητρώο μελών – στους ίδιους τους εργαζόμενους - με πρόφαση τα προσωπικά δεδομένα. Αλλά την ίδια στιγμή δεν έχουν κανένα πρόβλημα να εφαρμόσουν το νομοσχέδιο….. εκθέτοντας όλα τα μέλη του ΠΚΕ ,εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ…. και σε μία ιδιωτική εταιρία.

Ενδεικτικό της υποτίμησης των διαδικασιών είναι ακόμη και η «στο παραπέντε»  απόφαση της πλειοψηφίας της εφορευτικής επιτροπής. Για την συγκρότηση της ενημέρωσε της παρατάξεις, μόλις δύο ώρες πριν. Μετέπειτα εξέδωσε τις αιτήσεις υποψηφιότητας την Πέμπτη 4/11/21 με την διορία να λήγει στις 5/11/21. Η ξεφτίλα τους δεν έχει όριο καθώς δεν δίστασαν να τσουβαλιάσουν μέσα σε αυτή την ανακοίνωση και τον εκλεγμένο στην εφορευτική επιτροπή με την Πολιτιστική Φωνή ΕΣΚ ο οποίος ΚΑΤΑΨΙΦΗΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Σαν Πολιτιστική Φωνή ΕΣΚ, καλέσαμε σε νέο ΔΣ το οποίο να αποφασίσει διενέργεια ΓΑΣ. Μέχρι την ώρα που γράφεται η ανακοίνωση αυτή, δεν έχουμε λάβει απάντηση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

μπροστά και στις επερχόμενες εκλογές  15-19/11  του ΠΚΕ Αττικής , σας καλούμε να βάλετε φρένο σε όλον αυτόν τον εκφυλισμό.

Να διαμορφώσουμε συσχετισμούς όπου θα μετατρέψουν το πολιτιστικό των εργαζομένων του ΟΤΕ σε πραγματικό χώρο Πολιτισμού, με κριτήριο την ενιαία δράση την ερασιτεχνική, καλλιτεχνική απασχόληση που θα είναι προσιτή ιδιαίτερα στους νέους εργαζόμενους, που πραγματικά  έχουμε ανάγκη ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες.

Να δημιουργήσουμε ένα πολιτιστικό που θα διεκδικεί μέσα από τις δραστηριότητες του για ουσιαστική δωρεάν ψυχαγωγία, εκπαίδευση και άθληση για όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

 Ένα πολιτιστικό κέντρο που θα στέκεται δίπλα και θα στηρίζει  παρεμβαίνοντας μέσα από τις δραστηριότητες του, τους αγώνες των εργαζόμενων και μέσα από τα σωματεία τους.

 

Σας καλούμε με τη δική σας συμμετοχή να επιτρέψετε στο Π.Κ των εργαζομένων της Αττικής, στον ΟΤΕ να σταθεί πλάι στον εργαζόμενο  με τον πραγματικό πολιτιστικό (αισθητικό –καλλιτεχνικό)  ρόλο. Με έργο και με ρόλο  που θα προτρέπει τους συναδέλφους, στην ύπαρξη της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας.

 

 


Επισκέπτες