6 Οκτ 2021

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ για τους εργαζόμενους που μεταφέρθηκαν από OTE και Cosmote στην Cosmote Evalue

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι της Cosmote E-value,

Καταγγέλλουμε τις παρατάξεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού ΑΚΕ (ΔΑΚΕ) και ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΠΑΣΚΕ) που πλέον εκφράζονται μέσα από  κοινό ψηφοδέλτιο «Ενιαία Δύναμη» για τα ψέματα που λένε σε εργαζόμενους σχετικά με την μεταφορά των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων από το ΤΑΠ ΟΤΕ στον  ΕΦΚΑ ΙΚΑ, προκειμένου για ακόμη μία φορά να στηρίξουν την εργοδοσία και να δικαιολογήσουν τον ρόλο τους ως εργοδοτικότεροι του εργοδότη!

 Συγκεκριμένα, κατά την μεταφορά των εργαζόμενων από OTE και Cosmote στην Cosmote E-value, έγινε ενημέρωση ότι αλλάζει o Κλάδος Ασφάλισης τους από ΕΦΚΑ πρ. ΤΑΠ-ΟΤΕ & ΤΑΥΤΕΚΩ σε ΕΦΚΑ ΙΚΑ. Σύμφωνα με την εργοδοσία, αυτή η μεταφορά στον ΕΦΚΑ ΙΚΑ  αφορούσε μόνο στο κομμάτι των ιατροφαρμακευτικών παροχών (τρόπος χορήγησης και ημέρες αναρρωτικής άδειας, άδεια εγκυμοσύνης κα) και όχι στο κομμάτι της ασφαλιστικής κάλυψης και του συνταξιοδοτικού που παραμένουν στο ΕΦΚΑ πρ. ΤΑΠ-ΟΤΕ & ΤΑΥΤΕΚΩ.

 Όταν οι εργαζόμενοι έπειτα από αναζήτηση βρήκαν το προεδρικό διάταγμα που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της εργοδοσίας  για το κομμάτι των ιατροφαρμακευτικών παροχών, το οποίο και αυτό παραμένει στο πρ. ΤΑΠ-ΟΤΕ & ΤΑΥΤΕΚΩ, κάλεσαν στα γραφεία της ΟΜΕ-ΟΤΕ για να ενημερωθούν. Εκεί οι δυνάμεις της Ενιαίας Δύναμης, στηρίζοντας την εργοδοσία, τους είπαν ότι κάνουν λάθος, ότι δίκιο έχει ο ΟΤΕ  και με λίγα λόγια να ξεχάσουν ό, τι παροχές είχαν κατακτήσει. Την ίδια στιγμή που η εργοδοσία ανασκεύασε τους ισχυρισμούς της και αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι είναι σε ισχύ όσα αναφέρει το προεδρικό διάταγμα!

 Τι δείχνει το παραπάνω περιστατικό;

1.   Ότι τίποτα δεν είναι τετελεσμένο, όταν οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι. Η πίεση και η κινητοποίηση των εργαζόμενων ανάγκασαν την εργοδοσία να κάνει πίσω. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε!

2.     Ότι οι δυνάμεις της Ενιαίας Δύναμης ακόμη και όταν τα αναδίπλωσε η εργοδοσία συνέχισαν το βιολί τους και ό, τι έχουν συνηθίσει να κάνουν όλα τα προηγούμενα χρόνια υπονομεύοντας τις διαθέσεις των εργαζόμενων για να μη θιγούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Cosmote E-value μπροστά και στις επερχόμενες εκλογές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους! Να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις δυνάμεις που τα προηγούμενα χρόνια διαπραγματεύονταν συμβάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της εργοδοσίας και στη λογική πόσα θα λιγότερα θα χάσουμε και όχι τι μπορούμε να κερδίσουμε. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που τόσα χρόνια έξω από τα σωματεία τους 3500 επινοικιαζόμενους συναδέλφους μας ακολουθώντας ακριβώς την γραμμή της εταιρείας που δεν τους θεωρεί εργαζόμενους του ομίλου.

Τα παραπάνω φάνηκαν και από το τελευταίο περιστατικό που όχι μόνο δεν στήριξαν την κινητοποίηση των εργαζόμενων αλλά την υπονόμευσαν δίνοντας δίκιο στην εργοδοσία και λέγοντας στους εργαζόμενους εμμέσως πλην σαφώς να κάτσουν στα αυγά τους.

        Οι εργαζόμενοι στην Cosmote E-value  στηρίζουμε τις δυνάμεις της ΕΣΚ ΟΤΕ, βάζουμε στο στόχαστρο όχι μόνο την εργοδοσία αλλά και όλες αυτές τις δυνάμεις που τόσα χρόνια την σιγοντάρουν για να μπορεί ανενόχλητα να επιτίθεται στα δικαιώματά μας.

 Όλοι σε αγωνιστική ετοιμότητα! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας για σωματεία που στο επίκεντρό τους θα έχουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών

 

Επισκέπτες