Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

18 Οκτ 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ CTS ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 

«Ότι είχατε ξεχάστε το, τώρα πάμε σε κάτι καινούργιο». Κάπως έτσι μπορεί να συνοψιστεί η απαράδεκτη πρόταση της διοίκησης για τη νέα ΣΣΕ. Και αυτό γιατί ζητάει να καταργηθεί όλη η παλιά ΣΣΕ μαζί με όσες μισθολογικές και θεσμικές κατακτήσεις κατοχυρώσαμε οι εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, με την πρότασή της η διοίκηση τοποθετεί τους εργαζόμενους στη CTS σε τρεις νέες κατηγορίες, συνεχίζοντας δηλαδή τους διαχωρισμούς, με το πρώτο εισαγωγικό κλιμάκιο να πέφτει στα 710€ μικτά. Θυμίζουμε ότι το εισαγωγικό κλιμάκιο του απόφοιτου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη σύμβαση του 2011, ήταν τα 1080€ μικτά. Δηλαδή μιλάμε για μείωση 34% όταν ο ΟΤΕ όλα αυτά τα χρόνια σπάει το ένα οικονομικό ρεκόρ μετά το άλλο. Προκλητικά μας ζητάνε να ξεχάσουμε τα χρήματα που χάσαμε οι εργαζόμενοι από τη μονομερή και παράνομη κατάργηση του ταμείου νεότητας, αλληλοβοήθειας και το συνταξιοδοτικό της Cosmote. Έχουν το θράσος και ζητάνε μειώσεις 5,5% για τη χρηματοδότηση του νέου, ενισχυμένου όπως λένε ιατροφαρμακευτικού ομαδικού συμβολαίου.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Τα παραπάνω έρχονται σε μία περίοδο που τα είδη πλατιάς κατανάλωσης έχουν πάρει την ανηφόρα, ταυτόχρονα με το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, το ρεύμα και όλα αυτά, χωρίς ακόμα να έχει μπει ακόμα ο χειμώνας. Δεν γίνεται εμείς που παράγουμε όλο αυτόν τον αμύθητο πλούτο που ροκανίζουν οι μέτοχοι της εταιρίας, να ανεχτούμε άλλες μειώσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το σχέδιο της εργοδοσίας για την πλήρη κατάργηση κεκτημένων δικαιωμάτων να ολοκληρωθεί. Τώρα παλεύουμε για το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας. Εάν αφήσουμε να επικρατήσει το σχέδιο της εργοδοσίας, σε λίγο διάστημα αυτοί οι μισθοί θα επικρατήσουν σε όλο τον κλάδο.

Τώρα είναι ώρα αγώνα και μάχης. Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να περάσουν στην αντεπίθεση. Οι δυνάμεις της ΕΣΚ ΟΤΕ θα ζητήσουν να παρθεί άμεσα απόφαση για προειδοποιητική 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σε όλη τη CTS. Να συγκροτηθούν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις σε όλη την επικράτεια και στην Αττική, έτσι ώστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν για το πως θα κλιμακωθεί ο αγώνας μας. Καλούμε την ΟΜΕ ΟΤΕ που βλέπει αδιάφορη να ξεδιπλώνεται μπροστά της το διακηρυγμένο σχέδιο της εργοδοσίας για ξεχωριστές συμβάσεις σε κάθε θυγατρική, να αναλάβει έστω και τώρα τις ευθύνες της. Να πάρει απόφαση για απεργία για το σύνολο του ομίλου, καθώς η σύμβαση που θα υπογραφεί στη CTS θα αποτελέσει τη βάση και για τις επερχόμενες ΣΣΕ στις υπόλοιπες εταιρίες του ομίλου. Τα ΑΦΜ δε μπορούν να χωρίσουν τους εργαζόμενους πάρα τη φιλοδοξία της εργοδοσίας και των ανθρώπων της στο κίνημα του ομίλου.

 

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΣΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

 

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ

 

Επισκέπτες