Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

12 Οκτ 2021

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΣΕ ΤΗΣ «ΓΕΡΜΑΝΟΣ»

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 

Η πλειοψηφία του ΠΑΣΥΠ ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Ενιαία Δύναμη  (ΑΚΕ-ΕΝΩΤΙΚΟ), και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας  κάνουν «διαπραγματεύσεις» με την εργοδοσία χωρίς αντιπροσωπευτική διαπραγματευτική ομάδα , χωρίς συνέλευση μελών που θα έδινε το δικαίωμα στους εργαζόμενους να έχουν λόγο για τους όρους με τους οποίους θα εργάζονται την επόμενη διετία. Κάνουν προσχηματική διαπραγμάτευση καθώς έχουν ήδη συμφωνήσει με την εργοδοσία για τους όρους της ΣΣΕ. Γι’ αυτό κατέβηκαν στις εκλογές ΑΚΕ & ΕΝΩΤΙΚΟ σε ένα ψηφοδέλτιο με τις ευλογίες των αφεντικών, για να πετύχουν τον απόλυτο έλεγχο του σωματείου μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων.

ΑΚΕ & ΕΝΩΤΙΚΟ συμφωνούν σε όλα τα θέλω της εργοδοσίας. Θέλουν να φτιάξουν ένα εργασιακό περιβάλλον που θα κυριαρχεί η ευελιξία και όχι τα κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα. Προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της αγοράς, όπου ο πωλητής θα πρέπει να γνωρίζει περισσότερα από τον απαιτητικό πλέον αγοραστή, να δουλεύει σε συνθήκες απόλυτης εντατικοποίησης και να πληρώνεται με το μισθό που έχει ένας μέσος εμποροϋπάλληλος . Ένα μισθό που δεν θα έχει καμία σχέση με αυτά που παίρνει τώρα.

Η εργοδοσία και τα τσιράκια της στο σωματείο έχουν ήδη συμφωνήσει στην πλήρη εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη .

Αυτό σημαίνει για παλιούς και νέους εργαζόμενους :

·      Κατάργηση του 8ωρου και θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών

·    Απαγόρευση στην ουσία της απεργίας, αφού «με το ποσοστό εγγυημένης λειτουργίας» για επιχειρήσεις όπως η ΓΕΡΜΑΝΟΣ θα πρέπει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν τη μέρα της απεργίας

·      Ποινικοποίηση της απεργιακής συγκέντρωσης και της συνδικαλιστικής δράσης

·      Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας .

 

Απέναντι στην εργοδοτική πλειοψηφία του Σωματείου μας εμείς βάζουμε την ικανοποίηση των αναγκών μας. Ο πλούτος που παράγεται σε όλα τα στάδια την εφοδιαστικής αλυσίδας της λιανικής του Ομίλου ΟΤΕ δεν είναι μακέτες σε βιτρίνες, αλλά αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς από όλους μας, αποθηκάριους - οδηγούς - συσκευαστές - πωλητές – ταμίες. Η πρόταση μας για να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση και να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έπεσε στο κενό. Εξάλλου αυτές οι πλειοψηφίες απεχθάνονται τις Γενικές Συνελεύσεις και τις μαζικές διαδικασίες όπως ο «διάολος το λιβάνι». Το απέδειξαν με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, το αποδεικνύουν με την στάση τους στη ΣΣΕ. Φοβούνται ότι οι εργαζόμενοι θα τους «ξεφύγουν» και θα διεκδικήσουν αυτό που πραγματικά αξίζουν, τον τεράστιο πλούτο που παράγουν.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το διεκδικητικό πλαίσιο της ΕΣΚ ΟΤΕ δείχνει το δρόμο που οι εργαζόμενοι πρέπει να βαδίσουμε σήμερα, με γνώμονα τις πραγματικές - σύγχρονες ανάγκες μας

Μακριά από συμβιβασμούς- διαχωρισμούς - μειωμένες απαιτήσεις, που μας οδήγησαν σε επαναλαμβανόμενες ήττες. Σήμερα ξέρουμε, έχουμε τη δύναμη και την πείρα! Οργανώνουμε την πάλη μας, την  απάντηση μας.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Είμαστε πολλοί - Είμαστε ΔΥΝΑΤΟΙ.

 

Η πρότασή μας για μια Σύγχρονη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας κύριοι εκπρόσωποι της εργοδοσίας εντός και εκτός του Σωματείου δεν είναι η υποταγή στις επιδιώξεις σας αλλά αποτελείται από όρους που βελτιώνουν την ζωή μας.

  • Έναρξη των συνομιλιών με δεδομένες τις κατακτήσεις που προβλέπει η ΣΣΕ που ισχύει έως και σήμερα τόσο σε μισθολογικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο (π.χ. Επίδομα Παιδικού σταθμού)
  • Υπογραφή μίας ενιαίας συλλογικής σύμβασης για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ , με εξίσωσή των μισθών και των δικαιωμάτων προς τα πάνω. Την ένταξη δηλαδή στο πρώτο μισθολογικό κλιμάκιο όλων των εργαζομένων, στα πρότυπα της σύμβασης του 2009, πριν δηλαδή επιβληθεί ο διαχωρισμός των εργαζομένων σε παλιούς και νέους .
  • Κατάργηση στη πράξη του μέτρου της προσωπικής διαφοράς, ξεπάγωνα των μισθολογικών κλιμακίων καθώς και των ωριμάνσεων που επέβαλε η εργοδοσία εκμεταλλευόμενη το νομικό πλαίσιο που της προσέφεραν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.
  • Καμία εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη για  «ελαστικές» μορφές απασχόλησης, για καταστρατήγηση του 8ώρου με απλήρωτες υπερωρίες και «ρεπό» που η εντατικοποίηση θα μετατρέψει σε μαύρη εργασία , προάσπιση της Κυριακάτικης αργίας. Να σταματήσει από την εργοδοσία η διαρκής υπονόμευση της ΣΣΕ που καλύπτει ακόμα την πλειοψηφία των συναδέλφων μας.
  • Ενιαίος Κανονισμός Προσωπικού για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ, που θα θωρακίζει τους συναδέλφους από την επιθετικότητα της εργοδοσίας.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα υγείας και ασφάλειας. Τακτικός και ουσιαστικός ιατρικός έλεγχος των εργαζομένων με ευθύνη των ιατρών εργασίας. Εβδομαδιαίος διαγνωστικός έλεγχος στο σύνολο των εργαζομένων στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ , για την νόσο Covid19, είτε αυτοί είναι εμβολιασμένοι είτε όχι, για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού στους εργαζόμενους, τις οικογένειές τους και το κοινωνικό σύνολο, αποκλειστικά με κόστος της εργοδοσίας. Τον έλεγχο να τον επωμιστούν οι ιατροί εργασίας.

Επισκέπτες