25 Οκτ 2021

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Ενημερωθήκαμε με έκπληξη ότι σήμερα Δευτέρα 25/10, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου της CTS θα συναντηθούν με τη διοίκηση της εταιρίας για την νέα ΣΣΕ, χωρίς την παρουσία της υπόλοιπης διαπραγματευτικής ομάδας. Είχε προηγηθεί το ΔΣ του συλλόγου το Σάββατο 23/10 όπου καταψηφίστηκε από την πλειοψηφούσα δύναμη του σωματείου, η πρόταση των ταξικών δυνάμεων για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και την άμεση συγκρότηση γενικών συνελεύσεων στην Επαρχία και στην Αττική, για να αποφασίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την κλιμάκωση του αγώνα.

Γίνεται φανερό ότι η πλειοψηφία του σωματείου έχει θορυβηθεί από την αντίδραση των εργαζομένων, που από την πρώτη στιγμή έκαναν σαφές ότι δεν αποδέχονται τις απαράδεκτες αξιώσεις της εργοδοσίας. Τους προειδοποιούμε:

Μία συμφωνία στα μέτρα της διοίκησης δεν θα γίνει αποδεκτή. Έστω και τώρα τους καλούμε να μην τολμήσουν να φέρουν μία ΣΣΕ που δεν θα έχει την έγκριση των ίδιων των εργαζομένων. Να αποδείξουν ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Παράλληλα καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ξεσηκωμό. Να μην μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές. Υπάρχει πείρα από το πως μεθοδεύτηκαν στο παρελθόν οι γνωστές ΣΣΕ που παρέδωσαν  μισθούς και δικαιώματα στην εργοδοσία.

  • Να μην αφήσουμε το σχέδιο της εργοδοσίας για πλήρη κατάργηση κεκτημένων δικαιωμάτων να εφαρμοστεί. Τα αμύθητα κέρδη, τα μερίσματα ρεκόρ στους μετόχους είναι το αποτέλεσμα της δικής μας δουλειάς. Με τις ψεύτικες υποσχέσεις των εργατοπατέρων για δήθεν προσωρινές απώλειες πληρώσαμε την κρίση τους. Να μην πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους.
  • Να μην παραδώσουμε τα κλειδιά του σωματείου στην εργοδοσία. Η υπογραφή ΣΣΕ στα μέτρα της, θα της επιτρέψει να παίζει με το μαστίγιο της αξιολόγησης και το τυράκι των διευθυντικών παροχών. Ο ρόλος του σωματείου θα γίνει διακοσμητικός, με τους εργαζόμενους να μπαίνουν σε μία ακόμα 10ετία απωλειών για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του ομίλου.
  • Να επιστραφούν τώρα τα χρήματα που η εργοδοσία έκλεψε από τους εργαζόμενους από την μονομερή, παράνομη κατάργηση του λογαριασμού νεότητας, του  ταμείου αλληλοβοήθειας και του συνταξιοδοτικού της Cosmote. Αντί να μιλάμε για επιστροφή μισθών και όρων, προκλητικά ζητάνε μείωση 5,5%, κατάργηση θεσμικών δικαιωμάτων ετών, δημιουργία νέων διαχωρισμών. «Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι», δηλαδή.

Οι εργαζόμενοι όμως δεν θεωρούμε περασμένα – ξεχασμένα ότι παραδόθηκε χωρίς την έγκρισή μας. Δεν αποδεχόμαστε το «σηκώσαμε το βάρος της υπογραφής», που χρησιμοποιούν διαχρονικά οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες στο όνομα της διατήρησης του θεσμού της ΣΣΕ.

Οι δυνάμεις της ΕΣΚ ΟΤΕ θεωρούμε ότι το σωματείο έχει και τη δύναμη και τους μηχανισμούς να εμποδίσει τους σχεδιασμούς της διοίκησης. Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανώσουν σε κάθε κτίριο, σε κάθε χώρο δουλειάς Γενικές Συνελεύσεις, να απορρίψουν τον σχεδιασμό της διοίκησης που από ότι φαίνεται προχωρά με την έγκριση της πλειοψηφίας του συλλόγου. Να μην νομιμοποιήσουν με την σιωπή τους μία ΣΣΕ που βάζει τα θεμέλια για την επόμενη 10ετία.

 

 


Επισκέπτες