12 Ιουλ 2021

ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ CTS

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 

Η  ΕΣΚ ΟΤΕ, οι ταξικές δυνάμεις στον όμιλο ΟΤΕ χαιρετίζουν τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που μας στήριξαν με την ψήφο τους στις αρχαιρεσίες του συλλόγου της CTS. Το αποτέλεσμα μας βρίσκει ενισχυμένους καθώς το ποσοστό των δυνάμεών μας αυξήθηκε, φτάνοντας πανελλαδικά το 12.01%. Αντίστοιχα αποσπάσαμε ακόμα μία έδρα στο ΔΣ φτάνοντας συνολικά τους 4, διατηρώντας παράλληλα  τους 4 αντιπροσώπους για το συνέδριο στην ΟΜΕ- ΟΤΕ. Η ΕΣΚ αναδείχθηκε 3η δύναμη πανελλαδικά. Επίσης οι δυνάμεις μας βγήκαν πρώτες σε 3 εκλογικές περιφέρειες. Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στη Μεσσηνία.

Παρόλα αυτά ο συσχετισμός δυνάμεων παραμένει αρνητικός για τους εργαζόμενους στη CTS. Παρά την μεγάλη απώλεια σε ψήφους και ποσοστά, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός έχει τον πρώτο λόγο στο σωματείο. Πέρα από την οριακή αυτοδυναμία που πήραν οι ΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΑΚΟΜ, το σύνολο των δυνάμεων που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν όλες τις εχθρικές για τα συμφέροντα των εργαζομένων ΣΣΕ των τελευταίων ετών, μαζί με την Ένωση Τεχνικών, έφτασαν το 65%. Επίσης, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατόρθωσαν να πάρουν όλα τα μέλη της ΕΕΤΕ που πέρασαν στην CTS. Παρά τις μεταξύ τους διαφωνίες, έχουν δώσει με τη στάση τους διαπιστευτήρια στην εργοδοσία του ομίλου ΟΤΕ, μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις που με τον τρόπο τους είτε στήριζαν αντεργατικές αποφάσεις είτε δεν έκαναν τίποτα για να οργανώσουν την αντίδραση των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας – ΕΕ. Χαρακτηριστική είναι η στάση των δυνάμεων αυτών απέναντι στο νόμο Χατζηδάκη. Συντάχθηκαν πίσω από την θλιβερή ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που έκανε ότι περνά από το χέρι της για να αποδυναμώσει το απεργιακό μέτωπο που μπορούσε να βάλει φρένο στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας. Όσο αφορά την ΑΣΕ τα ποσοστά της ακολούθησαν τον κατήφορο της λασπολογίας, του αντικομουνισμού και της βρώμικης δουλειάς που επέλεξαν να κάνουν τα προηγούμενα χρόνια.

Μπροστά μας έχουμε τον αγώνα για τη διεκδίκηση της νέας ΣΣΕ. Μίας ΣΣΕ που οι εργαζόμενοι θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι θα ακυρώνει την όποια προσπάθεια της διοίκησης της CTS, να εφαρμόσει τον νόμο Χατζηδάκη. Οι δυνάμεις τις ΕΣΚ, όπως γινόταν πάντα θα πρωταγωνιστήσουμε για τη διεκδίκηση μίας σύμβασης που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, με βάση την τεράστια αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την υπογραφή ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου χωρίς διαχωρισμούς και εξαιρέσεις, με εξίσωση προς τα πάνω. Ένα αίτημα που ενώνει τους εργαζόμενους και το οποίο καλούμε κάθε εργαζόμενο ανεξάρτητα του τι ψήφισε να στηρίξει με τη στάση του το επόμενο διάστημα.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους συναδέλφους που δεν προσήλθαν να ψηφίσουν. Η αποχή δεν είναι η λύση. Αντίθετα αφήνει το σωματείο βορά στις ορέξεις της εργοδοσίας και του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Η ΕΣΚ με περισσότερες δυνάμεις πλέον δεσμεύεται να δώσει την μάχη ώστε το σωματείο μας να αποκτήσει ζωή, με τις αποφάσεις του να παίρνονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους με Γενικές Συνελεύσεις παντού. Το σωματείο δεν είναι το ΔΣ, το προεδρείο, οι εκλεγμένοι. Το σωματείο είναι τα μέλη του.

Συνεχίζουμε μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ, για τα μικρά καθημερινά προβλήματα αλλά και τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τόσο τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ όσο και το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας.

Παρακάτω τα διαγράμματα που δείχνουν τη δύναμη της κάθε παράταξης αναλυτικά:


Επισκέπτες