8 Ιουλ 2021

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Η προσφυγή μας στη δικαιοσύνη ενάντια στην απόφαση για ηλεκτρονική ψηφοφορία απορρίφθηκε για «τυπικούς λόγους». Η αρνητική απόφαση της αστικής δικαιοσύνης δεν μας εκπλήσσει αφού οι αποφάσεις της είναι ενταγμένες στο πλαίσιο της πολιτικής «χτυπήματος» της δράσης των συνδικάτων που εφαρμόζει η παρούσα κυβέρνηση συνεχίζοντας το αντίστοιχο έργο των προηγούμενων. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι αποφάσεις της βγάζουν τις απεργίες παράνομες. Έτσι και τώρα η δικαιοσύνη επιβάλει την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη.

Ανεξάρτητα όμως από το αποτέλεσμα της δικαστικής διαδικασίας σας καλούμε να στηρίξετε την ΕΣΚ με την ψήφο σας και στις εκλογές του ΠΑΣΥΠ ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει και στο νέο σωματείο αυτό που συνέβαινε εδώ και πολλά χρόνια στον ΠΑΣΕ. Δεν πρέπει, δηλαδή, να επιτρέψουμε με την ψήφο μας να μετατραπεί και το νέο σωματείο σε ένα μηχανισμό συνδιοίκησης μέσω του οποίου δεν εξυπηρετούνται μόνο τα συμφέροντα της εργοδοσίας αλλά κι ένας σημαντικός αριθμός στελεχών έχουν στήσει καριέρες απολαμβάνοντας υψηλούς μισθούς και πλούσιες παροχές. Είναι όλοι αυτοί οι προϊστάμενοι που φιγουράρουν στο ψηφοδέλτιο της πλειοψηφίας οι οποίοι είναι προϊστάμενοι ακριβώς επειδή τους επιτρέπεται να εκμεταλλεύονται τη θέση τους στο οργανόγραμμα της εταιρίας και να εκβιάζουν τους εργαζόμενους ώστε να ψηφίσουν αυτές τις δυνάμεις. Αυτό το απόστημα πρέπει να σπάσει. Και θα σπάσει μόνο αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι παραμερίσουν τους εκβιασμούς και τις απειλές και ψηφίσουν τις δυνάμεις που εκφράζουν τα δικά συμφέροντα τους, τις ταξικές δυνάμεις, την ΕΣΚ. Δεν πρέπει για μια ακόμη φορά να υποκύψουμε στον εκβιασμό των προϊσταμένων. Οι εκλογές αυτές είναι μια «χρυσή ευκαιρία» να απαλλαγούμε από αυτούς που μας αξιολογούν, κόβουν υπερωρίες, καταργούν ρόλους, διευθετούν το χρόνο εργασίας, εντατικοποιούν την εργασία μέχρι τελικής πτώσης, απολύουν με χαμηλές αξιολογήσεις και ταυτόχρονα απαιτούν και την ψήφο μας για να μας εκπροσωπούν ως εργατοπατέρες. Όλοι αυτοί είναι προϊστάμενοι για να συντηρούνται στη διοίκηση του σωματείου οι δυνάμεις που ξεπούλησαν τα πάντα. Στις εκλογές του ΠΑΣΥΠ ΓΕΡΜΑΝΟΣ έχουμε την ευκαιρία να τους στερήσουμε την παντοδυναμία που τους έδωσε το δικαίωμα να ξεπουλήσουν κάθε εργασιακό μας δικαίωμα. Αυτοί που σαν λαγοί έτρεξαν να εφαρμόσουν πρώτοι τον νέο νόμο – έκτρωμα Χατζηδάκη και να μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα επιδιώξουν να τον εντάξουν και στη νέα ΣΣΕ αν οι εργαζόμενοι, με την ψήφο τους,  τους δώσουν τη δυνατότητα να το κάνουν.

Ως επιβεβαίωση όλων των παραπάνω έφθασε στα κινητά των μελών του ΠΑΣΥΠ ΓΕΡΜΑΝΟΣ sms στο οποίο ο εκπρόσωπος – «συνδικαλιστής» της εργοδοσίας Αρβανιτοζήσης, που τόσα χρόνια κάνει καριέρα στο σβέρκο των εργαζόμενων μέσω του μηχανισμού των προϊσταμένων – συνδικαλιστών, πανηγυρίζει για την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη.

Καλούμε, λοιπόν, σε υπερψήφιση της ΕΣΚ στις εκλογές του ΠΑΣΥΠ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ώστε το σωματείο να γίνει σωματείο που κάνουν κουμάντο οι εργαζόμενοι και όχι οι προϊστάμενοι όπως ήταν ο ΠΑΣΕ. Να τιμωρήσουμε με την ψήφο μας όλους αυτούς που μας κάνουν τη ζωή – λάστιχο καθημερινά.  Να τους χαλάσουμε την καριέρα. Τα εργοδοτικά παράσιτα παίρνουν μπόνους όταν μας λιώνουν στη δουλειά κ ζητάνε τη ψήφο μας για να μας έχουν συνενόχους. Σπάμε τον τσαμπουκά τους στην πράξη - στηρίζουμε ΕΣΚ. 

Ψηφίζουμε ΕΣΚ για να στείλουμε στο καναβάτσο τους εργοδοτικούς «Αρβανιτοζήσηδες»

Ψηφίζουμε ΕΣΚ για ζωντανά σωματεία, για σωματεία που θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζόμενων, για σωματεία που οι εργαζόμενοι θα έχουν λόγο και ρόλο

Επισκέπτες