7 Ιουλ 2021

«Ειπώθηκαν ψέµατα που ντράπηκαν και τα ίδια, µια και δεν ντρέπονταν τα στόµατα που τα ’λεγαν»

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Πιστοί στην αρχή μας ότι τα σωματεία πρέπει να είναι φορείς εκπροσώπησης των συμφερόντων των εργαζόμενων κάτι που δεν μπορεί να διασφαλιστεί παρά μόνο με την ενεργό συμμετοχή των ίδιων των εργαζόμενων, προσφύγαμε στη δικαιοσύνη ώστε να μην εφαρμοσθεί η εκτρωματική απόφαση διεξαγωγής των εκλογών του ΠΑΣΥΠ ΓΕΡΜΑΝΟΣ με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Σήμερα εκδικάστηκε η προσφυγή για την προσωρινή διαταγή. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης από πλευράς της πλειοψηφίας του συνδικαλιστικού κινήματος του ΟΤΕ «ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα ΄λεγαν» όπως έγραφε και ο Μενέλαος Λουντέμης στο έργο του με τίτλο «Όδος Αβύσσου αριθμός 0». Ανάμεσα σε άλλα είπαν:

  1. Ότι η εφορευτική έβαλε ηλεκτρονική ψηφοφορία παράλληλα με την διαδικασία με κάλπη ενώ η ανακοίνωση της Παρασκευής 2/7/2021 αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι εκλογές θα γίνουν αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία
  2. Ότι έγιναν Γενικές Συνελεύσεις στις Τοπικές Διοικούσες από τις οποίες μάλιστα εκλέχθηκαν και οι κατά τόπους εφορευτικές
  3. Ότι δεν άλλαξε ο χρόνος των εκλογών ενώ είναι γνωστό ότι οι εκλογές είχαν προκηρυχθεί να διεξαχθούν από τις 5-9 Ιούλη και την Παρασκευή μάθαμε ότι θα γίνουν από τις 7-9 Ιούλη
  4. Ότι έγινε εγκαίρως η ανακήρυξη των ψηφοδελτίων και των υποψηφίων

Τέτοιου είδους ψέματα επικαλέστηκαν για να υποστηρίξουν την απόφασή τους για ηλεκτρονική ψηφοφορία. Για να υποστηρίξουν την απόφασή τους να τρέξουν να εφαρμόσουν τον εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της δικαστικής διαδικασίας σας καλούμε να στηρίξετε την ΕΣΚ με την ψήφο σας. Κριτήριο πρέπει να αποτελέσει και το γεγονός ότι είμαστε η μόνη παράταξη που προσπαθήσαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε να μην εφαρμοσθεί ο νόμος – έκτρωμα στο σύνολό του, μέρος του οποίου είναι και η αντιδημοκρατική ηλεκτρονική ψηφοφορία. Καλούμε, λοιπόν, σε υπερψήφιση των ψηφοδελτίων μας τόσο στο ΠΑΣΥΠ ΓΕΡΜΑΝΟΣ όσο και στο Σύλλογο Εργαζομένων CTS, που και αυτό έχει εκλογές με κάλπη αύτη την εβδομάδα.

  • Ψηφίζουμε ΕΣΚ, με όποιον τρόπο κι αν γίνουν οι εκλογές, για ζωντανά σωματεία, για σωματεία που θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζόμενων, για σωματεία που οι εργαζόμενοι θα έχουν λόγο και ρόλο.
  • Ψηφίζουμε ΕΣΚ για να σπάσουμε το εργοδοτικό απόστημα που ταλαιπωρεί τα σωματεία μετατρέποντας τα σε όργανα συνδιοίκησης της εταιρίας.
  • Ψηφίζουμε ΕΣΚ για να φτιάξουμε σωματεία που θα επιβάλουν τα θέλω των εργαζόμενων σε κράτος και εργοδοσία.
  • Ψηφίζουμε ΕΣΚ για σωματεία που θα ακυρώνουν στην πράξη νόμους όπως το έκτρωμα Χατζηδάκη.

Επισκέπτες