4 Ιουλ 2021

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι δυνάμεις της πλειοψηφίας της ΟΜΕ – ΟΤΕ επικαλούμενες την πανδημία θέλουν να κάνουν εκλογές του σωματείου των εργαζόμενων στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ (ΠΑΣΥΠ ΓΕΡΜΑΝΟΣ) με ηλεκτρονική ψηφοφορία. θέλουν να σημάνουν την έναρξη εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη. Είναι πλήρως στρατευμένοι πίσω από τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και αναλαμβάνουν ξεδιάντροπα να εφαρμόσουν το έκτρωμα, όπως τόσα χρόνια έκαναν, κόντρα στις διαθέσεις των εργαζόμενων. Μετά από αυτή την εξέλιξη θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα επιδιώξουν να εντάξουν και μέσα στη νέα ΣΣΕ τις εφιαλτικές διατάξεις του νέου νόμου. Είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα μας.

  • Αυτοί που ενάμιση χρόνο δεν έβγαλαν άχνα για το γεγονός ότι οι συνάδελφοι στα καταστήματα δούλευαν εκτεθειμένοι στον κορονοϊό, με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, αποφάσισαν ότι ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους θα προέλθει από τις εκλογές!
  • Αυτοί που ενάμιση χρόνο έλαμψαν δια της απουσίας τους από κάθε προσπάθεια προστασίας της υγείας των εργαζόμενων αξιοποιούν τώρα την πανδημία για να εφαρμόσουν, πρώτοι, το νόμο – έκτρωμα για τα εργασιακά που ψηφίστηκε πρόσφατα.
  • Αυτοί που λίγες μέρες πριν λήξει η ΣΣΕ δεν λένε κουβέντα για αυτή. Δεν λένε κουβέντα για το γεγονός ότι από 1/8 όλοι οι εργαζόμενοι στα καταστήματα θα υποχρεούνται σε 3 διπλές προσελεύσεις κάθε εβδομάδα. Αυτά δεν απασχολούν την πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος στον ΟΤΕ.

Ο καημός τους είναι πως θα ελέγξουν το αποτέλεσμα των εκλογών

 πως θα είναι πρωτοπόροι στην εφαρμογή του εκτρώματος που ψήφισε η κυβέρνηση

κατά παραγγελία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων

Θέλουν να επιβάλουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία γιατί θέλουν τα σωματεία απονεκρωμένα, χωρίς συμμετοχή των εργαζόμενων ούτε καν στις εκλογές. Αφού προσπάθησαν να καταργήσουν κάθε δυνατότητα παρέμβασης των εργαζόμενων μέσω μαζικών διαδικασιών όπως οι Γενικές Συνελεύσεις τώρα θέλουν να μετατρέψουν τις εκλογές σε μια αποστειρωμένη διαδικασία που ο εργαζόμενος ψηφίζει μέσω μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής αποξενωμένος από το σωματείο.

Πέρα, όμως, από την απονέκρωση των διαδικασιών θέλουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία γιατί με αυτό τον τρόπο μπορούν να ελέγξουν πιο εύκολα το αποτέλεσμα. Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν είναι δυνατό να διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψήφου αφού την ώρα που ο εργαζόμενος πατάει στην οθόνη του κινητού, του tablet ή του Η/Υ την επιλογή του δεν μπορεί να διασφαλιστεί με κανένα τρόπο ότι δεν είναι κάποιος πάνω από το κεφάλι του που έχει τη δύναμη να επηρεάσει το τι θα ψηφίσει. Και μόνο το γεγονός ότι στις εκλογές  του ΠΑΣΥΠ ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι υποψήφιοι μια σειρά προϊσταμένων αρκεί για να καταλάβει και ο πλέον δύσπιστος γιατί δείχνουν τέτοια πρεμούρα για την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ενώ και ο τρόπος που το ανακοίνωσαν, μια εργάσιμη μέρα δηλαδή πριν την έναρξη των εκλογών κάνει τον καθένα καχύποπτο ακόμα και για νόθευση του αποτελέσματος.

Η ΕΣΚ πιστή στην αρχή της ότι τα σωματεία είναι φορείς εκπροσώπησης των συμφερόντων των εργαζόμενων όπου δεν έχει καμιά θέση η εργοδοσία, η κυβέρνηση και οι επιδιώξεις τους θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να μην εφαρμοσθεί η κατάπτυστη αυτή απόφαση. Όπως κάναμε ότι μπορούσαμε και το πετύχαμε να μην συμπεριληφθεί στο καταστατικό του ΠΑΣΥΠ ΓΕΡΜΑΝΟΣ η ηλεκτρονική ψηφοφορία όπως ήθελαν οι άλλες δυνάμεις. Όπως κάναμε και ότι μπορούσαμε να οργανώσουμε την πάλη των εργαζόμενων ενάντια στο νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη. Να μην περάσει η ηλεκτρονική ψηφοφορία. Να σταματήσουμε στην πράξη την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη. Καλούμε τους εργαζόμενους να τους γυρίσουν τη πλάτη, να τους απομονώσουν, να μην δείξουν καμία ανοχή, καμία εμπιστοσύνη σε αυτό το εργοδοτικό συνονθύλευμα.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΖΩΝΤΑΝΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΘΕΙΕΣ

ΝΑ ΜΗN ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Επισκέπτες