3 Ιουλ 2021

Διακήρυξη για τις εκλογές στο ΠΑΣΥΠ ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ, 

μπαίνουμε σε ένα κρίσιμο τετράμηνο που θα σφραγίσει τις εξελίξεις για το τι θα συμβεί στον Όμιλο ΟΤΕ την επόμενη τριετία σε όλα τα επίπεδα. Η αναδιάρθρωση της επιχειρησιακής δομής του ομίλου ολοκληρώθηκε καθώς η διοίκηση του ΟΤΕ υλοποίησε την δημιουργία 3 θυγατρικών εταιρειών τη Cosmote Technical Services, τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ και την Cosmote e-Value (Τεχνικοί Πεδίου , Δίκτυο Καταστημάτων και Τηλεφωνικά Κέντρα ). Παράλληλα δημιουργήθηκαν και οι αντίστοιχες συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα σωματεία μέσα από τα οποία θα δώσουμε την μάχη το επόμενο διάστημα.

 

Οι εκλογές του σωματείου είναι μια μάχη που αποτυπώνει το συσχετισμό δύναμης, άρα και το χαρακτήρα του σωματείου μας γι’ αυτό και ξεδιπλώνονται μπροστά σας με τόση σαφήνεια οι δυνάμεις που αντικειμενικά συγκρούονται γιατί έχουν αντιπαραθετική στρατηγική.

 

Από τη μια είναι οι δυνάμεις που υλοποιούν την στρατηγική της εργοδοσίας του Ομίλου ΟΤΕ είναι οι «Σωτήρες» που υπογράφουν τις ΣΣΕ της τελευταίας δεκαετίας, που τις βαφτίζουν αναπόφευκτες ξεφτιλίζοντας τους αγώνες των συναδέλφων. Τις ΣΣΕ που η ίδια η εργοδοσία μας λέει κατάμουτρα ότι είναι αναντικατάστατα εργαλεία για την διατήρηση της κερδοφορίας της και για την μεγιστοποίηση του πλούτου που παράγουμε όλοι εμείς και καρπώνονται οι μέτοχοι. Μη σας ξεγελά αν εκφράζονται μέσα από ένα ή δυο ψηφοδέλτια, ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα έλεγαν οι παλαιότεροι. Κάθε φορά το ίδιο μοτίβο, πρώτα θα ανέβουν στα κεραμίδια σαν ατάιστες γάτες για να κάνουν θόρυβο πριν κατέβουν για να στρογγυλοκάτσουν στις πολυθρόνες των αφεντικών τους. 

Στον επόμενο τόνο θα μας πουν ότι δεν είναι προβληματικό να υπογραφούν 5 διαφορετικές ΣΣΕ στον Όμιλο ΟΤΕ ικανοποιώντας τη στρατηγική της εργοδοσίας να διασπάσει την επαγγελματική οντότητα του εργαζομένου στο τηλεπικοινωνιακό έργο και να καθορίσει τα μισθολόγια με βάση τα κριτήρια της «αγοράς» για τον υπάλληλο στα εμπορικά καταστήματα ή τον αποθηκάριο.

 

Από την άλλη είναι ο ταξικός πόλος οι δυνάμεις που εκφράζονται μέσα από την ΕΣΚ (Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση) που ο κόσμος να χαλάσει θα προωθούν την μόνη στρατηγική που μπορεί να ανατρέψει τις επιθυμίες της εργοδοσίας, την ανυποχώρητη ενότητα όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από το αντικείμενο, την εργασιακή σχέση κ το βαθμό εξειδίκευσης.

Είμαστε αυτές οι δυνάμεις που μαζί με τις δεκάδες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, τις εκατοντάδες των σωματείων και εκλεγμένων συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, παλεύουμε καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς, από το πιο «μικρό» μέχρι το πιο «μεγάλο» πρόβλημα με κριτήριο το δίκιο και τα συμφέροντα των εργαζομένων.

 • Πρωτοστατήσαμε στην 19ημερη απεργία στον όμιλο, απαιτήσαμε να μην κάνει κανείς πίσω από το πλαίσιο διεκδίκησης και να γίνουν παντού γενικές συνελεύσεις, ώστε να πάρουν απόφαση οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
 • Αποκαλύψαμε το περιεχόμενο του νέου νομοσχεδίου λαιμητόμου και μπήκαμε μπροστά στην οργάνωση του αγώνα.
 • Είμαστε οι δυνάμεις που υλοποιούμε την ενότητα στη πράξη και όχι στα λόγια και λέμε σε κάθε συνάδελφο ότι δυνατό σωματείο μπορεί να υπάρξει μόνο αν έχει στόχο να διεκδικήσει την υπογραφή μίας ενιαίας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ, με ταυτόχρονη κατάργηση όλων των πολύπλευρων διαχωρισμών που έχει επιβάλει η εργοδοσία, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω. Ότι πραγματική δικαίωση των αγώνων των εργαζομένων της ΓΕΡΜΑΝΟΣ θα έρθει μόνο με την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία η οποία θα έχει ως βάση της την ενιαία ΣΣΕ σε επίπεδο ομίλου και όχι ένα κουρελόχαρτο που θα τους μετατρέπει σε σύγχρονους δούλους που θα δουλεύουν 12ωρα και θα πληρώνονται με ρεπό για να μαζέψουν ελιές όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο Υπουργός Χατζηδάκης στη παρουσίαση του νόμου του.
 • Και τέλος παλεύουμε για την διασφάλιση του συνόλου του τηλεπικοινωνιακού έργου, την ουσιαστική εκπαίδευση και επανακατάρτιση όλων των εργαζόμενων στις νέες τεχνολογίες κόντρα σε όσους έχουν στόχο να μας παραδώσουν για άλλη μια φορά στις διαθέσεις της εργοδοσίας.

 Δυναμώνουμε την ΕΣΚ

για να καθορίσουμε εμείς τον χαρακτήρα του σωματείου μας

ώστε να μην γίνει μεσιτικό γραφείο των επιλογών των μετόχων του Ομίλου

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι σε μια εποχή όπου υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και οι παραγωγικές δυνατότητες για να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι σταθερή και μόνιμη δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, με ελεύθερο χρόνο, δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια δεν μπορούμε και δεν θα λυγίσουμε απέναντι σε κανέναν. Για μας ένας δρόμος υπάρχει, ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων. Ο δρόμος για ένα Σωματείο που θα παλεύει για όλα τα προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, για τη συσπείρωση όσο των δυνατόν περισσότερων εργαζομένων, που δεν θα συμβιβάζεται με βάση την κερδοφορία και τις ανάγκες της εργοδοσίας, αλλά θα βάζει μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

 

Οι εργαζόμενοι φτάσαμε πλέον στο τελευταίο σταυροδρόμι και δεν χωράνε λάθη ή θα ρίξουμε στα σκουπίδια τα κουφάρια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ή θα μας παραδώσουν ανίσχυρους στην εργοδοσία . Η επιλογή είναι στα χέρια μας.

 

Σας καλούμε να παλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι :

 • Για μην εφαρμοστεί στην πράξη ο νέος νόμος έκτρωμα
 • Για την υπογραφή μίας ενιαίας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ, με ταυτόχρονη κατάργηση όλων των πολύπλευρων διαχωρισμών που έχει επιβάλει η εργοδοσία, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω.
 • Για μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 7ωρο – 5νθημερο – 35ωρο.
 • Για ενιαίο κανονισμό προσωπικού σε όλο τον όμιλο ΟΤΕ.
 • Για την μετατροπή της ΟΜΕ ΟΤΕ σε κλαδική ομοσπονδία και τη διεκδίκηση κλαδικής σύμβασης εργασίας που να διασφαλίζει τα κατώτερα όρια για όλο τον κλάδο. Μόνο έτσι μπορεί να μπει οριστικό τέλος στην εργολαβική εργασία που αξιοποιείται από την εργοδοσία για να αυξάνει την πίεση και τον ανταγωνισμό μέσα στα τεχνικά τμήματα.
 • Για την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στη Cosmote η οποία θα έχει ως βάση της την ενιαία ΣΣΕ σε επίπεδο ομίλου.
 • Για τη διασφάλιση του συνόλου του τηλεπικοινωνιακού έργου, την ουσιαστική εκπαίδευση και επανακατάρτιση όλων των εργαζόμενων στις νέες τεχνολογίες.
 • Για μέτρα υγείας και ασφάλειας, τη διασφάλιση της σωματικής μας ακεραιότητας.

 


ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΥΠ ΓΕΡΜΑΝΟΣ 5-9 ΙΟΥΛΗ

ΨΗΦΙΣΕ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΕΣΚ

1. ΑΛΕΞΙΟΥ Δ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΑΤΤΙΚΗ)

2. ΒΑΛΑΒΑΝΗ Μ. ΣΟΦΙΑ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

3. ΒΕΡΓΙΝΗ Σ. ΑΚΡΙΒΟΥΛΑ (ΠΡΕΒΕΖΑ)

4. ΔΗΜΟΣ Ι. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΑΤΤΙΚΗ)

5. ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗ Ι. ΣΟΦΙΑ (ΧΑΝΙΑ)

6. ΤΣΑΚΑΛΗΣ Κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΑΤΤΙΚΗ)

7. ΤΣΙΚΑ Γ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΑΤΤΙΚΗ)

8. ΥΦΑΝΤΗΣ Δ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ (ΑΤΤΙΚΗ)

 

Επισκέπτες