2 Ιουλ 2021

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕI Η ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι δυνάμεις της πλειοψηφίας της ΟΜΕ – ΟΤΕ που πλέον αποτελούν ένα ενιαίο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνονθύλευμα έκαναν για μια ακόμη φορά, το αντεργατικό, θαύμα τους. Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του νέου εργασιακού νόμου – εκτρώματος που ψήφισε η κυβέρνηση, πριν λίγες μέρες, παρά την κατακραυγή και τις αντιδράσεις των εργαζόμενων, σπεύδουν να εφαρμόσουν μια από τις πιο αντιδραστικές διατάξεις του, ανακοινώνοντας ότι οι εκλογές του νεοσύστατου σωματείου των εργαζόμενων στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ (ΠΑΣΥΠ ΓΕΡΜΑΝΟΣ), που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν το διάστημα 5-9 Ιούλη, θα γίνουν με ηλεκτρονική ψηφοφορία!

 

Θέλουν σωματεία, χωρίς ζωντανές διαδικασίες με τους εργαζόμενους απομονωμένους, ώστε να είναι έρμαια στις πιέσεις και τις αποφάσεις της εργοδοσίας. Γι΄ αυτό σπεύδουν, να εφαρμόσουν στην πράξη το νέο νόμο και μια από τις βασικές επιδιώξεις κυβέρνησης και εργοδοτών που δεν είναι άλλη από την ηλεκτρονική ψηφοφορία στα σωματεία. Ηλεκτρονική ψηφοφορία που δεν διασφαλίζει τη μυστικότητα της ψήφου αφού κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι την ώρα που ψηφίζεις δεν είναι πάνω από το κεφάλι σου κάποιος άλλος που μπορεί να σου επιβάλει τι θα ψηφίσεις. Μιλάμε, δηλαδή, για μια ξεκάθαρα αντιδημοκρατική διαδικασία που θέτει σε αμφισβήτηση το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας. Μάλιστα, επιλέγουν, οι άθλιοι, να επιβάλουν ηλεκτρονική ψηφοφορία στο σωματείο που είναι υποψήφιοι μια σειρά προϊσταμένων. Δηλαδή, πολλοί συνάδελφοι θα κληθούν να ψηφίσουν έχοντας από πάνω τους τον προϊστάμενό τους ο οποίος είναι και υποψήφιος! Είναι ξεκάθαρο ότι φοβούνται το παραβάν, φοβούνται τη μυστικότητα της ψήφου, γιατί αυτό δυσκολεύει τον έλεγχο του αποτελέσματα και αποδυναμώνει τους εκβιασμούς. Φοβούνται, από τα μηνύματα που παίρνουν από τους ίδιους τους εργαζόμενους, ότι η οργή τους είναι τέτοια που μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή των συσχετισμών.

 

Ταυτόχρονα αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν έχουν καμία πρόθεση να μπλοκάρουν την εφαρμογή του νέου νόμου στην πράξη αλλά να γίνουν οι πρώτοι να τον εφαρμόσουν. Ενός νόμου που να θυμίσουμε ότι προβλέπει κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και για το κλάδο των τηλεπικοινωνιών, καθιέρωση της τηλεργασίας, ποινικοποίηση της  συνδικαλιστικής δράσης, μετατροπή της απεργίας σε συμβολική κίνηση κλπ.

 

Η ΕΣΚ θα κάνει ότι περνά από το χέρι της σε κάθε επίπεδο (συνδικαλιστικό, νομικό κλπ) για να μην εφαρμοσθεί η εκτρωματική απόφαση. Να μην περάσει η ηλεκτρονική ψηφοφορία. Δεν είμαστε τεχνοφοβικοί όπως θέλουν κάποιοι να λένε, αλλά δεν είμαστε και χάνοι να μην καταλαβαίνουμε ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία παραβιάζει την αρχή της μυστικότητας της ψήφου. Καλούμε τους εργαζόμενους να τους γυρίσουν τη πλάτη, να τους απομονώσουν, να μην δείξουν καμία ανοχή, καμία εμπιστοσύνη σε αυτό το εργοδοτικό συνονθύλευμα.

 

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΖΩΝΤΑΝΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ

 

Επισκέπτες