Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

17 Μαΐ 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 

Στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΕ του συλλόγου της CTS, ενημερωθήκαμε για την απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης, ΑΚΕ – Συναδελφική Αλληλεγγύη, οι φετινές ΓΣ των ΤΔΕ  να πραγματοποιηθούν  απομακρυσμένα, με ηλεκτρονικό τρόπο και όχι με φυσική παρουσία. Με αυτή την απόφαση συντάχθηκε και η παράταξη των ακομμάτιστων. Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τον πρόεδρο, πάρθηκε διότι η εργοδοσία του ΟΤΕ αρνήθηκε να υποδείξει κατάλληλο χώρο προκειμένου να τηρηθούν όλα τα μέσα υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται, για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία.

ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ( ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ κ.λπ).

 

Θεωρούμε αυτή την απόφαση απαράδεκτη, τη στιγμή που οι οικονομικές δραστηριότητες ανοίγουν σταδιακά με απόφαση της κυβέρνησης και την άρση των μέτρων λόγο ανοίγματος του τουρισμού. Οι εργαζόμενοι με τον υπεύθυνο τρόπο που εργάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πάρουν όλα τα μέτρα για την πραγματοποίηση των ΓΣ σε ανοιχτό χώρο, τηρώντας τις κατάλληλες αποστάσεις και όλα τα μέτρα προστασίας. Τα υπόλοιπα αποτελούν μόνο προφάσεις για να μην πραγματοποιηθούν οι συνελεύσεις έτσι όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με αγώνες είχαμε κατακτήσει και επιβάλει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Με αυτές τις αποφάσεις η πλειοψηφία του σωματείου το μόνο που κάνει, είναι να  ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης που ετοιμάζεται με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε πριν λίγες μέρες προς διαβούλευση, να επιβάλει ηλεκτρονικές Γ.Σ. και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες παντού βάζοντας νέα εμπόδια στη συλλογική δράση των σωματείων.

 

Σε αίτημα μάλιστα ορισμένων Τ.Δ.Ε για διεξαγωγή Γ.Σ με φυσική παρουσία, ενάντια στην παραπάνω απαράδεκτη απόφαση, η πλειοψηφία απαντά ότι δεν είναι δυνατό αυτό να γίνει, γιατί η διοίκηση της CTS δεν δίνει άδειες στους εργαζόμενους για την δια ζώσης συμμέτοχή τους. Δηλαδή για μία ακόμα φορά το σωματείο υποτάσσεται στις αποφάσεις της διοίκησης και αυτό η πλειοψηφία του το θεωρεί φυσιολογικό και το αποδέχεται.

 

Καλούμε τις Τ.Δ.Ε να μην πειθαρχήσουν σε αυτή την απόφαση, αλλά να προγραμματίσουν τις Γ.Σ τους  σε κατάλληλο εξωτερικό χώρο, ή να βρεθεί κατάλληλος με την βοήθεια των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων, καλώντας τα μέλη τους να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία. Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων που θα πάρουν μέρος σε αυτές. Καλούμε κάθε τίμιο εργαζόμενο που αντιλαμβάνεται το παιχνίδι που στήνουν πίσω από την πλάτη του, να βγάλει τα κατάλληλα συμπεράσματα για την πορεία που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια το σωματείο του με ευθύνη της συμβιβασμένης ηγεσίας του και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του αλλάζοντας τους συσχετισμούς προς όφελός του.

 

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Επισκέπτες