22 Απρ 2021

6 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Στις 6 Μάη απεργούμε! Απεργούμε γιατί η τεχνολογική εξέλιξη, μεγάλος μέρος την οποίας περνά από τα χέρια μας, αντί να βελτιώνει τη ζωή και τη θέση του εργαζόμενου μετατρέπεται σε εφιάλτη για να αυξηθεί ο πλούτος των επιχειρηματικών ομίλων. Απεργούμε ενάντια στα σχέδια της κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία κατ’ εντολή του ΣΕΒ προωθεί ένα νομοσχέδιο – τερατούργημα με το οποίο στοχεύει στην κατάργηση του 8ώρου, στη θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών, στην κατάργηση στοιχειωδών συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών. Την ίδια ώρα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ κάνει ό,τι μπορεί για να περάσει αυτό το τερατούργημα με τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις. Σε αυτό τα πλαίσιο σε συνεννόηση με την κυβέρνηση αποφάσισαν ότι ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς θα μεταφερθεί για την Τρίτη μετά το Πάσχα (4/5) αποσκοπώντας ουσιαστικά να μην εορταστεί η Πρωτομαγιά. Την ώρα, δηλαδή, που επιδιώκεται να καταργηθεί το 8ώρο για το οποίο θυσιάστηκαν οι εργάτες στο Σικάγο το 1886 η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ παίρνει ανοιχτά θέση στο πλευρό κυβέρνησης και εργοδοσίας.

 Ο σχεδιασμός τους θα πέσει στο κενό

Ήδη, μια σειρά ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και σωματείων έχουν πάρει απόφαση να τιμηθεί η Εργατική Πρωτομαγιά με απεργία στις 6 Μάη. Οι συνδικαλιστικοί φορείς που λαμβάνουν απόφαση συμμετοχής στην απεργία της 6ης Μάη αυξάνονται καθημερινά. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τις διοικήσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των πρωτοβάθμιων σωματείων στον όμιλο ΟΤΕ να συνεδριάσουν άμεσα και να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην απεργία της 6ης Μάη. Ήδη, απόφαση συμμετοχής έχει λάβει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας του οποίου μέλη είναι όλα τα σωματεία των εργαζόμενων στον όμιλο ΟΤΕ. Άρα, οι δυνάμεις της πλειοψηφίας στον όμιλο ΟΤΕ καλούνται να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στον αγώνα ενάντια στα εφιαλτικά αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης ή θα γίνουν συνένοχοι στο επιχειρούμενο έγκλημα.

 

Πέρα, από τη στάση που  θα κρατήσει η πλειοψηφία της ΟΜΕ και των σωματείων στον όμιλο ΟΤΕ οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανεχθούμε ούτε την κυβερνητική πολιτική ούτε φυσικά την εργοδοτική στάση της πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και όσων την στηρίζουν. Καλούμε τις Τοπικές Διοικούσες των σωματείων να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία της 6ης Μάη απαιτώντας να παρθούν αντίστοιχες αποφάσεις και από τα κεντρικά διοικητικά συμβούλια των σωματείων.

 

Οι αποφάσεις μια σειράς εργατικών κέντρων και σωματείων καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενων του ομίλου ΟΤΕ ώστε να συμμετάσχει στην απεργία της 6ης Μάη πχ το σύνολο των εργαζόμενων στο νομό Αττικής.  Τα εργατικά κέντρα που έχουν λάβει μέχρι σήμερα απόφαση συμμετοχής στην απεργία της 6η Μάη είναι τα εξής:

 

1.      Εργατικό Κέντρο Αθήνας 

2.      Εργατικό Κέντρο Πειραιά 

3.      Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής

4.      Εργατικό Κέντρο Λάρισας

5.      Εργατικό Κέντρο Πάτρας

6.      Εργατικό Κέντρο Νάουσας

7.      Εργατικό Κέντρο Άρτας

8.      Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

9.      Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

10.  Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

11.  Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου

12.  Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης

13.  Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας

14.  Εργατικό Κέντρο Λέσβου

15.  Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Ανάμεσα στα σωματεία που έχουν λάβει απόφαση συμμετοχής είναι το κλαδικό συνδικάτο τηλεπικοινωνίων και Πληροφορικής , το ΣΕΤΗΠ

Επισκέπτες