Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

16 Φεβ 2021

Η εργοδοσία δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει μονομερώς εργασία το Σάββατο επειδή έχασε μία μέρα λόγω των καιρικών συνθηκών

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 

Από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι στα ΤΤΛΠ ενημερώνονται από τους προϊσταμένους τους ότι με απόφαση της εργοδοσίας, η σημερινή μέρα θα καταχωρηθεί ως ρεπό και η αναπλήρωσή της θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 20/2. Η απόφαση αυτή είναι παράνομη αφού ο εργοδότης δεν έχει κανένα δικαίωμα να επιβάλει μονομερώς ρεπό, επειδή αντικειμενικά οι εργαζόμενοι δεν έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις ή η εργασία τους είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί λόγο καιρικών συνθηκών. Η νομοθεσία προβλέπει ξεκάθαρα ότι εφόσον είναι αδύνατη η πρόσβαση στην εργασία ο εργαζόμενος μένει στο σπίτι του και αμείβεται κανονικά.

 

Στις περιοχές, όπως η Αττική, που ακόμα και η ίδια η εταιρία μας ενημέρωσε ότι είναι αδύνατη η πρόσβαση σε όλα τα κτίρια του ΟΤΕ οι τεχνικοί και όσοι ακόμα προσφέρουν υπηρεσίες δια ζώσης δεν πάνε πουθενά και πληρώνονται κανονικά. Κανένα ρεπό, καμιά άδεια και πολύ περισσότερο καμιά σκέψη για μετακίνηση για να βγει η δουλειά.

 

Είναι φανερό ότι η εργοδοσία του ΟΤΕ πατώντας πάνω στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για μεγαλύτερη ευελιξία μέσω της απαράδεκτης διεύρυνσης της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, έχει πάρει φόρα και δεν κρατιέται, νομίζοντας ότι μπορεί να επιβάλει ή να σταματά της εργασία κατά πως βολεύει ή όχι την κερδοφορία της. Αυτό δείχνει και το κλίμα τρομοκράτησης που δημιούργησε το προηγούμενο διάστημα, με τις «εθελούσιες» απολύσεις, την «διαβούλευση» για το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι, τον προγραμματισμό αδειών με το «ζόρι» και τόσα άλλα.

 

Απαιτούμε άμεσα από τη διοίκηση του ΟΤΕ να ανακαλέσει αυτήν την απαράδεκτη οδηγία. Αν η εργοδοσία επιμείνει να αυθαιρετεί απαιτώντας ρεπό ή πολύ περισσότερο αν επιδιώξει να δηλώσουν τα ρεπό οι προϊστάμενοι θα μας βρουν απέναντι αξιοποιώντας κάθε μέσο, συνδικαλιστικό ή νομικό.

Επισκέπτες