17 Δεκ 2020

Όχι στην εργαλειοποίηση του πειθαρχικού

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Η διοίκηση του ΟΤΕ, όπως πολλές φορές έχουμε αναδείξει και καταγγείλει, τους τελευταίους μήνες έχει εξαπολύσει μια αντεργατική επίθεση με στόχο να διώξει όσο το δυνατόν περισσότερους παλιούς εργαζόμενους, με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα. Για να πετύχει το σκοπό της εκτός από την πίεση προς τους εργαζόμενους να υπογράψουν την απόλυσή τους με εκβιασμούς και απειλές που έχουν οδηγήσει συναδέλφους ακόμα και στο θάνατο, εργαλειοποιεί και την πειθαρχική διαδικασία.

 

Έχει προχωρήσει σε ένα πογκρόμ εναντίον συναδέλφων σε καταστήματα τους οποίους παραπέμπει στο πειθαρχικό κατηγορώντας τους για κλοπή με αφορμή τη διαχείριση των demo συσκευών κινητών τηλεφώνων που έχουν στα καταστήματα. Χωρίς να υπάρχει πουθενά η διαδικασία διαχείρισης αυτών των συσκευών κατηγορεί τους εργαζόμενους με στοιχεία που είναι το λιγότερο προβληματικά. Πέρα από το γεγονός ότι ενώ έχει παραπέμψει μια σειρά συναδέλφων με την ίδια κατηγορία ακόμα δεν έχει προσδιορίσει τη διαδικασία διαχείρισης αυτών των συσκευών, ακόμα περισσότερα ερωτηματικά γεννά το γεγονός ότι η υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου δεν έχει εμπλακεί ώστε να εκδώσει και σχετικό πόρισμα. Επίσης, ερωτηματικά γεννά και η πρεμούρα της διοίκησης να ολοκληρώσει τις σχετικές πειθαρχικές διαδικασίες γρήγορα αφού τις προχωρά αδιαφορώντας και για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Η διοίκηση του ΟΤΕ, μέσα στην πανδημία, ΑΠΟΛΥΕΙ εργαζόμενους αξιοποιώντας κατά το δοκούν την πειθαρχική διαδικασία πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα γλυτώσει τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε το προηγούμενο διάστημα με τις απολύσεις με την πρακτική του άρθρου 13. Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να παρθούν πίσω οι απολύσεις που έχουν γίνει
  • Να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία πειθαρχικής δίωξης των συναδέλφων
  • Nα ανατεθεί στη υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου η διαλεύκανση της υπόθεσης
  • Nα προσδιοριστεί, άμεσα, η διαδικασία διαχείρισης των demo συσκευών

 

Αν η εργοδοσία επιμείνει θα πρέπει οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων που συμμετέχουν στο πειθαρχικό συμβούλιο να απέχουν απαξιώνοντας τη διαδικασία ενώ θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και για άλλες δράσεις και κινητοποιήσεις ώστε να σταματήσει η διάτρητη αυτή διαδικασία. 

 

Επισκέπτες