21 Δεκ 2020

Το ψήφισμα που κατέθεσε η ΕΣΚ στην 41η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ-ΟΤΕ

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ 41η ΣΑ ΤΗΣ ΠΕΤ-ΟΤΕ

Η εργοδοσία του ΟΤΕ επιμένει να προσέρχεται στο τραπέζι της διαβούλευσης για το ζήτημα του μετασχηματισμού με απαίτηση να συζητηθεί τι άλλο θα χάσουν οι εργαζόμενοι. Η απαίτησή της αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανένα εργαζόμενο. Πρέπει εδώ και τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα για να διατηρηθεί το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων μας και να ξεκινήσει άμεσα η διεκδίκηση μιας ενιαίας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω, για υπογραφή Ενιαίου Κανονισμού Προσωπικού σε όλες τις εταιρίες του ομίλου ΟΤΕ, για διεκδίκηση και υπογραφή κλαδική ΣΣΕ μέσω της άμεσης μετατροπής της ομοσπονδίας σε κλαδική.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει νέα δώρα στους εργοδότες με βάση το περίφημο πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη το οποίο περιγράφει τον τρόπο που το κεφάλαιο θα ξεπεράσει τη νέα καπιταλιστική κρίση η εμφάνιση της οποία επισπεύτηκε από την πανδημία του κορονοϊού. Ο τρόπος αυτός δεν είναι άλλος από το να πληρώσουν και αυτή την κρίση οι εργαζόμενοι. Σε αυτά τα πλαίσια η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να νομοθετήσει ένα νέο νομοσχέδιο – οδοστρωτήρα εργασιακών δικαιωμάτων που προβλέπει την κατάργηση του 8ώρου, την κατάργηση της πληρωμής υπερωριών, την κατάργηση στοιχειωδών συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών. Επίσης, ετοιμάζει την ψήφιση νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου που θα παίζει τα χρήματα των εργαζόμενων στον τζόγο των αγορών και των χρηματιστηρίων.

Επίσης, το ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας, που η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης έχει οδηγήσει να θρηνούμε καθημερινά 100 νεκρούς, απαιτεί ο αγώνας των εργαζόμενων να επιβάλει την ουσιαστική προστασίας της ζωής μας. Απαιτεί να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για την προστασία των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς όπου όλοι πλέον παραδέχονται ότι αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης, για την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ και για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων που το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης οδηγεί τα παιδιά μας να χάνουν άλλη μια σχολική χρονιά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε αναγκαία την ενεργοποίηση της απόφασης για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Προτείνουμε την άμεση προκήρυξη απεργίας με ανοιχτή ημερομηνία ώστε σε συντονισμό τόσο με τα υπόλοιπα σωματεία του ΟΤΕ να απαντήσουμε στην εργοδοσία του ΟΤΕ όσο και με το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας ώστε να αποτρέψουμε οποιαδήποτε σκέψη για την κατάθεση στη βουλή του αντεργατικού εκτρώματος.

Επισκέπτες