3 Δεκ 2020

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: Παγκόσμια μέρα των ΑμεΑ

Σήμερα, περισσότερο, από κάθε άλλη φορά εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και μοιραζόμαστε την αγωνία και τους κινδύνους που καθημερινά αντιμετωπίζουν – και λόγω της πανδημίας - οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειές τους. Βρισκόμαστε δίπλα στην καθημερινή τους αγωνία και στη μάχη που δίνουν μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες.

Μόνο μέσα από  αγώνες υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας, τα δικαιώματα μας, τα παιδιά  μας.

Είμαστε δίπλα στις διεκδικήσεις της ΣΕΑΑΝ, των ΑμεΑ, γονέων κηδεμόνων ΚΑΙ Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή και την Πρόνοια.

Οι τραγικές διαστάσεις που έχει λάβει το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει και αιτίες και υπεύθυνους:

Η πλήρης υποβάθμιση των δημοσίων συστημάτων Υγείας –Πρόνοιας στη χώρα μας αλλά και στις άλλες χώρες, η ιδιωτικοποίηση τους, το κυνηγητό του κέρδους είναι η βασική αιτία για τις εκατόμβες των νεκρών.

Η κυβέρνηση έκανε «γαργάρα» τις προειδοποιήσεις από το πρώτο κύμα της πανδημίας και δεν πήρε κανένα μέτρο, πέρα από διάτρητα υγειονομικά πρωτόκολλα-λάστιχο. Ο βασικός της στόχος ήταν να μην χτυπηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, και, στον τομέα της Υγειάς και της Πρόνοιας. Αρνείται να μονιμοποιήσει συμβασιούχους και επικουρικούς στις προνοιακές δομές και δεν εγγυείται για το εισόδημα των εργαζομένων και των ΑμεΑ.

Ούτε οι αναγκαίες προσλήψεις  σε υγειονομικούς έγιναν, ούτε μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στον πληθυσμό γίνονται, ούτε πήραν μέτρα για την αποσυμφόρηση της σαρδελοποίησης στα ΜΜΜ.

Οι ΗΡΩΕΣ εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής – καθημερινά δίνουν μάχη απέναντι σε εντατικοποίηση και έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας που «μαυρίζουν» τις ζωές τους.

Οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες βιώνουν μια διαρκή και διαχρονική υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των παιδιών τους.

 

Η κυβέρνηση έχει βαριές ευθύνες και συνένοχοί της είναι όσοι τα τελευταία χρόνια κυβέρνησαν, παρά τα όσα υποκριτικά λένε σήμερα  «για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία». Ευθύνες έχουν και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΕΣΑμεΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ που ξεδιάντροπα μαζί με την ΓΣΕΕ έβαζαν και βάζουν πλάτη να περάσουν αυτές οι πολιτικές, όπως απαιτούσαν οι Ε.Ε και οι μεγαλοεπιχειρηματίες που ετοίμαζαν τον ΚΑΙΑΔΑ για τα ΑμεΑ και τον Εργασιακό Μεσαίωνα για τους εργαζόμενους, ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΩΣ : Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία - Σχέδιο Πισσαρίδη  και το πρόγραμμα της ανάκαμψης.

 

Τα εργατικά σωματεία, το αναπηρικό κίνημα και η ΟΕΝΓΕ έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει και θέσει τα αιτήματα για την προστασία του λαού χάθηκε, όμως, πολύτιμος χρόνος!

 

Η κατάσταση δεν πάει άλλο!

  • Απαιτούμε μέτρα προστασίας με γνώμονα τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών στην ιδιωτική Υγεία-Πρόνοια.
  • Μετατρέπουμε την οργή μας σε αγώνα για την καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής.
  • Διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία και αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας-Πρόνοιας.

Επισκέπτες