Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

15 Νοε 2020

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Η ΕΣΚ – ΟΤΕ 47 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου τιμά την πάλη του λαού μας κατά της αμερικανοκίνητης δικτατορίας. Οι αγώνες, οι διώξεις, οι βασανισμοί και οι θυσίες όσων ύψωσαν το ανάστημά τους στη χούντα των συνταγματαρχών αποτελούν φάρο για τους αγώνες που πρέπει να αναπτυχθούν σήμερα από το εργατικό – λαϊκό κίνημα ώστε να προστατευτεί η υγεία του λαού από την πανδημία και από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, ώστε να καταργηθούν στην πράξη οι χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις της κυβέρνησης, ώστε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Βρούτση που καταργεί το 8ωρο και βάζει στο «γύψο» στοιχειώδεις συνδικαλιστικές ελευθερίες, ώστε να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την νέα καπιταλιστική κρίση, ώστε να απεμπλακεί η χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που εντείνονται στην περιοχή και δημιουργούν συνθήκες πολεμικής σύρραξης.

Συμμετέχουμε και φέτος τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασία στην αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Διαβάστε στη συνέχεια την ανακοίνωση του κλαδικού συνδικάτου, ΣΕΤΗΠ για την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

    Το συνδικάτο μας τιμά τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου,που αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης του λαού ενάντια στη φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟϊκη χούντα των συνταγματαρχών. Τιμούμε και εμπνεόμαστε από τους αγώνες και τις θυσίες όσων ύψωσαν το ανάστημά τους στο φασιστικό καθεστώς, όσους θυσιάστηκαν,  όσους βασανίσθηκαν, φυλακίσθηκαν και εξορίστηκαν στα 7 μαύρα χρόνια της χούντα. Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν κόντρα στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό εκείνης της περιόδου, στην προσπάθεια να φιμωθεί κάθε πρωτοπόρα φωνή που διεκδικούσε ελευθερίες, δικαιώματα και δουλειά με αξιοπρεπείς όρους.

 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ  ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

 

    47 χρόνια μετά, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου αποτελούν έμπνευση για τους αγώνες που πρέπει να δώσουμε στο σήμερα. Ο ταξικός και αντιιμπεριαλιστικός χαρακτήρας ,αποτελούν κληρονομία για την εργατική τάξη της χώρας και τη νεολαία. Σήμερα, οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία, την οικονομική κρίση και την εμπλοκή της χώρας στους οξυμένους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς της περιοχής, απαιτούν από εμάς να δώσουμε αγωνιστική διεκδικητική απάντηση στα σχέδια που θέλουν τους εργάτες στη γωνία να μη διεκδικούν, να μην παλεύουν.

 

    Αυτά τα ακριβώς τα μηνύματα ενοχλούν την κυβέρνηση και το κεφάλαιο, για αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας φιμώσουν, να βάλουν στον γύψο την πάλη του εργατικού κινήματος, τις διεκδικήσεις μας. Προσπαθούν με την βία και την τρομοκρατία να μας φοβίσουν για να κάνουμε πίσω, να δεχτούμε το μαύρο μέλλον που έχουν ετοιμάσει για εμάς ώστε να βγούνε κερδισμένοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Δεν θέλει να φθάσει η πορεία έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, δεν θέλει να αναδειχθεί ο αντιιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 

 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ - ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

 

    Η οριακή κατάσταση του συστήματος υγείας κάνει τη μέρα αυτή  βήμα διεκδίκησης για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Δημόσιο σύστημα υγείας που παρά την αυτοθυσία των εργαζόμενων αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πανδημίας αφού στους μήνες που μεσολάβησαν από το 1ο κύμα η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για την ουσιαστική ενίσχυσή του με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό.

 

    Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση που προτίθεται να νομοθετήσει, εκμεταλλευόμενη μάλιστα και τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, ένα νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα εργασιακών δικαιωμάτων, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ότι το νομοσχέδιο πρέπει εδώ και τώρα να αποσυρθεί.  Να μην τολμήσει να το καταθέσει. Στις 17 Νοέμβρη κάνουμε βήμα αγωνιστικό κόντρα στο νομοσχέδιο αυτό, αγώνας που θα κλιμακωθεί στην απεργία της 26ης Νοέμβρη.

 

    Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με τον όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας σε αυτούς και οι κίνδυνοι πολεμικής σύγκρουσης καθιστούν αναγκαίο όσο ποτέ οι εργαζόμενοι να είμαστε σε ετοιμότητα, σε εγρήγορση. Μόλις πριν λίγες μέρες το αμερικάνικο ΥΠΕΞ σε έκθεσή του αμφισβητεί τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της Ελλάδας ανοίγοντας, αντικειμενικά, ζήτημα αλλαγής συνόρων. Αυτή η έκθεση αποδεικνύει ότι καμία ασφάλεια δεν προσφέρουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στην περιοχή. Αντίθετα  αυτοί είναι που βάζουν μπαρούτι στην περιοχή και αβαντάρουν την τουρκική επιθετικότητα.

 

    Αυτό είναι, άλλωστε, που δεν θέλει να γίνει και η ελληνική κυβέρνηση που με αφορμή την πανδημία έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού βγαλμένο από σκοτεινές εποχές του παρελθόντος. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ανυπακοής σε κυβέρνηση, αστικά κόμματα και μονοπωλιακούς ομίλους που μας θέλουν με σκυμμένο κεφάλι και προσπαθούν να βάλουν τις διεκδικήσεις μας και το κίνημα στο γύψο.

 

    Το πρόσχημα της πανδημίας είναι γελοίο αφού το εργατικό – λαϊκό κίνημα έχει αποδείξει ότι τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται. Η κυβέρνηση, από την άλλη, αποδεικνύει καθημερινά ότι μόνιμο μέλημά της είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι η ουσιαστική προστασία του λαού. Πέρα από τη δραματική κατάσταση του συστήματος υγείας, παρακολουθεί αμέτοχη τον απίστευτο συνωστισμό στα ΜΜΜ, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο ο πρωθυπουργός να  αυτογελοιοποιείται , λέγοντας πριν λίγες μέρες στη βουλή ότι έχει έρευνες(!) που λένε ότι δεν μεταδίδεται ο κορονοϊός στα ΜΜΜ, στους χώρους δουλειάς δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για το αν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης, με αποτέλεσμα καθημερινά να προκύπτουν συρροές κρουσμάτων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, τα σχολεία ανοιγοκλείνουν ενώ, ακόμα, δεν έχουν δοθεί ούτε μάσκες στα παιδιά μετά το φιάσκο με τις μάσκες – αλεξίπτωτα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο στο εργατικό – λαϊκό κίνημα και να λέει ότι απαγορεύεται η πορεία του Πολυτεχνείου για λόγους προστασίας από την πανδημία. Το εργατικό – λαϊκό κίνημα γνωρίζει πολύ καλά πως θα προστατευθεί από την πανδημία γιατί αν περίμενε από την κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

 

Τηρώντας πολύ αυστηρά όλους τους κανόνες προστασίας από τον κορονοϊό πορευόμαστε και φέτος προς την αμερικάνικη πρεσβεία τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου και βρωντοφωνάζοντας:

 

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ! ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

 

 


Επισκέπτες