Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

11 Οκτ 2020

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΟΜΕ – ΟΤΕ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΧΕΜΥΘEIΑΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι δυνάμεις της πλειοψηφίας της ομοσπονδίας από την υπογραφή της ΣΣΕ και μετά έχουν καταργήσει στην πράξη τη διαπαραταξιακή επιτροπή που εδώ και χρόνια εκπροσωπούσε τους εργαζόμενους στις συναντήσεις με την εργοδοσία. Όλο αυτό το διάστημα η ομοσπονδία εκπροσωπείται στις συναντήσεις αυτές από τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα οι οποίοι ούτε καν ενημερώνουν τους επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων. Η πρακτική αυτή σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο και ενόψει των συζητήσεων για το ζήτημα των θυγατρικών προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.

  • Ποιος αποφάσισε την de facto κατάργηση της διαπαραταξιακής επιτροπής;
  • Μήπως την επέβαλε η εργοδοσία;
  • Τι έχουν να κρύψουν;
  • Υπάρχει κρυφή ατζέντα;
  • Μήπως έχουν υπογράψει και δέσμευση εχεμύθειας όπως είχαν κάνει κατά την ενημέρωση για τα Job Families πριν 2 χρόνια;

Η διαβούλευση για το ζήτημα των θυγατρικών δεν μπορεί να γίνει με όρους εχεμύθειας και ελεγχόμενης πληροφόρησης προς τους εργαζόμενους. Μόνο την εργοδοσία εξυπηρετεί αυτή η διαδικασία καθώς αυξάνει το φόβο και την ανασφάλεια των εργαζόμενων ενώ περιορίζει τη δυνατότητά τους να αποφασίζουν άμεσα με βάση τις εξελίξεις αφού δεν έχουν πρόσβαση σε μια πλήρη ενημέρωση. Φαίνεται ότι όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για τη ΣΣΕ ενόχλησαν την εργοδοσία και την πλειοψηφία της ΟΜΕ – ΟΤΕ και τώρα παίρνουν τα μέτρα τους. Ενόχλησε που οι εργαζόμενοι έχοντας άμεση και πλήρη ενημέρωση συνεδρίαζαν και αποφάσιζαν πολύ συχνά για τα επόμενα βήματά τους, για το αν δέχονται ή όχι τις προτάσεις της εργοδοσίας, για το αν θα πρέπει να συνεχιστούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Απαιτούμε την εκ νέου ενεργοποίηση της διαπαραταξιακής επιτροπής η λειτουργία της οποίας αύξανε σημαντικά την διαφάνεια και εξασφάλιζε ολόπλευρη ενημέρωση των εργαζόμενων. Ενδεχόμενη απόρριψη του αιτήματός μας θα επιβεβαιώσει τις υπόνοιες μας και όλη την ευθύνη θα είναι των δυνάμεων πλειοψηφίας της ΟΜΕ – ΟΤΕ.

Επίσης, απαιτούμε την άμεση σύγκλιση του ΔΣ της ΟΜΕ – ΟΤΕ ώστε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την αντίδραση των εργαζόμενων τόσο στο ζήτημα του μετασχηματισμού του ΟΤΕ με βάση και τις επίσημες ανακοινώσεις όσο και στα ζητήματα που αφορούν στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη νέα αντεργατική επίθεση που ετοιμάζει με τα νομοσχέδια για τη χειροτέρευση των  εργασιακών σχέσεων, τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την περαιτέρω αποδόμηση της κοινωνικής ασφάλισης. 

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Επισκέπτες