Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

11 Οκτ 2020

ΝΑ ΣΥΝEΔΡΙΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΤ – ΟΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι εξελίξεις γύρω από το ζήτημα του μετασχηματισμού του ΟΤΕ είναι ραγδαίες μετά και τις επίσημες ανακοινώσεις της εργοδοσίας την περασμένη εβδομάδα. Πλέον κανείς δεν μπορεί να κάνει ότι δεν ξέρει και να κρύβεται πίσω από την αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, όπως γινόταν εδώ και μήνες, βάζοντας πλάτη στην εφαρμογή των σχεδίων της εργοδοσίας.

Πέρα, όμως, από τις εξελίξεις στον ΟΤΕ ραγδαίες θα είναι το αμέσως προσεχές διάστημα και οι εξελίξεις γύρω από την νέα αντεργατική επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο λαό και τους εργαζόμενους με στόχο να πληρώσουμε εμείς και αυτή την οικονομική κρίση. Ήδη από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει ότι εντός του Οκτώβρη, με βάση το σχέδιο της επιτροπής Πισσαρίδη, θα δημοσιοποιήσει τα νομοσχέδια που αφορούν σε νέες ανατροπές των εργασιακών σχέσεων, σε περαιτέρω περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και σε περαιτέρω ανατροπές στο πεδίο της κοινωνικής ασφάλισης. Με βάση τις διαρροές των στελεχών της κυβέρνησης ετοιμάζονται να νομοθετήσουν τις απλήρωτες υπερωρίες επιστρέφοντας τις εργασιακές σχέσεις σε όσα ίσχυαν τον 19ο αιώνα, τον περαιτέρω περιορισμό στις δυνατότητες των σωματείων να παρεμβαίνουν στους χώρους δουλειάς με στόχο την επιβολή «σιγής νεκροταφείου» μέσα σε αυτούς και τη μετατροπή της κοινωνικής ασφάλισης σε πλήρως κεφαλαιοποιητικό σύστημα με βάση το οποίο τα λεφτά των εργαζόμενων θα τζογάρονται στο χρηματιστήριο και στις αγορές.

 

Ένα άλλο κρίσιμο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία πρέπει να πάρουν θέση είναι το ζήτημα της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι καθημερινά στοιβάζονται στα ΜΜΜ και στους χώρους δουλειάς με αποτέλεσμα να εκτίθενται στον κορονοϊό, η τηλεργασία τσακίζει τις ζωές των εργαζόμενων αφού δεν υπάρχει πλέον καμία διάκριση μεταξύ εργάσιμου χρόνου και προσωπική ζωής, τα δημόσια νοσοκομεία καλούνται να σηκώσουν και το 2ο κύμα της πανδημίας έχοντας μείνει υποστελεχωμένα και χωρίς τον κατάλληλό εξοπλισμό και τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών πάνε σε σχολεία που έχουν 27 μαθητές σε κάθε τάξη ενώ το προσωπικό καθαριότητας δεν αρκεί ούτε για στοιχειώδη καθαρισμό των σχολικών κτιρίων. Τεράστιο πρόβλημα προκύπτει και από το γεγονός ότι η δωρεάν διεξαγωγή ελέγχου κορονοϊού είναι ουσιαστικά αδύνατη με αποτέλεσμα η λαϊκή οικογένεια να καλείται να σηκώσει ένα αβάσταχτο οικονομικό φορτίο που συνεπάγεται η διεξαγωγή των τεστ σε ιδιωτικές μονάδες υγείας.

Για όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι πρέπει να συνεδριάσει το ΔΣ της ΠΕΤ – ΟΤΕ ώστε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τον τρόπο οργάνωσης της αντίδρασης των συναδέλφων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΚ – ΟΤΕ οι εκλεγμένοι στο ΔΣ της ΠΕΤ – ΟΤΕ

Κουτουμάνος Βαγγέλης

Μπέτσικος Κώστας

Χαρός Θοδωρής

Επισκέπτες