24 Σεπ 2020

Οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στην εργοδοσία τα τελεσίγραφα

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η διοίκηση του ΟΤΕ με το τελεσίγραφο που έχει δώσει σε εκατοντάδες εργαζόμενους να υπογράψουν την απόλυσή τους ή τη μετακόμιση της οικογενείας τους, μέχρι 25/9, δείχνει για μια ακόμη φορά την αναλγησία της και πρέπει να κάνει ξεκάθαρο και στον πλέον δύσπιστο ότι για τα κέρδη και τα μερίσματα των μετόχων δεν υπολογίζει τίποτα απολύτως. Φαίνεται, όμως, ότι έχει λάβει το μήνυμα των εργαζόμενων ότι δεν συναινούν και ότι ο εκβιασμός της δεν θα περάσει. Όλοι οι εργαζόμενοι εναντιώνονται και δεν συναινούν στη σφαγή τους και στο deadline της 25ης Σεπτέμβρη.

Όταν, όμως, οι επιδιώξεις της εργοδοσίας συναντούν εμπόδια αναλαμβάνουν δράση οι πλειοψηφίες από τον ΠΑΣΕ και την ΟΜΕ να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά». Στη διευρυμένη εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας, που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη στις 22/9, η πλειοψηφία της ομοσπονδίας αρνήθηκε να δώσει απαντήσεις σε όσα ερωτήματα έθεσε η ΕΣΚ σχετικά με το μέλλον των εργαζόμενων, που καλούνται να απαντήσουν την Παρασκευή 25/9 στο τελεσίγραφο της εργοδοσίας. Δεν πήραν θέση για τις συνδικαλιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες που απαιτούνται ώστε να υπερασπιστούμε τους συναδέλφους που είναι σήμερα στο στόχαστρο της εργοδοσίας. Αρνήθηκαν να απαντήσουν για το πως οι εργαζόμενοι θα προστατευθούν από τους managers που έχουν αναλάβει εργολαβικά το ζήτημα του εκβιασμού και των απειλών προκειμένου είτε να τους οδηγήσουν σε, παράνομες, μεταθέσεις είτε στο να υπογράψουν την απόλυσή τους, που αποτελεί και το βασικό στόχο της εργοδοσίας. Κι αν σήμερα υφίστανται αυτόν τον πρωτοφανή εκβιασμό οι εργαζόμενοι στα ΣΥΠ, στο D2D, στην καθαριότητα και σε καταστήματα, αύριο μην έχει κανείς αμφιβολία ότι με τον ίδιο ή και με χειρότερο τρόπο θα επαναληφθεί για καθένα που θα επιλέγει να απολύσει κάθε φορά η διοίκηση του ΟΤΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στον εκβιασμό της εργοδοσίας. Να μην υπογράψει κανείς ώστε το τελεσίγραφο να επιστραφεί στους εμπνευστές του. Η εταιρία που διαφημίζει ότι θα ηγηθεί του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας γελοιοποιείται όταν λέει ότι δεν μπορεί να απασχολήσει απομακρυσμένα λίγο πάνω από 100 εργαζόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάστηκαν με τηλεργασία τις μέρες της καραντίνας.

Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ

Απαιτούμε την άμεση σύγκλιση έκτακτου ΔΣ της ομοσπονδίας ώστε να παρθούν αποφάσεις για την προστασία των εργαζόμενων και τη συνέχιση της εργασίας τους από την πόλη που ζουν και εργάζονται τόσα χρόνια, με απομακρυσμένη πρόσβαση. Αν οι δυνάμεις της πλειοψηφίας δεν θέλουν να υπερασπιστούν τους εργαζόμενους να το πουν ώστε και οι εργαζόμενοι να λάβουν τα μέτρα τους, αν πάλι δηλώσουν ότι δεν μπορούν να τους υπερασπιστούν να σηκωθούν να φύγουν. Άλλη επιλογή δεν υπάρχει.


ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΙΣ 25/9

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 31/10 2020

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Επισκέπτες