Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

27 Αυγ 2020

Το όργιο εκβιασμών για απολύσεις και …στην Καθαριότητα δεν θα περάσει!!!!

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Στις καταγγελίες πλήθους σωματείων και των παρεμβάσεων της ΕΣΚ πανελλαδικά σχετικά με τους εκβιασμούς της διοίκησης του ΟΤΕ για τις απολύσεις των εργαζομένων στα ΣΥΠ και στο D2D, έρχεται να προστεθεί και ο κλάδος της καθαριότητας. Συγκεκριμένα η διοίκηση απειλεί τηλεφωνικά τις ελάχιστες εργαζόμενες που έχουν απομείνει στον κλάδο της καθαριότητας  σε όλη την Ελλάδα, «ότι αύριο 28/8 είναι η τελευταία ημέρα στην εργασία τους και από 31/8 μεταφέρονται σε εργολάβο»!!!

Καλούν δηλαδή τις εργαζόμενες στην καθαριότητα με συγκροτημένα δικαιώματα, μέσα σε λίγες ώρες να αποφασίσουν για τη ζωή τους, υπογράφοντας  αίτηση απόλυσης. Η διοίκηση τα τελευταία 15 χρόνια έχει βάλει στο στόχαστρο το έργο της καθαριότητας δίνοντας πλέον ξεκάθαρα την εικόνα του τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση στα πλαίσια του ελευθέρου ανταγωνισμού. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι ο στόχος που διατυμπανίζει η διοίκηση περί  «διατήρησης της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητας της εταιρίας στα πλαίσια του ψηφιακού μετασχηματισμού» σχετίζεται άμεσα με τη επιδείνωση των όρων δουλειάς των εργαζόμενων του ομίλου. Θέλουν να πληρώσουμε το τίμημα οι εργαζόμενοι, για μια ακόμα φορά σε βάρος των δικαιωμάτων μας, των μισθών μας, των εργασιακών μας σχέσεων «βάζοντας οι ίδιοι τα χέρια μας και βγάζοντας τα μάτια μας», υπογράφοντας ακόμα και την απόλυση μας! Τίποτα θετικό για τους εργαζόμενους δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει από τις επιχειρηματικές διεργασίες στον ΟΤΕ και στον κλάδο.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

Με έναν άκρατο εργοδοτικό αυταρχισμό, παραβιάζουν και καταστρατηγούν αυθαίρετα νόμους και κατοχυρωμένα δικαιώματα που προκύπτουν από ΣΣΕ με συγκεκριμένους εργασιακούς όρους, προκειμένου να εξαναγκαστούν οι εργαζόμενοι σε μαζική φυγή, με τους χειρότερους όρους. Ιδιαίτερα όταν το τελευταίο διάστημα, έχουμε θρηνήσει  τον άδικο χαμό συναδέλφων που πιέστηκαν για να αποχωρήσουν από την δουλεία τους, με τους «πιο επαχθείς όρους»…

Τα ωμά κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και αυταρχισμού της διοίκησης του ΟΤΕ σε βάρος των εργαζομένων στην καθαριότητα, τα οποία θέτουν υπό αμφισβήτηση κατοχυρωμένα δικαιώματα και παραβιάζουν ΣΣΕ, κατήγγειλε σε τηλεφωνική του παρέμβαση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Λ.Στολτίδης στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση. Ο βουλευτής ζήτησε από τον υπουργό και την κυβέρνηση να πάρουν θέση και να ξεκαθαρίσουν αν προτίθενται να λάβουν μέτρα ώστε να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη πρακτική της διοίκησης, η οποία επέλεξε εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, να …τελειώνει με τις εργαζόμενες στην καθαριότητα.

Να τονίσουμε ότι για το θέμα της απόσχισης του κλάδου της καθαριότητας,  μετά από την παρέμβασή μας, έχει βγει κοινή ανακοίνωση Τοπικών Διοικουσών των Σωματείων του ΟΤΕ. Για μια ακόμη φορά καλούμε όλες τις Τ.Δ των νομών όπου υπάρχουν αντίστοιχα κρούσματα απειλών και εκβιασμών της διοίκησης σε εργαζόμενους, να οργανώσουν κινητοποιήσεις καταδικάζοντας αυτές τις πρακτικές της διοίκησης και να στηρίξουν τους εργαζόμενους  με κάθε τρόπο.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΕ – ΟΤΕ να πάρει θέση και να απαιτήσει συνάντηση με την διοίκηση όχι μόνο στα πλαίσια της διαβούλευσης, αλλά και της καταγγελίας της ΣΣΕ του Κανονισμού Μεταθετότητας.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για να δοθεί κοινή συντονισμένη απάντηση και να εμποδίσουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Επισκέπτες