Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

13 Αυγ 2020

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ «ΚΟΡΩΝΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ»

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν τα κρούσματα κορονοϊού σε κτήρια  που συγχρωτίζονται πολλοί εργαζόμενοι, από τα  κτίρια των τηλεφωνικών κέντρων μέχρι και το Μέγαρο. Αντί όμως η διοίκηση να πάρει μέτρα από την πρώτη στιγμή, έκανε πως δεν άκουγε τις συστάσεις μέσω των παρεμβάσεων που κάναμε για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Την ανησυχία που εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή σε σχέση με την πρακτική του εκ περιτροπής κλεισίματος των χώρων-ορόφων, όπου έχουν εντοπιστεί τα κρούσματα, για την αποφυγή διασποράς της  νόσου.

Ανεξάρτητα αν τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά ή υπάρχει ιχνηλάτηση, θα πρέπει να υπάρξει άμεση  ενημέρωση στους χώρους που αυτά εντοπίστηκαν ώστε προφυλαχθούν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Παράλληλα η εργοδοσία οφείλει να ενημερώσει και τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και που υπάρχουν στους χώρους  αυτούς (που μετά από εντολή της διοίκησης επέστρεψαν στην εργασία την 1/7) προκειμένου να υπάρξει παραμονή στο σπίτι για την  προστασία της υγείας τους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τα νέα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας και η αύξηση των κρουσμάτων συνολικά δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού, αντίθετα χτυπάνε καμπανάκι κινδύνου, μπροστά στην όποια καθυστέρηση. Το βέβαιο είναι ότι δεν λύνονται «με μπαλώματα» τύπου: 5μερη πρόσθετη παραμονή οίκοθεν – τηλεργασία- μετά την λήξη της κανονικής Άδειας των εργαζομένων.

Δεν θα δεχτούμε να παίζουν τις ζωές μας κορώνα γράμματα με μοναδικό κριτήριο, τα κέρδη των εργοδοτών

Ούτε θα ανεχτούμε τις όποιες παλινωδίες της διοίκησης , «ανοίγω και κλείνω τους ορόφους»  με βάση το πόσα κρούσματα υπάρχουν. Όταν δεν υπάρχει ουσιαστική επίβλεψη και έλεγχος της εφαρμογής των μέτρων προστασίας για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ χωρίς εξαιρέσεις.

Όταν δεν υπάρχει καμιά ενίσχυση των μηχανισμών προστασίας και μέτρα προφύλαξης καθολικά. Έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μην είναι εκτεθειμένοι στην πανδημία… πέρα από τις τυπικότητες των οδηγιών και την «ατομική ευθύνη» του κάθε εργαζόμενου.

 

Απαιτούμε λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία και την υγεία των εργαζομένων και των εργασιακών μας δικαιωμάτων, με ευθύνη της διοίκησης να εξασφαλιστούν ατομικά είδη προστασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Να γίνουν άμεσα μαζικά , επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στους χώρους και ιδιαίτερα στα κτίρια που υπάρχει αυτή τη στιγμή το πρόβλημα.

Να γίνουν έλεγχοι σε όλους τους εργασιακούς χώρους – ιδιαίτερα της πρώτης γραμμής( τεχνικοί πεδίου, καταστήματα και τηλεφωνικά κέντρα) για να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Καλούμε τις Επιτροπές Υ.Α.Ε  να βρίσκονται σε επαγρύπνηση  – να πάρουν θέση και να κάνουν επιτόπιους ελέγχους και παρεμβάσεις στην διοίκηση για όπου θεωρούν ότι υπάρχει ανυπαρξία μέτρων πρόληψης.

Καλούμε τους εργαζόμενους ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αποφασιστικά και οργανωμένα με τις ταξικές δυνάμεις της ΕΣΚ ΟΤΕ στον Όμιλο αλλά και με το κλαδικό μας συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ, να διεκδικήσουμε και να κάνουμε δική μας υπόθεση τον αγώνα για την στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, την προστασία της υγείας και της ζωής μας.

Επισκέπτες