Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

7 Μαΐ 2020

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΝΗ ΤΩΝ 17 ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΤΤΤ ΣΤΙΣ 7/5/1944 ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ


To Δ.Σ του Σωματείου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Σ.Ε.ΤΗ.Π, και μέλη της ΕΣΚ - ΟΤΕ, τιμώντας τους αγώνες και τη θυσία των 17 εργαζόμενων της εταιρίας «ΤΤΤ» («Ταχυδρομείων, Τηλεγραφημάτων και Τηλεφωνίας»), που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή  στις 7 Μάη του 1944  από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής, κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των εκτελεσμένων στο κτίριο του ΟΤΕ της οδού Κωλέττη.
Οι εκτελεσμένοι ήταν πρωτοπόροι στην οργάνωση της μεγαλειώδους απεργίας στις 5  Μάρτη του 1943. Η καθολική γενική απεργία και οι μαζικότατες διαδηλώσεις στις 5 Μάρτη 1943 στην κατεχόμενη Αθήνα, που οργανώθηκαν από την πρωτοπορία του εργατικού κινήματος, το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΑΜ, τίναξαν στον αέρα τα σχέδια των δυνάμεων κατοχής και των ντόπιων συνεργατών τους υποχρεώνοντας τους να ακυρώσουν το πρόγραμμα επιστράτευσης και αποστολής Ελλήνων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
76 χρόνια μετά, το παράδειγμά τους αποτελεί φάρο για όλους μας. Διδασκόμαστε και εμπνεόμαστε από τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος , από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, από τον Μάη του ‘36 στη Θεσσαλονίκη, από τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν στον  τοίχο της Καισαριανής την 1η Μάη του 1944.

Ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες της νέας  επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι, με αφορμή την πανδημία, οι αγώνες του εργατικού κινήματος ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, όπως ήταν η περίοδος της κατοχής, δείχνουν το δρόμο στον οποίο πρέπει να βαδίσουμε ώστε να αποκρούσουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης, ΕΕ και επιχειρηματικών ομίλων.
Ο αγώνας και η πάλη των εργαζόμενων είναι η μόνη ελπιδοφόρα διέξοδος!

Επισκέπτες