25 Απρ 2020

Η διοίκηση του ΟΤΕ βλέπει (και) την πανδημία ως ευκαιρία

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Η διοίκηση του ΟΤΕ όχι μόνο δεν σταματά εν μέσω πανδημίας να ξεδιπλώνει το σχεδιασμό της αλλά αξιοποιεί και το κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας που έχει προκληθεί ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα ο σχεδιασμός της, ειδικά όσα αφορά τις αντεργατικές πτυχές του. Δεν εκπλήσσει βέβαια κανέναν η εργοδοσία του ΟΤΕ. Μια εργοδοσία που προτίμησε να ξoδέψει πολλά χρήματα για να διαφημίζει ότι «έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα» προστασίας για τους εργαζόμενους παρά να ξοδέψει όσα πραγματικά απαιτούνταν για να προστατέψει την υγεία των εργαζόμενων και του κοινωνικού συνόλου, δεν περιμένει κανείς να αλλάξει σχεδιασμούς λόγω πανδημίας. Ξεχειλίζει, βέβαια, η υποκρισία στα μηνύματα των εκπροσώπων της διοίκησης που μας ευχαριστούν για τη δουλειά μας και μας χαρακτηρίζουν «ήρωες» την ίδια στιγμή που προχωρούν όλο τον αντεργατικό σχεδιασμό τους. Υποκρισία που κορυφώθηκε όταν ο πρόεδρος του ομίλου μας  αποκάλεσε «αγαπητούς συναδέλφους». Ας του υπενθυμίσουμε ότι δεν είμαστε χρυσόψαρα. Θυμόμαστε πολύ καλά όσα συνέβησαν και όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της απεργίας για τη ΣΣΕ αλλά και μετά από αυτή. Θυμόμαστε τις απειλές, τις μηνύσεις, τις συλλήψεις, τα μηνύματα που σπίλωναν τον αγώνα μας, το διαχωρισμό των εργαζόμενων σε παλιούς – νέους, σε ενοικιαζόμενους, σε εργολαβικούς κλπ.

Το έκτακτο bonus που ανακοίνωσε μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί. Σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί αναγνώριση των κόπων και των προσπαθειών των εργαζόμενων, όπως έσπευσαν πολλοί να πουν. Ο κίνδυνος στον οποίο εκτέθηκαν και θα συνεχίσουν να εκτίθενται, καθημερινά, οι συνάδελφοι δεν αντισταθμίζεται με κανένα bonus πόσο μάλλον με ένα τέτοιο ποσό το οποίο υπόκειται και σε 40% φορολόγηση. Η κοροϊδία αποδεικνύεται και από τo γεγονός ότι για μια ακόμη φορά η εργοδοσία λειτουργώντας στη λογική του «διαίρει και βασίλευε» δίνει το bonus σε ένα μικρό μέρος του προσωπικού προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι αυτοί οι εργαζόμενοι εκτέθηκαν στον ιό.  Θεωρούμε ότι το συνολικό ποσό του έκτακτου Bonus πρέπει να αυξηθεί τόσο ώστε να δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους γιατί και οι τηλεργαζόμενοι μπορεί να μην εκτέθηκαν στο ιό αλλά ανταποκρίθηκαν πλήρως στις ανάγκες της δουλειάς μέσω της τηλεργασίας η οποία εισέβαλε βίαια στον προσωπικό χώρο και στην προσωπική ζωή των εργαζόμενων προκαλώντας πολλά και μεγάλα προβλήματα. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο ΟΤΕ, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση εν μέσω πανδημίας, θα δώσει κανονικά το μέρισμα των 400.000.000 € στους μετόχους. Ας βάλει κάποιος σε σύγκριση το τι προσφέρουν οι εργαζόμενοι και τι οι μέτοχοι και τι τελικά παίρνουν οι εργαζόμενοι και τι οι μέτοχοι για να δει το μέγεθος της κοροϊδιας. Όσο για τη «γενναιοδωρία» της διοίκηση που επικαλούνται κάποιοι, αυτή φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο στη ΣΣΕ που υπεγράφη ενώ αναμένεται να την ξαναδούμε στο επόμενο διάστημα που οι εργοδότες θα αξιοποιήσουν για μια ακόμη φορά την «κρίση ως ευκαιρία» διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.

Τώρα και ενώ η εργοδoσία εξάρει τους εργαζόμενους, προχωρά απρόσκοπτα το σχεδιασμό της κάνοντας τα εξής:
  • Οξύνει τους εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους αφού όπως διεμήνυσε έχει στόχο να απολύσει με πρόγραμμα «εθελούσιας» τύπου Β, στοχευμένα, 160 εργαζόμενους. Αφορά αυτούς τους εργαζόμενους που το προηγούμενο διάστημα «βολιδοσκόπησε» για να δει πόσα χρήματα θα χρειαστεί ώστε να τους απολύσει. Γιατί προφανώς δεν μπορεί κανείς να μιλά για εθελούσια όταν οι εργαζόμενοι υπόκεινται ωμό εκβιασμό του στυλ «πάρε τα λεφτά τώρα που στα δίνουν γιατί αύριο θα απολυθείς με τα νόμιμα».
  • Ολοκλήρωσε την αξιολόγηση στην οποία αποτυπώθηκε πλήρως η υποκρισία της για τους «ήρωες». Είμαστε «ήρωες» γιατί συνεχίζουμε να παράγουμε τα κέρδη τους αλλά ο ηρωισμός μας αφενός ανταμείβεται με ένα χειροκρότημα και ένα bonus της πλάκας σε λίγους αφετέρου δεν αρκεί για να ανέβει η αξιολόγησή μας. Το μαστίγιο της αξιολόγησης αξιοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά στο έπακρο ενώ πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελλίες συναδέλφων ότι δέχονται απειλές από προϊστάμενους ότι δεν θα λάβουν το ετήσιο bonus αν δεν ολοκληρώσουν την αξιολόγηση.
  • Δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι η τηλεργασία ήρθε για να μείνει. Καθημερινά, μάλιστα, διαβάζουμε άρθρα για τη μεγάλη επιτυχία του ΟΤΕ να γυρίσει σε καθεστώς τηλεργασίας 13.000 εργαζόμενους. Δεν είδαμε, όμως, άρθρα για το τι σημαίνει για όλους αυτούς τους εργαζόμενους το νέο καθεστώς εργασίας. Δεν είδαμε άρθρα να λένε ότι οι εργαζόμενοι φθάνουν να δουλεύουν ή να ασχολούνται με τη δουλειά σχεδόν όλη μέρα. Δεν είδαμε άρθρα να λένε ότι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν από το σπίτι σε 1-2 μήνες θα έχουν τεράστια μυοσκελετικά προβλήματα. Δεν είδαμε άρθρα να λένε για το κόστος λειτουργίας που μέσω τηλεργασίας μεταβιβάζει ο ΟΤΕ στους εργαζόμενους. Δεν είδαμε άρθρα να λένε για τις εντολές προς τους συναδέλφους, ειδικά της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, να απομονώνονται ώστε να μην ακούνε οι πελάτες ήχους παιδιών ή κατοικιδίων λες και έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε κάποιον να φροντίζει τα παιδιά ή μένουμε σε σπίτια που μπορεί κάποιος να απομονωθεί. Δεν είδαμε άρθρα για τους μισθούς αυτών των εργαζόμενων, για τις σχέσεις εργασίας, για το πόσοι από αυτούς τους «ήρωες» είναι ενοικιαζόμενοι ή εργολαβικοί.
  • Ξεκαθαρίζει ότι το πλάνο δημιουργίας θυγατρικών προχωρά απρόσκοπτα. Η επιδίωξη της διεύρυνσης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστηκότητας δεν επηρεάζεται από τον κορονοϊό. Προφανώς ο ιός του κέρδους της εργοδοσίας είναι πολύ πιο επικίνδυνος για τους εργαζόμενους από τον κορονοϊό.


Βέβαια, όλα αυτά η διοίκηση του ΟΤΕ δεν θα μπορούσε να τα κάνει αν δεν είχε την υποστήριξη της κυβέρνησης, της πλειοψηφίας της ομοσπονδίας και των σωματείων του συνδικαλιστικού κινήματος του ΟΤΕ.

Η κυβέρνηση με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), για τη διαχείριση της πανδημίας, έδωσε στους εργοδότες τα πάντα. Στην κυριολεξία με τις ΠΝΠ μπορεί ο κάθε εργοδότης να εφαρμόσει οποιοδήποτε αντεργατικό μέτρο είχε στο μυαλό. Απολύσεις, μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασίας, αναστολή συμβάσεων κλπ Απ’ όλα έχει ο αντεργατικός μπαξές. Ανάμεσα στα άλλα παρέχει τη δυνατότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους να μετακινούν εργαζόμενους από μια εταιρία του ομίλου στην άλλη χωρίς τη συγκατάθεση του εργαζόμενου. Τέτοια βλέπει η εργοδοσία του ΟΤΕ (και όχι μόνο) και τρίβει τα χέρια της....

Από κοντά και η πλειοψηφία της ομοσπονδίας και των σωματείων. Αυτοί υπέγραψαν τη ΣΣΕ κόντρα στη θέληση των εργαζόμενων, αυτοί άναψαν το «πράσινο φως» ώστε οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής να συνεχίσουν να δουλεύουν χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, αυτοί συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν «εθελούσιες» τα προγράμματα απολύσεων της εργοδοσίας, αυτοί λένε τους εργαζόμενους «ήρωες» με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο με την εργοδοσία, αυτοί συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στη λογική ότι οι αποφάσεις της εργοδοσίας είναι δεδομένο ότι θα εφαρμοστούν να δούμε πως μπορούμε να τις κάνουμε λίγο πιο εύπεπτες για τους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικό της σήψης τους είναι η ανακοίνωσης της ΑΚΕ ΠΑΣΕ που ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι οι εργαζόμενοι στην Πληροφορική είναι «ριγμένοι» γιατί αποκλείονται από το πρόγραμμα Β των «εθελουσιών». Είναι ριγμένοι γιατί δεν απολύονται. Τι άλλο θα ακούσουμε....

Απέναντι στην εργοδοσία, την κυβέρνηση και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό στέκονται οι ταξικές δυνάμεις στον όμιλο ΟΤΕ και στον κλάδο. Η ΕΣΚ, το σωματείο στην Cosmote e-Value,το ΣΕΤΗΠ. Με μια σειρά πρωτοβουλιών προσπαθήσαμε να θέσουμε εμπόδια στους σχεδιασμούς τους. Αναδείξαμε, μαζί με άλλα σωματεία του κλάδου, τα ελλειπή μέτρα προστασία των εργαζόμενων προχωρώντας σε σχετικά καταγγελία στα αρμόδια υπουργεία. Ξεκαθαρίσαμε ότι η τηλεργασία πρέπει να αποτελέσει έκτακτο μέτρο και δεν μπορεί να μονιμοποιηθεί. Καταγγείλλαμε την κυβέρνηση που προσπαθεί με αφορμή την πανδημία να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων χτυπώντας περαιτέρω τα εργασιακά δικαιώματα. Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας και την έμπρακτη υποστήριξη μας στους υγειονομικούς και στα δίκαια αιτήματά τους αναδεικνύοντας την αξία που έχει για κάθε εργαζόμενο ο αγώνας για καθολικά δημόσιο σύστημα υγείας, που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλο το λαό.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε στις 28 Απρίλη με πανελλαδική μέρα δράσης σε όλους τους κλάδους ώστε να ακουστεί η φωνή των εργαζόμενων. Να ακουστεί η φωνή των «ηρώων» όπως μας αποκαλούν οι εργοδότες, οι κυβερνώντας και τα παπαγαλάκια τους με στόχο να μας φιμώσουν. Να ακουστεί ότι είμαστε «ήρωες» γιατί σε δύσκολες συνθήκες παρέχουμε απαραίτητες στο λαό υπηρεσίες και όχι γιατί εν μέσω πανδημίας συνεχίζουμε να αυξάνουμε με τη δουλειά μας τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Να ακουστεί η φωνή των «ηρώων» για τα δίκαια αιτήματά μας. Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο σχεδιασμός τους να πληρώσουμε, ξανά, εμείς την κρίση τους θα πέσει στο κενό. Να ξεκαθαρίσουμε στη διοίκηση του ΟΤΕ ότι δεν δεχόμαστε να απολυθούν «ήρωες», ότι δεν δεχόμαστε οι «ήρωες» να βιώνουν, σχεδόν καθημερινά, απειλές για την αξιολόγηση, ότι δεν δεχόμαστε οι «ήρωες» να μπαίνουν σε αναστολή σύμβασης ή σε «εκ περιτροπής» εργασία, ότι οι «ήρωες» δεν μπορούν να ζήσουν με τα χρήματα που παίρνουν, ότι οι «ήρωες» δεν ικανοποιούνται με ένα χειροκρότημα, ένα χτύπημα στην πλάτη ή ένα bonus της πλάκας, απαιτούν βελτίωση των όρων ζωής και δουλειάς και όχι επιδείνωση όπως σχεδιάζουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 28 ΑΠΡΙΛΗ
ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ!

ΥΓ. Μια καλή ιδέα θα ήταν οι εργαζόμενοι να μείνουμε σε καραντίνα για ένα διάστημα πχ 2 εβδομάδες και στο ίδιο διάστημα να είναι εκτός καραντίνας μέτοχοι και στελέχη των εταιριών. Να δούμε ποιος είναι απαραίτητος για την παραγωγή, ποιος παράγει τον πλούτο και ποιος τελικά τον καρπώνεται....

Επισκέπτες