8 Απρ 2020

Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή!


Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες υγειονομικούς που στις 7 Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα Υγείας, διοργάνωσαν και συμμετείχαν σε δεκάδες κινητοποιήσεις σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της χώρας και σε πολλές ακόμα δομές υγείας.  Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι τραπεζοκόμοι, οι μάγειρες, οι εργαζόμενοι στον καθαρισμό, όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που αυτές τις μέρες είναι στην πρώτη γραμμά της μάχης ενάντια στην πανδημία βροντοφώναξαν τα δίκαια αιτήματα τους, απαιτώντας :

·       Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών
·       Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης. Ένταξη του στο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας
·       Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Τα αιτήματα αυτά δεν είναι μόνο αιτήματα των υγειονομικών. Είναι αιτήματα όλων των εργαζόμενων, ολόκληρου του λαού αφού τα αιτήματα αυτά αφορούν την υγεία όλων μας. Οι υγειονομικοί, όπως είπαν και στις κινητοποιήσεις τους, δεν θέλουν χειροκρότημα θέλουν συμπαράσταση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Δίπλα στους υγειονομικούς βρέθηκαν εργαζόμενοι, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων στηρίζοντας τα αιτήματα για τη δημόσια υγεία. Απέναντί τους βρέθηκε η κυβέρνηση που έστειλε την αστυνομία στον «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ» για να διαλύσει την συμβολική κινητοποίηση και να κάνει και μάθημα στους υγειονομικούς για το πως τηρούνται τα μέτρα προστασίας! Την επόμενη φορά μπορεί να τη στείλει και στη γενική εφημερία ή στις ΜΕΘ για να λέει στους υγειονομικούς να τηρούν τις αποστάσεις την ώρα που δίνουν τη μάχη να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Βέβαια, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έδωσαν στους αστυνομικούς και στην κυβέρνηση την απάντηση που έπρεπε.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να  φιμώσει τους υγειονομικούς είχε φανεί από τις προηγούμενες μέρες αφού το Υπουργείο Υγείας προσπάθησε να απαγορεύσει στους υγειονομικούς να μιλούν για τα αιτήματά τους και τις άμεσες διεκδικήσεις εν μέσω πανδημίας. Για την κυβέρνηση οι υγειονομικοί είναι ήρωες, αρκεί να μην μιλάνε και να μην διεκδικούν. Από κοντά και τα περισσότερα ΜΜΕ τα οποία είτε έθαψαν τις κινητοποιήσεις και τις αγωνιώδεις φωνές των εργαζόμενων, είτε προσπάθησαν να μας πείσουν ότι οι υγειονομικοί δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας! Λίγο ακόμα και θα έλεγαν ότι και οι υγειονομικοί θα πρέπει να μένουνε σπίτι........

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Επισκέπτες