6 Μαρ 2020

Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕ-ΕΡΓΑΣΙΑ
ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΟΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΙΓΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΙΩΠΩΝΤΑΣ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι
Πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες συναδέλφων σχετικά με την αξιολόγηση και την επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία. Η επίθεση αφορά ιδιαίτερα αυτούς που θέλει να εκβιάσει να φύγουν με τα προγράμματα απολύσεων αλλά και όσους είχαν πρωτοπόρα στάση κατά τη διάρκεια της απεργίας. Οι δικαιολογίες που λέγονται στους συναδέλφους για την πτώση της βαθμολογίας τους είναι εξοργιστικές. Σε άλλους λένε ότι είναι πολύ τυπικοί και αυτό δεν τους επιτρέπει να έχουν αυξημένη απόδοση και σε άλλους το ακριβώς αντίθετο. Οι δείκτες απόδοσης στους τεχνικούς αξιοποιούνται κατά το δοκούν ενώ ακούστηκε μέχρι και ότι οι εργασίες που δεν είναι στον πίνακα που έχει φτιάξει εντελώς αυθαίρετα η εργοδοσία και καθορίζει το συντελεστή κάθε εργασίας δεν υπολογίζονται στο σύνολο των εργασιών που έχει διεκπεραιώσει ένα εργαζόμενος! Όσοι ήταν πρωτοπόροι την απεργία πετσοκόβονται στο ζήτημα της συμπεριφοράς.


Η επίθεση της εργοδοσίας, όμως, δεν περιορίζεται στο ζήτημα της αξιολόγησης.
 • Οι πιέσεις προς συναδέλφους να υπογράψουν την απόλυσή τους εντείνονται. Κάποιες από τις ατάκες που λένε τα στελέχη είναι : «μπορούμε να δυσκολέψουμε την καθημερινότητά σου (αν δεν υπογράψεις) ή «η επόμενη συνάντησή μας δεν θα είναι ευχάριστη (αν δεν υπογράψεις)».
 • Ο εργολάβος πλέον έχει μπει για τα καλά στο πεδίο αφού η παρουσία τεχνικών εργολάβου που αναλαμβάνουν εργασίες πεδίου είναι πανελλαδική.
 • Στην πληροφορική μοιράζονται σε εργαζόμενους laptops ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αρχίσει η εφαρμογή της τηλε-εργασίας.


Όλα τα παραπάνω γίνονται με την ένοχη σιωπή των πλειοψηφιών των συνδικάτων και της ομοσπονδίας. Έχοντας αναλάβει το ρόλο του παρατηρητή στρώνουν το χαλί στην εργοδοσία για να προχωρήσει ο σχεδιασμός της. Είναι ξεκάθαρο στα μάτια και του πλέον καλόπιστου ότι δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντά των εργαζόμενων αλλά τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Τους τελευταίους μήνες έχουν κάνει τα εξής :

 • Σταμάτησαν τις 3ώρες στάσεις εργασίας για το θέμα του εργολάβου λέγοντας ότι η εργοδοσία δεσμεύθηκε ότι ο εργολάβος θα αξιοποιείται σε έκτακτες ανάγκες.
 • Σταμάτησαν την απεργία για τη ΣΣΕ και υπέγραψαν μια ΣΣΕ την οποία είχαν απορρίψει με αποφάσεις τους οι εργαζόμενοι.
 • Σιγοντάρουν την προσπάθεια της εργοδοσίας να πείσει μέσω πρωτοφανών εκβιασμών εργαζόμενους να υπογράψουν την απόλυσή τους.
 • Τηρούν «σιγή ιχθύος» για το όργιο τρομοκράτησης και εκδικητικότητας που οργανώνει η εργοδοσία στα πλαίσια της αξιολόγησης.
 • Ήταν απεργοσπάστες στην απεργία στις 18 Φλεβάρη ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα που ανάμεσα στα άλλα αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης στα 68 χρόνια από το 2024 και προβλέπει ότι σε βάθος 20ετίας θα φθάσουν τα 72.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
 • Να ακυρώσουμε στην πράξη της διαδικασίας αξιολόγησης. Δεν συμμετέχουμε με βάση και το ομόφωνο ψήφισμα της Συνέλευσης Αντιπροσώπων της ΠΕΤ-ΟΤΕ. Στέλνουμε με e-mail το ψήφισμα ( βρείτε το ψήφισμα εδώ http://www.eskote.gr/2020/03/39.html)
 •  Καμία σκέψη για επιβολή δουλειάς από το σπίτι.
 • Να μην υποκύψει κανείς στους εκβιασμούς. Να μην υπογράψει κανείς την απόλυσή του
 • Να σταματήσει τώρα η παράδοση έργου σε εργολάβους


Καλούμε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την παρακαταθήκη της απεργίας. Να συνεδριάσουν οι τοπικές διοικούσες, οι απεργιακές επιτροπές και να παρθούν αποφάσεις για την απόκρουση των σχεδίων της εργοδοσίας, για την προστασία των εργαζόμενων που εκβιάζονται, για την μαζική άρνηση συμμετοχής στη διαδικασίας αξιολόγησης.
Επίσης, καλούμε να καταγγείλουν στην ΕΣΚ και στα σωματεία όλα όσα υφίστανται στη διαδικασία της αξιολόγησης.

Επισκέπτες