Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

20 Φεβ 2020

Όχι στο συνέδριο – παρωδία της ΓΣΕΕ και στην κρατική παρέμβαση στα συνδικάτα

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Η ΕΣΚ – ΟΤΕ καταγγέλλει την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που για ακόμα μια φορά επιδιώκει να κάνει ένα συνέδριο - παρωδία. Ανακοίνωσαν ότι το συνέδριο της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας θα διαρκέσει λίγες ώρες ίσα - ίσα για να στηθεί μια κάλπη. Είναι τέτοια η πρεμούρα τους να νομιμοποιήσουν νόθους και εργοδότες μέσα στα συνδικάτα που θα επιδιώξουν να το πετύχουν αδιαφορώντας για τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό της ΓΣΕΕ αξιοποιώντας, για μια ακόμη φορά, μπράβους αλλά και τις δυνάμεις καταστολής. Δίκαια οι εργαζόμενοι της χώρας τους έχουν ονομάσει, συνδικαλιστική μαφία.

Χαρακτηριστικό του που έχει οδηγήσει η σαπίλα τους τα συνδικάτα και η προσπάθεια τους να αλλοιώσουν τις αποφάσεις των εργαζόμενων μέσω της παρέμβασης της δικαιοσύνης, είναι η απόφαση του δικαστηρίου για την προσφυγή που έκανε ο ΠΑΣΕ κατά του έκτακτου συνεδρίου της ΟΜΕ – ΟΤΕ. Το δικαστήριο έκανε πράξη αυτό για το οποίο η ΕΣΚ είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η προσφυγή. Τινάζει στον αέρα όλο το έκτακτο συνέδριο της ΟΜΕ – ΟΤΕ. Με βάση το δικαστήριο αναστέλλονται όλες οι αποφάσεις που πήραν οι εργαζόμενοι στο έκτακτο συνέδριο της ΟΜΕ – ΟΤΕ και για το Διοικητικό Συμβούλιο και για το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Μάλιστα, σχετικά με τους αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ αναγνωρίζει ως εκλεγμένους για το συνέδριο της ΓΣΕΕ μόνο τους 3 από τους 9 που είχαν εκλεγεί από τις διαδικασίες του συνεδρίου της ΟΜΕ - ΟΤΕ, το Φούκα, τον Αρβανιτοζήση και τον Κωστάρα! Μπροστά στην πρεμούρα τους να εξυπηρετήσουν την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ δεν διστάζουν πουθενά! Ας φανταστούμε τι θα είχει γίνει αν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είχε προκηρύξει το συνέδριο πριν υπογραφεί η ΣΣΕ. Θα τίναζαν και τη διαδικασία της ΣΣΕ στον αέρα για χάρη της ηγετική ομάδας της ΓΣΕΕ. Αυτοί είναι ο Αρβανιτοζήσης, ο Κοντογιώργος, ο Κωστάρας και η παρέα τους.Αυτά είναι τα αποτελέσματα της παρέμβασης κυβέρνησης, εργοδοσίας και δικαιοσύνης στα σωματεία.

Κανένας εργαζόμενος της χώρας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποδεχθεί συνέδριο της ΓΣΕΕ λίγων ωρών με παρέμβαση της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και των μηχανισμών καταστολής. Δεν έχουν θέση στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα και η ΓΣΕΕ είναι οργανώσεις των εργαζομένων και αυτοί είναι οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν και να αποφασίζουν. Κανείς άλλος!

Όπως άλλωστε φάνηκε και στο 31ο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που έγινε πριν λίγες μέρες, στο οποίο πήραν μέρος 1202 αντιπρόσωποι, εκπροσωπώντας 104.000 εργαζόμενους που ψήφισαν στις εκλογές των συνδικάτων, οι εργαζόμενοι μπορούν και να συζητούν και να ανταλλάσσουν επιχειρήματα και να αποφασίζουν δημοκρατικά.

Απαιτούμε να γίνει πραγματικό εργατικό συνέδριο με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους, εργοδότες, μπράβους και ΜΑΤ. Κανένας εργαζόμενος, κανένας τίμιος συνδικαλιστής, κανένα συνδικάτο να μη νομιμοποιήσει συνέδριο με ΜΑΤ και κρατική βία. Τα συνέδρια των συνδικάτων είναι υπόθεση των εργαζομένων κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.

Την Τρίτη 25 Φλεβάρη η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, η κυβέρνηση και τα ΜΑΤ θα πάρουν από τους εργαζόμενους την απάντηση που τους πρέπει. Εδώ και τώρα να γίνει γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία!
Συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών

Επισκέπτες